Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:07 | March 30, 2017

Vad är kemisk peeling?

dsc_0019aHej Annica!
Jag har hört en del snack om kemisk peeling och folk som rekommenderar det men får inte riktigt grepp om vad det är och vad det är för skillnad på vanlig peeling… Skulle du kunna berätta lite om det? Har du testat det och vad tycker du om det? Om inte – har du något emot det? Och vad finns det för för- och nackdelar med kemisk peeling? 🙂
Älskar din blogg och vänder mig alltid hit om jag undrar något i skönhetsväg 😉

SVAR: Hejsan! 😀
En kemisk peeling är bra mycket starkare än en vanlig peeling och innehåller syra. Det syran ska göra är att kicka igång cellförnyelsen. En cellförnyelse är kort och gott att vi byter skinn, att det yttersta lagret åker av så den nya fräscha huden under kommer fram. Har man ärr tex så blir dom jämnare och finare genom kemiska peelingar eftersom den nya huden som ligger under och kommer fram inte blivit lika skadad. Vi har tre hudlager och en cellförnyelse är ungefär en månad så man kan se ett tydligt resultat efter ca tre månader när man gör kemiska peelingar. Detta gäller även när man byter hudvård. 😉

Så en kemisk peeling är mer resultatinriktad och går även djupare ner i huden än en vanligt skrubb. Jag har testat det och gillar det verkligen för huden känns så fin och städad efteråt. Det finns egentligen inga nackdelar med det skulle jag säga. 🙂

Tack snälla du, det gör så himla mycket att du säger det! <3


2 kommentarer2 kommentarer om “Vad är kemisk peeling?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Funderat länge på att göra en kemisk peeling så är verkligen jätteglad över att du tog upp denna frågan! Jag undrar om det finns några risker med att göra en sådan sorts peeling? Är rädd för att min hy skall bli ännu värre än vad den är.. Älskar din blogg, kramar <3

    Reply
  • Hejsan Annica, du gjorde ju 3D bryn för ett tag sedan. Jag undrar om du fortfarande är nöjd och hur resultatet har hållit i sig?? 🙂

    Reply