Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:30 | July 6, 2017

Ta reda på din hudtyp här

Innehåller adlink

Hej Annica. Jag är 32 år. Använder bara makeup när jag ska ut. Låt säg en gång i månaden, om inte mindre. Jag har bra produkter när jag sminkar mig. Till vardags så har jag ingenting. Jag använder inga krämer och tvättar mig i ansiktet endast när hag duschar. Aldrig med tvål, bara vatten. Trots min åkder så har jag små finnar i ansiktet, särskilt under käkarna, inte halsen utan precis under käkbenet. Jag har ”knotter” ”småfinnar” typ i hela ansiktet. Jag vill ha en helt slät fin hud och undrar om du har råd och tips. Jag tänkte om jag ska köpa besiron på Apoteket?? Kram Nathalie

SVAR: Hej Nathalie
Jag har läst det du skrivit och du skriver att du inte använder något allt till din hud och jag kan säga att jag är nästan 100% säker på att det är just det som är problemet. De små finnarna kan man få för att huden är så pass uttorkad, och även om man äter bra och använder bra makeup så tar huden stryk ändå från yttre påfrestningar plus att huden, håret och naglarna är det sista som får näringen av maten vi stoppar i oss. De yttre påfrestningarna skadar huden väldigt mycket och har du inget som skyddar eller ger huden näring så blir det som det blivit för dig.

Jag skulle rekommendera dig att gå till närmsta hudvårdssalong och berätta om din hud och höra deras rekommendationer. Du behöver inte känna någon press att köpa det dom säger men dom kan se och känna på din hud och se direkt vad den behöver. Men av att tittat på din bild och läst din text skulle jag råda dig att införskaffa dig en rengöring och hudcreme som återfuktar huden för då kommer den bli mjuk och smidig. 🙂

>>Du kan göra ett hudtest på den här hemsidan där du lätt kan ta reda på vilken hudtyp du har samt vad din hud behöver!<<


14 kommentarer14 kommentarer om “Ta reda på din hudtyp här”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej. Om man har finnar på rygg/kärlekshandtag, vad är det som är fel då? Är närmare 30 och har haft det sedan puberteten.

  Reply
 • Använder du balsam? Låt det inte komme i kontakt med huden isf, det täpper till! Jag smörjer med aloevera-gel morgon och kväll med och upplever att det hjälper lite.

  Reply
 • Och om det kommer i kontakt med huden så är det bara att tvätta den med duschgele det sista man gör innan man kliver ur duschen 🙂

  Reply
 • Använder du några produkter till kroppen? Det går nämligen att testa använda samma rengöring till ryggen som ansiktet, gör det under en period och var noga att återfukta huden efter dusch!

  Reply
 • Hej! Jag är utbildad hudterapeut sedan 7 år tillbaka. Acne kan bero på många orsaker (oftast) är det hormonellt! Eller stress.

  Oavsett om man använder makeup ska man alltid tvätta ansiktet med en rengöring morgon och kväll samt smörja in sig efter med en återfuktande ansiktsprodukt. Makeup som är bra ex Idun/Bareminerals . Att gå utan makeup gör inte din hud varken bättre eller sämre om du använder rätt produkter för din hud. Bra produkter gör tom att din hud skyddas och kan “andas”. Med vänlig hälsning A.

  Reply
 • Snällt av dig att kommentar <3

  Reply
 • Jag har exakt samma problem. Mycket små knotter och helt obalans i hyn. Jag använder bra rengöring och creme för min hud. Men den vill helt enkelt inte! Tror att mycket beror på hormoner. Äter inga p piller eller så, men kan märka när jag väl fått mens så är min hud bättre än innan och efter. Nu har jah bra dagar, fick mens i förrgår. Knepigt det där! Även sol brukar hjälpa mig. Vårt väder i Sverige gör det ännu svårare för vår hud, kallt varmt kallt regn varmt 😆

  Reply
 • Jag är förresten 27 år gammal, känns även hos mig att det någon gång borde ge sig med finnar och knotter men icke!

  Reply
 • Hej, tack för svar. Jag har börjat med en ny vana. Ska se om detta hjälper mig. Jag började i Måndags. Äter multivitamin med alla vitaminer o mineraler. En tablett var morgon. Jag har köpt basiron gel som jag tvättar ansiktet med var morgon. Sen köpte jag en dag kräm o en nattkräm i samma märke. De heter Garnier. Så återstår nu o se om detta hjälper. Ska se om jag märker någon skillnad inom några veckor 🙂

  Reply
 • Ja jag hoppas att det blir bättre. Ge det några veckor så huden hinner vänja sig 🙂

  Reply
 • Min hy ser EXAKT likadan ut som på bilden 🙁 Är 27 år.

  Reply
 • Jag har precis samma problem och jag är 26 år. Använder och har testat alla möjliga produkter till ansiktet. Både dyra och billiga. Använder inte preventivmedel. Känns hopplöst om det är på grund av hormonerna.

  Reply
 • Drick ordentligt med vatten och uteslut inte något ur kosten. Varken fett eller kolhydrater.
  Ibland om man äter för få kalorier finns risk att hyn går bananas. För det blir inget över till den.
  Det spelat ingen roll om du äter multivitaminer då sålänge du äter för lite:)

  Hoppas det blir bättre!

  Reply
 • Det räcker inte att det bara är bra produkter, det gäller att dom passar din hud också. Många som har finnar och blank/flottig hud tvättar och torkar ut sin hud och tror det ska bli bra men det är precis tvärtom, huden försöker återfukta sig själv och ser då fet ut och plitorna kommer. Gör ett hudtest som Annica tipsade om, för att se vad DIN hud behöver. Komplettera gärna med en tunn ansiktsolja till din hudvårdsrutin.

  Reply