Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:13 | November 7, 2017

Hur jag äter för att komma i form

Hade varit kul om du delade med dig lite av din kost nu under tiden du försökte skärpa till den lite ( om jag förstod det rätt) och dina tankar kring det:) Ligger typ själv i samma fas som dig, så hade varit kul med lite inspo:,)

SVAR: Hej!
Jag startar dagen med en smoothie (receptet här) och MSM kosttillskott. Sedan till lunch blir det en sallad av något slag och dom äter jag för det mesta ute då jag ofta är på språng. Dock undviker jag dressingarna då många innehåller socker, men olivolja och pressad citron är ju gott på det mesta. 😉

Jag äter knappt rött kött numera just för att det är tungt för kroppen men sedan är jag inte så förtjust i det längre, jag föredrar fisk, fågel eller vegetariskt och det kan jag äta med tex någon sallad, potatis, ris, quinoa till middag. Jag undviker kolhydrater som inte är naturliga eller “ihopsatta” som tex pasta och bröd.

Till mellanmål kan det bli någon rawbar, frukt, smoothie eller bowl. Och jag skippar kolsyrad dryck nästan helt då det påverkar bindväven väldigt mycket och ökar synligheten av celluliter, det är NOCCOn jag har svårt att ge upp. Dricker mycket vatten i övrigt så kroppen håller sig återfuktad och kan transportera det den ska på ett bra sätt.

Sötsaker, fast food, halvfabrikat går också bort men att sätta extremt hårda gränser kommer ju göra att jag vill äta det mer. Så detta är det jag strävar efter nu men slinker det ner någon Subwaykaka en dag i veckan så är det inte hela världen så länge jag inte känner mig stressad över det. Stress skadar kroppen mer än en kaloribomb till kaka men äter jag regelbundet och äter mig mätt under mina riktiga måltider så är det lättare för mig att hålla mig borta från onyttigheter. 🙂

Sedan gäller det ju att hitta en balans som fungerar för en själv annars kommer det inte bli hållbart. Ett tips som fungerar för mig är att ställa alarm på telefonen när du ska äta för annars finns det en risk att du går för länge utan mat, tappar energi och då skriker kroppen efter något sött och vips står du på Ica vid godishyllan. 😉


2 kommentarer2 kommentarer om “Hur jag äter för att komma i form”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Kolsyrad dryck påverkar bindväven och ökar synligheten av celluliter? Berätta mer? Även kolsyrat vatten? Eller menar du sötad dryck som cola ex?Hur påverkar det bindväven?

    Reply
  • Ja alltså kolsyra som kolsyra… 🙁
    Exakt hur är jag faktiskt inte så insatt i utan detta fick jag veta genom en hudterapeut som jag var hos för några veckor sedan.

    Reply