Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:54 | July 12, 2017

Inför egentid!

Innehåller adlink


Nu är jag hemma och har även hämtat Stitch hos Pischa, jag är så välsignad som har så bra vänner som ställer upp när jag behöver hjälp. <3

Flygresan gick bra, jag och Elin slocknade direkt på planet och sov hela resan så jag är mer än utvilad och har energi till att jobba ikapp lite. Sedan ikväll tänkte jag ta en prommis med Stitch dock är hon helt slut efter dagen med Duschess och Pischa då dom har lekt på en äng i flera timmar. 😀

Lite bilder från hammamupplevelsen som Rituals bjöd på, en upplevelse som verkligen gav mig en tankeställare och som fick mig att även inse hur viktigt det är med egentid. När jag vaknar på morgonen av mitt alarm på mobilen så är det 9 av 10 gånger som jag snoozar och jag vet att man blir tröttare av det men när Christa som höll i det berättade vad som hände med kroppen och hur man skulle göra för att komma ur de där rutinerna var det lite som ett wake up call.

Okej så här är det med allt att man måste tvinga sig till saker för att skapa rutiner och för att kroppen sedan ska gå lite på autopilot. Att komma iväg till gymmet är inte alltid lätt och roligt i början med man måste ge det fyra fem gånger innan kroppen börjar vänja sig vid det mönstret, så är det också med sovrutinerna. Och det vi fick lära oss under den här workshopen det var hur man kan skapa egentid och hur viktig den är och den involverade Rituals Hammamserie.

>>Du hittar Rituals här!<<

Först och främst så blev vi rekommenderade att köpa en vanlig hederlig alarmklocka som man inte kan snooza på, den ringer en gång och det är då man ska upp. Sedan tar du dig 15 minuter på morgonen där du fokuserar på dig själv:
-Koka vatten eller kaffet så det hinner bli klart till du kommer ur badrummet.
-Gå in i badrummet och sätt på duschen på varmt vatten så det börjar att ånga, för att skapa lite spakänsla.
-Tänd ljuset för att skapa lite harmoni och för att väcka dina sinnen och kropp. Doftljus och doft över lag har en stor påverkan på oss människor och därför är det så viktigt vad man har för doft hemma. Vad vill du skapa för känsla i ditt hem?
-Kliv in i duschen och duscha kroppen i svalt vatten så att den vaknar till lite.
-Efter det gör du hela ritualen med Rituals Hammam. Gå igenom alla steg och verkligen meditera. Meditera för många låter alldeles för avancerat men det som meditation står för är att vara medveten om vad man gör, vara där och då i stunden. Ritualen kan du se på klippet här under. Men ett tips vi fick var att inte skölja av Black Soap utan låt den sitta kvar när du använder skrubben.

 

-Efter ritualen virar du om dig i en badrock, tar din te- eller kaffekopp och ställer dig vid ett fönster. Ta tre minuter och bara -titta ut och fokusera på det som får dig att se fram emot dagen. Och hur knäppt och konstigt det här låter så behöver kroppen detta. Ta dig verkligen de där minuterna och fokusera, träna hjärnan till att tänka positivt för det är starten på morgonen som kommer att avgöra hur resten av dagen blir. Snoozar du kommer du blir tröttare, segare, mer stressad och inte lika tålmodig. Men tar du dig den här tiden, egentiden och fokuserar på dig själv, tar hand om dig själv och tänker hela tiden positivt så kommer du få en bra dag.

Det är såhär kroppen fungerar, man måste träna den samt hjärnan till att komma in i rutiner och bli till det bättre. Visste ni att ett barn skrattar ca 400 gånger på en dag i snitt medan en vuxen människa endast 17. Det är för att barn inte har några bekymmer. Visst blir det mycket mer jobb när man blir äldre, inte bara ta ansvar för dig själv utan även andra och därför är det så himla viktigt med den här egentiden. För mår inte du bra kommer de i din omgivning känna av det och bli påverkade.

Detta är något jag kommer att införa i mitt liv. Verkligen kliva upp direkt, in i badrummet och göra min ritual och tänka positivt hur jobbigt det än är i början så kommer det gynna mig så otroligt mycket. För har man startat dagen bra, fått sin tid för sig själv så blir man inte bara mycket härligare människa utan du blir även mer produktiv och kan göra det du vill fast så mycket bättre.

Jag längtar till jag flyttar för mitt badrum ska bli ett rum där jag tar hand om mig själv. Jag ska ha min hylla med hela Hammamserien på en fin guldbricka och göra min ritual så ofta jag kan, det kommer att bli magiskt!


10 kommentarer10 kommentarer om “Inför egentid!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilket underbart inlägg! Befinner mig i nästan samma situation, ny lägenhet, nytt badrum och en snoozande stressig morgon utan rutin. Ska helt klart köpa mig denna eller en liknande serie och göra mitt badrum till ett “energigivande” badrum och påbörja en mer medveten stressfri positiv morgonrutiner! Mer sådana här inspirerande glada inlägg! Du rockar dom!!❤️

  Reply
 • Ja det kommer att bli det bästa rummet i lägenheten!
  Tack underbara du <3

  Reply
 • Vill först börja med och tacka för en super blogg.
  Alltid lika roligt att trycka sig in här och läsa och få så mycket inspiration.
  Nu till min fråga. Finns detta att köra ihop eller måste man köpa var produkt för sig?

  Reply
 • Tack snälla!
  Hmm det brukar komma kit på deras serier.

  Reply
 • Jo det var verkligen en tankeställare. Kanske mycket att ta tills sig allt detta på morron. Men sluta znoosa 👍Egentiden (meditera) är nog när jag tar min första ljuvliga kaffekopp.

  Reply
 • Ja morgonkaffet, yummie!

  Reply
 • Hej förlåt om jag frågar är ni inte tillsammans längre?

  Reply
 • Nej det är vi inte

  Reply
 • Hej!
  Jag är väldigt dålig på att ta hand om min hy. Tvättar ansiktet med tvål och smörjer mig med niveakräm. Jag har ganska bra hy, men skulle gärna vilja ha några tips på en bra/billig rengöring, återfuktande ja vad man nu kan tänkas behöva? Finns så mycket olika och tycker de är svårt att veta vad som är bra eller vad man ska använda när jag aldrig gjort de innan.
  Och eftersom du är så grym på de mesta inom skönhet hade några enkla tips från dig vart guld värt!
  Kram Sofia

  Reply
 • Detta behöver jag som är småbarnsmamma
  Har tänkt att jag ska ställa klockan innan dottern vaknar och göra denna ritual! Använder mig regelbundet av rituals produkter så jag har ju allt jag behöver! Tack tack blev verkligen peppad nu!

  Reply