Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:03 | March 31, 2017

Fish-taco fredag

fish tacoFREEEEEDAG, WIHOOO!
Och jag tänkte starta den här dagen med att bjuda er på lite matinspo till kvällen. 😉

Är det några personer som jag inspireras av så är det mina vänner. Och en av dom är Pischa Strindstedt. Hon är världens snällaste tjej, ställer alltid upp, hjälper alltid till och det går liksom inte att ha en tråkig stund med henne. Och inte nog med att hon är en grym PT så är hon fantastisk i köket! Varenda recept hon lägger upp i sin blogg testar jag och allt är så förbaskat gott. Så ni som tappat matinspon eller träningsinspon för den delen- gå in och kika på pischas.halsafitness.se.

För någon vecka sedan hade hon och jag tjejkväll med hundarna hemma hos henne och då lagade hon Fish-taco. Aldrig något jag ätit innan men så fort jag insåg att det var koriander till så misstänkte jag att jag skulle gilla det. Well, jag inte bara gillade det utan jag älskade det! Jag tryckte taco efter taco. Fredagen efter lagade jag det hemma, även lördagen för det var så gott och Marcelo älskade det han med. Så nu har vi återgått lite till det här med tacofredag fast numera Fish-tacofredag.

Alltså ni måste måste testa de här receptet, ni kommer att älska det. Det smakar inte alls som vanlig tacos utan detta är friskt och fräscht, du blir inte alls tung i magen av det utan kan äta hur många som helst och det är enkelt att göra. Här kommer receptet som är taget från Pischas blogg:

Ingredienser till tacon:
¼ rödkålshuvud
1 morot
1 näve mango
400 g färsk torsk
1 dl boveteflingor
1 msk olivolja
8 små tortillabröd som är som skålar
Flingsalt
Färsk koriander och limefrukt till servering

Dressing nr 1:
¼ klyfta vitlök (som du pressar)
1 nypa spiskummin
1 nypa chiliflakes
1 nypa paprikapulver
1 msk olivolja
Saft av 1 limefrukt
1 msk agavesirap
Flingsalt
-Blanda allt!

Dressing nr 2:
3 msk Sriracha sås
1 klick majonäs
-Blanda och det är klart!

Såhär gör du:
Strimla rödkål och morot och mixa ihop, lägg allt inklusive mangon i skålar.
Skär torsken i bitar, krydda med salt och rulla den i boveteflingorna. Stek bitarna gyllene i olivolja i cirka 1 minut per sida.
Fyll sedan bröden med sallad, torsk, mango, toppa med dressing, koriander och pressa färsk lime ovanpå. Ni kommer att komma till food heaven!fish taco fish taco fish taco fish taco fish taco

 


3 kommentarer3 kommentarer om “Fish-taco fredag”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej bästa guru! Har du tips på en bra ögonkräm mot mörka ringar? Gärna med k vitamin i och inte allt för dyr 🙂 ha en toppendag <3

  Reply
 • ÄNTLIGEN Fredag!!!!
  Jag kommer också äta taco, fast jag kör vegofärs. Hoppas du får en superfredag <3

  Reply
 • Gu så gott 😀

  Reply