Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:03 | March 28, 2017

Ingefärashots Recept

ingefärashots

God morgon mina älskade läsare, helt sjukt att det är så bra väder nu men att det tydligen ska snöa imorgon. Jag fattar inte… 🙁

För någon dag sedan köpte Marcelo hem lite ingredienser till att göra ingefärashots då det är ett gott och bra sätt att starta dagen på så igår gjorde jag och Bea det hemma hos mig. Jag blev faktiskt chockad över hur enkelt det var och hur bra det faktiskt blev, så ni som gillar ingefärashots bör verkligen göra det här receptet för ni kommer att älska det! 😀

Ingredienser
1 liter vatten
200 g färsk ingefära
½ dl honung
2 st citroner

Gör såhär:
Riv ingefäran grovt som den är rakt ner i vattnet. Ställ kastrullen på spisen och värm upp men det får inte överstiga 60°, jag hade kastrullen på halva plattan på lägsta temperaturen och då fick jag till rätt temperatur. Det får absolut inte koka för då försvinner alla nyttigheter, sedan ska det stå så i 20 minuter.
Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet, sedan låter du det svalna. Avsluta med att pressa ner saften från citronerna och fyll upp i en flaska och ställ in i kylen. 😀

Ingefärashots ReceptRiv ingefäran ner i vattnet.Ingefärashots ReceptLåt det stå på spisen i 20 min, får ej överstiga 60°.Ingefärashots ReceptSila av ingefäran och blanda ner honung.Ingefärashots ReceptPressa 2 citroner.Ingefärashots ReceptHäll i citronsaften när vätskan är sval.ingefärashotsFyll upp i flaska eller om du som jag bara har burkar hemma.ingefärashotsTa en shot varje morgon.ingefärashotsSå gott! 😀


17 kommentarer17 kommentarer om “Ingefärashots Recept”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag gör det ännu enklare för mig. Kör ner ingefära, citron och vatten i mixern och kör. Häller upp det som blir i en flaska och shottar på.

  Reply
 • Ja om det fungerar är ju det kanon! 😀

  Reply
 • Förr körde jag på ingefärate dagligen men blir lite väl varmt sommartid. Jag kör 2 hg ingefära med 1 liter vatten i blendern och silar och häller i glasflaska. Tillsätter 1 kryddmått askorbinsyra för fräschhetens skull.

  Reply
 • Jag dricker den där shotten varje morgon. Men jag lägger till hackad chilipeppar och färsk gurkmeja när jag sjuder ingefäran. River i halsen och kickar igång kroppen.

  Reply
 • Var köper du gurkmejan och är den då i pulverform?

  Reply
 • ..men hur läser jag?! Du skriver ju att den är färsk. Hehe, bry dig inte om min fråga.. 😮

  Reply
 • 🙂 Färsk Gurkmeja finns i de flesta matvaruaffärer. En liten varning..när man river den, använd plasthandskar. Annars blir du alldeles gul om händerna vilket är lite svårt att få bort.

  Reply
 • Ja Marro ville också ha chili i men jag vågade inte 😀

  Reply
 • Gillar inte ingefära men tar det ändå. Köper på apotea mald o strör tex över yoghurten. Det är nyttigt o bra. Gurkmeja finns billigt o köpa mald på prisma. Tar det med ibland.

  Reply
 • Jaså, det lät faktiskt gott 😀

  Reply
 • Hur länge håller sig den i kylen? 🙂

  Reply
 • minst en månad 🙂

  Reply
 • Gjorde denna igår kväll och tog mig en shot innan jobbet imorse. Snacka om att man vaknar till! Och så är det vansinnigt gott också! 😉

  Reply
 • Hej!

  Tack för grymt bra tips! Vart har ni hittar er termometer? 🙂 Googlar runt… men er ser så himla smidig ut så skulle vilja få tag på en likanande! Tack på förhand o ha det bäst! 🙂

  Reply
 • Jag har ingen aning vart han köpte den, kanske Clas Olsson eller något sådant? :O

  Reply
 • Älskar ingefärashots!!! såg att ni har likadana shotglas och vanliga stora glas om jag inte sett fel? Undrar vart glasen är ifrån?? dom är såå fina, tycker det är svårt att hitta fina shotglas letar fortfarande efter dom perfekta 😀

  Reply
 • Vet att det finns liknande på Lagerhaus (:

  Reply