Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:02 | September 19, 2017

Mascara på ögonlocket

Hej Annica,
Har läst din blogg i ett par år nu och tycker att du är en inspirerande och genuin tjej! När det kommer till make-up verkar det som att du har mycket kunskap och jag hoppas att du kan hjälpa mig med mitt problem. Det är som så att jag har långa ögonfransar som ligger emot ögonlocket vilket resulterar i att jag blir svart strax under ögonbrynet. Har provat så många olika mascaror, allt från billiga till dyra, primers, settingspray, olika hudprodukter m.m. Har frågat i samtliga make-up butiker om tips och hjälp men ingenting fungerar. Har du något ytterligare tips? Skulle vara så tacksam över att hitta en lösning på mitt problem!

Med vänlig hälsning, Mikaela


SVAR: Hej Mikaela!
Gud så roligt att höra, jag blir så himla glad av att höra sådant här!

Jag förstår helt och detta är något som jag själv upplever när jag har mascara och inte har pudrat mina ögonlock. Har du lagt en flytande bas, concealer eller primer på locket måste du pudra för annars kommer den göra så att mascaran kladdar av sig om den nu inte är vattenfast.

Så mitt tips är som sagt att pudra dina lock upp till brynet innan du målar på mascaran så ska du se att det inte kladdar av. Om du inte väljer att använda vattenfast mascara såklart. 😉


6 kommentarer6 kommentarer om “Mascara på ögonlocket”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hahaha när jag läste rubriken trodde jag att det var någon ny trend med mascara på ögonlocket, typ som ögonskugga fast med mascaran. Men nu förstår jag vad rubriken syftade på 😉

  Reply
 • Hahah det hade ju vart något 😀

  Reply
 • Åh, har också detta problem men har redan vattenfast mascara och pudrar ögonlocket 🙁

  Reply
 • Jag använder vattenfast mascara och det blir svart, så som hon förklarar ändå.. men ska testa och pudra och se om man slipper 🙂

  Reply
 • Det kan ju vara så att man blir lite extra fuktig i det området vilket då kan göra att mascaran släpper ifrån sig. Så ja att pudra är den bästa lösningen.

  Reply
 • Jag hade också detta problem tills jag testade sensais 38 C mascara. Den löser problemet!

  Reply