Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:22 | September 17, 2017

The Perfect World Foundation “Save the Ocean” gala

Intervjuad av Martin Stenmark. Jag berättar varför det är så viktigt att vi influensers är på galan och det är för att nå ut till den yngre målgruppen. Och just nu är sociala medier det bästa sättet att sprida budskap på och det är där vi kommer in.

Här kommer en liten bildbomb från torsdagens >>The Perfect World Foundationgala<< på Post i Göteborg. Vilken kväll, det var länge sedan jag blev så berörd och inspirerad av något. När jag satt där fick jag dåligt samvete, jag började gråta samtidigt som det tändes en låga inom mig att vilja rädda världen. Hur kan vi förstöra vår värld som vi gör?

Visste ni att det är fler plastpartiklar i havet än vad det är stjärnor i Vintergatan, förstår ni hur mycket skit vi har kastat havet? Förstår ni vad vi håller på att göra med vår fantastiska planet!? Jag gjorde inte det förrän efter den här kvällen. Jag blev arg på mig själv, besviken för att jag ens tar plastpåsar när jag handlar mat. Att jag använder sugrör när jag gör smoothies, att jag inte källsorterar som jag ska just för att det inte finns något sådant här i trapphuset där jag bor. Vi har endast sopnedkast och där åker all skit ner… Det måste det bli ändring på! Ingen kan göra allt men alla kan göra något och vi måste börja någonstans och det måste vi göra nu! Små saker som att bara källsortera hemma, ta med egna kassar till mataffären när vi handlar, skit i sugrör när vi dricker vår smoothie eller läsk, plocka upp skiten efter oss och sluta kasta skit på gatan, det gör större skillnad än du tror. Många bäckar små.

Vi är ca 7 miljarder människor på jorden, tänk om alla slutade kasta skit, började källsortera och plocka upp skräp som de ser på marken vilken stor skillnad det skulle bli. Alltså det är så mycket information som jag vill få ut i detta inlägg som jag vill att ni ska ta åt er men jag kommer nog aldrig att kunna få ner det jag vill framföra i text. Det enda jag vill just nu är att ni, alla, vi ska börja tänka till och försöka göra någon skillnad här i världen. Vi tar död på vår planet, på våra djur. Visste ni att det endast finns en enda vit noshörningshane kvar i hela världen, en! Vi tar död på våra djur och förstör vårt ekosystem.

Jag kollade på The Plastic Ocean i fredagskväll, jag grät när jag såg den dokumentären. Det var en scen som berörde mig extra och det var när dom dissekerade en död fågel som dom hittade på stranden. 15% av dens kroppsvikt bestod av plats som den fått i sig, som låg i magsäcken som var anledningen till att den dog. Och den var en av miljarder fåglar. Det här gäller även fiskar och andra djur som vi i vår tur äter vilket betyder att vi får i oss. Jag blir så upprörd när jag skriver om detta och förstår nu också vad många av er menar när ni säger att jag kan göra skillnad. För alla ni som läser min blogg, följer mig på mina kanaler gör det för att ni gillar det jag gör (förhoppningsvis) och jag kan garanterat påverka er till att tänka till för det kommer jag göra från och med NU!

Börja först och främst att följa >>The Perfect World Foundation<< på Facebook, besök deras hemsida. Kolla dokumentärer och ta till er, börja ta mer ansvar, ifrågasätt människor som skräpar ner och våga säga till om ni ser någon som gör det. Ser ni skräp på gatorna eller i vattnet -snälla plocka upp det även om det inte är er egna skit. Är det någon lärare som läser detta ta upp detta med klasserna och uppmuntra era elever till att plocka skräp. Ta en heldag och gör det till en rolig grej och tävla om vilka elever som kan samla mest skräp på en dag och ha en bra belöning som morot. Var noga med att välja ekologiskt och fairtradeprodukter och våga välja mer vegansk mat. Som sagt det är så mycket jag vill säga och förmedla men det är förhoppningsvis så många av er som läser min blogg som redan är insatta och ni får mer än gärna dela med er av information och inspiration i mitt kommentarsfält för vi måste göra skillnad! Den bästa marknadsföringen är mun mot mun metoden så börjar du sprida budskapet till dina vänner och bekanta kommer dom i sin tur göra samma sak, vi ska sprida detta som Spanska sjukan i början av 1900-talet (ursäkta uttrycket) för vi måste göra skillnad och det är NU!


Här står vi med Sarah Ferguson, hertiginna av York samt Sylvia Earle som är upptäckare och har mer än 7000 dyktimmar i bagaget och kan typ allt om havet. Så jäkla mycket Girl Power! Liam Pittz höll ett fantastiskt tal som gick rakt in i hjärtat. Vilken fantastisk kille! Det var auktion och denna tavla ville jag verkligen buda på. Jag älskade den, så vacker plus att pengarna gick till välgörenhet. Men att sitta med mäktiga människor som har ett konto som man bara kan drömma om… ja priset stack iväg.. rejält.


28 kommentarer28 kommentarer om “The Perfect World Foundation “Save the Ocean” gala”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fan vad grym du är som hakar på detta, yey! 👏 Jag lovar, alla ni som är stora inom sociala kan påverka SÅ mycket. Så snälla, fortsätt att använda din makt till såna här bra greker också, visa den yngre generationen hur vi ska ta hand om vår planet. Vi har ju tyvärr bara en 🌍

  Reply
 • Verkligen! I will! <3

  Reply
 • Jag gör mycket för miljön. Så jag har bra samvete. Sen tycker jag det ska bli som i en del länder att man får böta om man slänger skräp på gatan.

  Reply
 • Ja det hade ju vart helt fantastiskt! Att man får böta om man skräpar ner.

  Reply
 • Vi har redan ett förbud mot nedskräpning,straffsatsen är böter till fängelse i högst 1 år…detta är ju lite svårt att efterfölja,men tas du på bar gärning så kan du alltså straffas för detta 🙂 Jag fick lära mig redan som lite att inte kasta skräp omkring mig,detta sitter i ryggmärgen..men tycker att det har blivit mkt, mkt skräpigare överallt de sista åren…vad det beror på kan man ju bara spekulera i ! 🙂

  Reply
 • Är det sant!? Gud så bra! Ja det suger att det är så nerskräpat 🙁

  Reply
 • Vilket himla bra event. Och tavlorna var ju sjukt fina..! Man blir helt knäckt av dessa fakta… 😕 Men precis som du skriver så kan vi ju faktiskt göra skillnad, ska tänka på det så mycket jag bara kan från och med nu när man gör allt i vardagen, tack! 💗

  Reply
 • Jag vet jag grät och det gjorde så ont i mig.

  Reply
 • Jag tar aldrig plastpåsar när jag handlar.
  I affären tar jag frukt/grönt löst som den är eller använder mig av bhpåsar. Funkar super.
  Ett litet tips bara. 🙂
  Bravatt du lyfter detta viktiga ämne.

  Reply
 • Jag ska ta med tygkassar från och med nu!

  Reply
 • På tal om att inte ta plastpåsar när man handlar.. Jo vi kör också ofta på tygpåsar för miljön och för att påsförrådet hemma är överfullt. Men sen om plastpåsarna tar slut här hemma… vad ska man slänga soporna i? Är de så att avfallspåsar i plast som man köper på affären är bättre för miljön för att de är tunnare? Eller.. Har inte riktigt förstått hur man gör då…

  Reply
 • Bra fråga, har själv funderat kring det tidigare. Läste från Naturskyddsföreningen att man kan köpa plastpåsar gjorda av förnyelsebar råvara, i detta fall majsstärkelse. Så det bästa enligt dem är att köpa dessa soppåsar och bära hem maten i tygkassar!

  Reply
 • Okej. Tack för svar!! Undrar ändå om de inte är bäst att använda upp de påsar man har hemma först..

  Reply
 • Weii!

  Reply
 • Det finns ju andra påsar som bryts ner lättare än de som man plockar på sig på Ica?

  Reply
 • Vet inte om det är olika från kommun till kommun..Men här kan vi hämta både kompostpåsar och nedbrytbara soppåsar i kommunförrådet. Gratis!!

  Reply
 • handla inte dyra märkes kläder, skor och väskor etc, att minska bilkörandet/taxiåkandet är också bra för miljön.
  såna saker gör du dagligen, du och alla andra har ett liknande leverne sätt är dåliga förebilder för miljö.

  Reply
 • Det här med att handla dyra märkeskläder är ju lika dåligt som att handla från H&M inte sant?

  Reply
 • Härligt att du nu är med på tåget!! 🙂 Samtidigt kan ja undra om du faktiskt inte visste samtliga dessa grejer före eventet?? I så fall är det nog dags att börja följa med nyheterna lite bättre. Rekommenderar SVD, DN och SVTs nyhetssändningar.

  Reply
 • Det är mycket jag visste men ju mer man lär sig desto mer inser man vad lite man kan.

  Reply
 • Haha jag skrattar ihjäl mig. Hur kort ÄR du människa??? Ser så roligt ut på bilderna när du fotas ihop med andra. De kunde väl låtit dig stå på något så bilderna inte ser så komiska ut! 😀 Du ser i alla fall jättegullig ut i din rosa klänning 🙂

  Reply
 • Jag är väldigt liten så ja…

  Reply
 • Va i helvete är de för kommentar

  Reply
 • Vad fan skriver du?! “Skrattar ihjäl mig” “Kunde väl låtit dig stå på nåt” Snacka om att förminska en människa för att man är kort! Jag är själv 156 cm lång o har under hela min skoltid skämts för att jag alltid varit kortast!
  Jag kan säga att jag nu vid 33 års ålder är jävligt stolt över mina 156 cm! Jag bär huvet jäkligt högt o skulle aldrig i livet ställa mig på något för att “passa in bättre!”
  Översittare som du “Carro” kan gå o dra nåt gammalt över dig o låta oss kortisar fortsätta äga rätten att inte skämmas över våran längd! Jävligt korkad kommentar från din sida!

  Reply
 • Nu får jag säkert massa skäll av alla bittra personer, men som svar på din nedvärderande kommentar om att korta personer är komiska, har jag ett ordspråk från Ukraina: “Små kvinnor är till för att pysslas om och stora kvinnor är till för att jobba med grovarbete” (läs “jordbruk”). <3 <3 <3

  Reply
 • Har sett liknande eller samma dokumentär. Men då va de sköldpaddor fåglar stora som små och människir som bodde upp all detta och va sjuka . Dom visade havsbotten hur den såg ut . Vi nör tänka efter mer

  Reply
 • Det är så hemskt att se hur det ändrats på så kort tid

  Reply
 • Annica är så fin som en liten docka ser hon ut bland dom andra. ..tycker inte hon ser liten ut ,utan snarare tvärtom dom andra ser enormt stor ut.

  Reply