Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:11 | April 10, 2017

Hur får man bort valkar i händerna?

1448446836-97931Hej bästa Annica!!
Har en fråga angående grepp av tunga stänger. När jag t.ex gör marklyft får jag så fruktansvärt ont i mina händer och får stora valkar, huden går sönder och det svider, kan därför inte greppa stången så bra eller länge, speciellt inte då stången är tung då det blir mera belastning för händerna. Har du några tips vad man ska göra, vill helst undvika att ha handskar!?

SVAR: Hej bästa du!!
Jag vet vad du menar, jag har samma problem. Får jätteont och gillar heller inte att få valkarna. Den enda lösningen för mig var att ha handskar annars måste man härda. Marcelo får stora fula märken i sina händer efter att han kört marklyft mm men det han gör är att fila bort det efter varje gång när han duschat för då blir det bättre. Men som sagt antingen får du härda eller helt enkelt använda handskar just när du börjar känna att det blir tungt och gör ont i händerna.

Lycka till med träningen! 😀


3 kommentarer3 kommentarer om “Hur får man bort valkar i händerna?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Skulle gärna vilja ha ett inlägg med tips på olika bra magövningar, gärna så att de når fettet på sidorna. har ofta bekymmer att hitta trosor/bikni som inte trycket åt på kärlekshandtagen. hjälp önskas!

    Reply
  • Tips till frågeställaren: var noga med HUR du greppar stången. Placera den så att du får så lite veck som möjligt. Se också till att greppa stången ordentligt så att den inte glider. Håll efter valkbildningarna med en finkornig fil (tex glasfil) och var noga med att smörja. Magnesium gör att du får bra grepp men torkar samtidigt ut huden så var noga med att smörja in händerna också så att huden fortsätter att vara smidig!

    Reply
  • Om någon läser såhär i efterhand är tips att fila valkarna med fotfil och sedan smörja med fet hudkräm typ fotkräm. Gärna flera gånger under dagen. Och såklart aldrig aldrig pilla upp eller av hud utan försöka låta det vara.

    Reply