Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:11 | June 29, 2017

Min foundation blir kakig

Hej Annica !
Men jag har ett problem och tänkte direkt på dig och hoppas du kan hjälpa mig.
Har nämligen problem med min smink bas. Hur jag än gör och vilka produkter jag än använder blir min bas kakig. Har testat alla möjliga olika foundations, mineral puder, BB cream, cc creams. Inget funkar. Har även testat olika metoder att applicera det på, borstar, beauty blenders osv. Olika primers osv. Har jag så “konstig” hy att verkligen allt kan bli så dåligt och fult?

Även skaffat mig en bra hudvårdsrutin från märket clarins. 4 steg med massa fukt.

Testade nu efter massa googlande & tittande på youtube att beställa hem tikei’s mineralpuder då jag hört väldigt mycket bra om dem. Gillade täckningen och att de fanns “äntligen” rätt färg.. men de blir ändå kakigt på hakan, ovanför över läppen & runt näsan? Vad gör jag för fel? 🙁 Bifogar 2 bilder som visar tydligt vad jag menar, allt annat i ansiktet ser bra ut! Något oljig men de kan ja ta, men inte att de blir så kakigt 🙁 hoppas du kan hjälpa mig och kanske ge mig lite tips!

Massa kramar

SVAR: Hej kära du!
Hur länge har du kört med den nya hudvården? Det brukar ju ta någon månad innan huden vänjer sig så ge den mer tid. Sedan tänkte jag kolla hur noga du är med peelingen? För det kan vara så att din foundation inte kan sjunka in pga du är torr på ytan och måste peela dig. Sedan tänkte jag även kolla hur snabbt du applicerar din makeup efter du gjort din hudvårdsrutin, för att om jag tex sminkar mig direkt efter så blir jag väldigt oljig.

Men av att titta på bilderna så ser det ut som att du har lite utslag i det området och då kan det vara så att du är lite torrare just där. Så jag skulle tipsa dig att testa en foundation som inte blir så pudrig, ev en mer täckande BB-cream och sedan pudrar du den inte. Eller visst du kan pudra vissa områden men skippa just hakan och se hur det blir. Jag själv pudrar aldrig hela ansiktet utan kör bara lite i pannan och runt näsvingarna för att jag tycker att man får en smidigare och finare bas. Men testa även att peela en två gånger i veckan så att du inte är så yttorr och precis som du gör var noga med att återfukta.

Lycka till, puss <3


9 kommentarer9 kommentarer om “Min foundation blir kakig”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag hade samma problem.
  Köpte en peeling för ansiktet. Använder LCC’s nu. och det är stor skillnad!! Så mycket bättre.
  Peelar ansiktet ca 2 ggr i veckan, och kör ansiktsmask ca 1 gång/v.
  Första veckan jag köpte peelingen gjorde jag det varje dag bara för att verkligen få bort alla döda hudceller.

  Nu räcker 2 ggr/v. Jättestor skillnad och kan använda nästan vilken foundation som helst och verktyg. =)

  Reply
 • Gud vad kul att höra att du märkte skillnad efter peelingen. 😀

  Reply
 • Ja! Har alltid trott att det var för att jag hade torr hud och att det var foundations fel tills en MUA sa att det var döda hudceller hehe..

  Tack för andra bra Tips du ger Annica 🙂

  Reply
 • Ja döda hudceller= torr.

  Så lite så 😀

  Reply
 • Finns cc krämer och puder från Lumene cc som innehåller fukt. Massa fukt och det ska man även Sätta på efter peeling. Så fick jag bättre hy. spraymist också bra närsom helst på dagen. Och finns nattmasker att sätta på innan man lägger sej. 😊kronans fuktserum för ca 100 kr är bra.

  Reply
 • Älskar att ni ger varandra tips <3

  Reply
 • Har också haft exakt samma problem! Testat ALLT, utan någon skillnad. Köpte sedan produkterna från LCC’s ansiktsserie och märkte skillnad efter ett par veckor. Använder ansiktspeeling ca 2 ggr/vecka och resten av dagarna rengör jag med den vanliga ansiktsrengöringen och sedan ansiktkräm efter det (morgon och kväll) och om det behövs så mistar jag även ansiktet under dagen för lite extra fukt. Detta har verkligen förändrat min hy! 🙂

  Reply
 • Jag hade också det problemet, köpte produkter från Paula’s Choice som är ett jättebra hudvårdsmärke för oss med känslig hy! Sen använder jag även ansiktsmask ca 2-4 gånger i veckan och då blir det oftast en från Beaute Pacifique som är jätteåterfuktande. Min hy har aldrig varit så bra och jag känner nästan att jag inte ens behöver ha något täckande i hela ansiktet längre utan tar lite concaler på vissa områden.
  Kan verkligen rekommendera produkterna från Paula’s Choice! 🙂

  Reply
 • haha nigger

  Reply