Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:34 | March 14, 2017

Kvällsträning och pälsallergiker

img_6736 annica-och-bea

Satan i gatan vad skönt det är att träna igen, jag och Bea körde ett lättare ryggpass idag som ni kommer att få imorgon. Det var ganska lugna övningar då vi båda vart lite förkylda och vi kan liksom inte gå ut för hårt i början och bli sjuka igen. 😀

Jag ska alldeles strax ta med mig lillan till posten för att hämta ut paket, dom stänger 21 så jag får ta och duscha efter träningen efter det. På tal om att ta med hunden dit, igår tog jag med mig Stitch in på Ica eftersom jag inte kan lämna henne utanför plus att hon är för liten för att lämnas själv. Och sedan skulle jag aldrig våga lämna min hund utanför någon butik för det finns sjuka människor som snor hundar. Men i alla fall, jag försökte att gömma henne innanför min jacka så gott det gick men han i kassan blev sur och bara “Jag hoppas att du är medveten om att man inte får ta med hundar in” och jag svarade då att jag inte kunde lämna henne utanför. Han svarade mig då “ja säg det till allergikerna”…

Alltså jag förstår att man inte får ta med sig hundar in på affären pga hygieniska skäl, det kan ske kiss- och bajsolyckor eller att dom börjar tugga på saker eller ja att det är hundrädda människor som handlar. Men hur fungerar det för människor som är allergiska? Får dom reaktioner endast av att stå face to face med en hund eller känner de även av päls som vi hundägare har på våra kläder? Och hur fungerar det om man har ledarhund? De måste ju få ta med sig sina hundar in på affären och om man är allergisk reagerar man väl lika mycket på dom som på alla andras hundar… Sorry om jag framstår som väldigt korkad nu men är det någon som är allergisk mot djur som läser detta får ni gärna dela med er för jag har liksom inte alls koll på hur detta fungerar. :O

Men i alla fall, jag ska göra ett bättre försök nu och postens kassa ligger precis vid utgången och jag ska försöka att vara snabb. Marcelo är inte hemma annars hade han tagit henne och jag måste hämta ut det då sista dagen är idag…


59 kommentarer59 kommentarer om “Kvällsträning och pälsallergiker”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Och du kunde inte vänta med att hämta ut paketet då?

  Reply
 • Om du läser ordentligt så skriver Annica att det är sista dagen idag………….

  Reply
 • Har man inte ofta 2 veckor på sig att hämta ut ett paket? 🙂 Tänker bara att det måste funnits en lucka där du kunde gå utan hunden? Sedan är dom ganska schyssta och kan hålla paketet nån dag till om man ringer dit och frågar. Jag är själv allergiker och kan känna av allergin om jag stannar i ett rum för länge med en hund/katt i, men det är nog olika för alla tror jag. Värre är det nog för hundrädda (jag va hundrädd när jag var yngre och paniken som man får är inte att leka med). 😛 Sedan är ju ledarhund något som någon måste ha för att klara av sin vardag och då tycker jag att det ligger “över” att man är hundrädd/allergisk, bara hur jag tänker, nu blev det ett långt svar haha!

  Reply
 • Jag är pälsallergiker och det är förstås individuellt hur pass känslig man är. Men jag påverkas inte av om en hund skulle vara i en butik en kortare stund eller pga hundhår på kläder. Jag älskar hundar så även fast jag är allergisk så kan jag inte motstå att klappa en om jag får chansen hihi. Iaf det han sa lät lite överdrivet, iaf om det gäller allergi, det är inte hela världen om det är i en butik man inte vistas i så länge. Kram!

  Reply
 • Allergi eller ej, spelar väl ingen roll. Är det förbud på hund i butiken så tar man inte med hunden in.

  Reply
 • Håller med. Men ok en gång o ha valpen innanför jackan. Men man tar inte Inn djur i affären.

  Reply
 • Ja de finns dom som är så allergiska så de kan få en allergisreaktion av hår på kläder. Men hår på kläderna har man ju oavsett om man bär djuret med sig eller inte.
  Allt handlar om hur allergisk man är.

  Reply
 • För liten för att lämna själv? Om ni inte snarast börjar lämna henne själv korta stunder kommer ni att få problem. När vi hade vår valp så började vi lämna vår hund ensam efter första veckan. Först bara någon minut och ökade så småning om.. i bilen är också bra att träna ensamhet. Korta stunder såklart i början!! Vi lämnade alltid vår när den sov, och oftast hade knappt vår hund märkt att vi hade varit borta. Ett tips bara, börja ensamhets träna nu direkt, det kommer vara guld värd sen. Vår hund är hur trygg som helst att vara ensam hemma och det är väldigt skönt ?

  Reply
 • Lämnade ni den när den var 9 veckor då? Det får man inte ens?
  All uppfostran är ju olik, när du börjar ensamträna hunden har inte med tryggheten att göra, min första gick hur bra som helst, snabbt & tidigt inga bekymmer. Men min nuvarande på 4 1/2 månad lämnar jag varje dag i 20 minuter omgångar men han klarar inte det, men vi tränar honom, med alla medel men det är ju individuellt per valp precis som med barn ju. Kan vi bara vara eniga att alla gör sina val, sina uppfostran på det vis som passar ens egna behov?

  Reply
 • Men om du till och med skriver att “alltså jag förstår att man inte får ta med sig hundar in på affären pga hygieniska skäl…” och sen ändå tog med dig hunden? Hur tänkte du då om detta är så självklart för dig? Är inte det tillräckliga skäl att inte ta med hunden?? Och som föregående skrev, någon liten lucka för att hämta ut ett paket utan hunden måste du haft. Kanske läge att inte beställa något mer om du är så upptagen att du måste bryta regler för att hämta ut grejorna?

  Reply
 • Men alltså, det är en valp vi pratar om. För det första är nog inte Stitch alls van att lämnas ensamma ens små korta stunder, och för det andra, precis som Annica är inne på, så finns det sjuka människor och jag skulle heller aldrig lämna mina hundar utanför affären. Läst flera gånger i tidningar om gäng som sparkat hundar som lämnats utanför och hundstölder utanför affärer exempelvis har ökat massvis de senaste åren! Annica är ju medveten om att hon inte får ta med Stitch in och hon lär ju inte göra det igen, men nu blev det tvunget och jag tycker Annica gjorde helt rätt i att ta med Stitch i stället för att lämna henne utanför helt obevakat.

  Reply
 • Skaffa inte hund då..

  Reply
 • Öh, va? Där såg vi din nivå på diskussion 🙂 att det finns idioter här i världen kommer inte stoppa mig från att ha hund nej.

  Reply
 • Ingen har heller försökt stoppa dig Matilda. Är övertygad om att du absolut inte skulle planera lika dåligt i en sådan situation.
  Och kalla mig inte idiot, det är inte okej! Du visar ju din egen nivå genom att kalla andra människor för såna saker..

 • Hej Annica! ? Har en grej jag undrar över. Hur skall man träna för att få ut maximalt av träningen? Jag tränar till 98% varje vecka mån-fre. Ibland mån-tors. Då tränar jag cardio varje dag och delar upp gympassen i muskelgrupper. Många säger att man skall träna varannan dag för att kroppen ska hinna återhämta sig medans jag ser massor som tränar varje dag. Jag tycker om att träna varje vardag och sen vila på helgen. Men är det bra? Mitt mål med träningen är att få mer tonade muskler och bli fastare och hålla det så också. Jag är ganska ny på gymmet oxå, har haft gymkort i 2-3 år men började träna ordentligt i januari i år varje vardag och har hållt det så hittils och verkligen fått in träningen som en rutin i min vardag. Men jag vill bara veta vad som egentligen är bäst för kroppen! Kan tillägga att jag i övrigt äter väldigt hälsosamt – enligt vissa för hälsosamt. Utesluter allt med gluten, laktos, tillsatt socker. Äter inga sötsaker, bakelser, chips. Nothing. Nada. Slutade med det januari 2016. Äter heller inte mycket kolhydrater. Den största kolhydraten är väl ris. Äter inte mycket kött. Men äter alla sorts grönsaker, linser, böner, rotsaker, frukt, kvarg, havregryn, ägg, fisk ibland, bär etc och tycker det funkar jättebra. Har sen januari 2016 – januari 2017 gått ner 20kg. Jag är 156cm och väger 47kg on a good day när man inte är vätskefylld ? Du har alltid så bra svar på alla kommentarer så hoppas du har ett bra svar till mig och lite tips för det behöver jag ☺️ Kram på dig!! ?

  Reply
 • Både min mamma & bror är jätte pälsallergiska och de reagerar på djuret i närheten ex i samma rum osv men även på kläderna. Vet att min bror hade jätteproblem i skolan när han var yngre för att många exempelvis av tjejerna hade häst och de satt i deras kläder och speciellt ytterkläder. Han fick ofta stanna hemma från skolan i perioder när det var som värst.

  Reply
 • Men asså man kan väl kanske ha lite överseende om du kommer in med en valp instoppad i jackan dessutom. Tvivlar på att någon skulle vara så pass allergisk att dom reagerar att gå förbi någon med en hund i famnen.. det finns ju folk som är super allergiska mot nötter,parfym osv..

  Reply
 • Exakt, det gör varken till eller från om hon i det läget har valpen med sig.

  Reply
 • Tänk om alla skulle tänka så. Hundar skall inte vara i matvarubutiker, punkt, inte heller i djurfria tunnelbanevagnar, sitta längst bak i bussen,etc. det finns regler för att göra det så bra som möjligt för allergiker .
  Sen om de är små, gulliga eller har en “kändis” till matte spelar ingen roll.
  Hämta paket på ICA får man planera in.

  Reply
 • Varför tvivlar du på att någon skulle vara så pass allergisk? Om det finns folk som är så känsliga mot nötter, parfym osv så är det väl självklart att det finns folk som är så känsliga mot djur också?

  Jag själv är allergisk mot t.ex. katt och kan bli extremt känslig och svullna upp i ansiktet om jag vistas i samma rum som vissa katter (känner inte av det av alla), dock krävs det kanske lite mer än 5-10 minuter som det tar för att hämta ut ett pakte för det att hända. Men min poäng är att det finns folk som kan reagera väldigt starkt och väldigt snabbt.
  Jag hade inte brytt mig så värst mycket om någon hade kommit in med ett djur i affären men jag trotsar min allergi varje dag genom att själv ha en katt hemma, men det är inte alla som klarar av det.

  Reply
 • Det finns såklart folk som har ganska stora problem med pälsallergi, men absolut inte på samma sätt som med exempelvis nötter. Finns inget (vad jag känner till i alla fall och baserat på vad som kommer fram på google) känt fall i Sverige där någon skulle ha dött av pälsallergi medan samma sökning fast nötallergiker skulle ge en massa träffar. Tror även att risken för att någon ska vara så pass allergisk att den reagerar starkt på att vara i samma butik som en valp som är instoppad innanför en jacka är väldigt liten. Såklart ska det ju fortfarande respekteras att hundar inte ska tas med in i affären utav både hygieniska skäl och av respekt för allergiker men i detta fall var det ju tvunget, och jag skulle gjort precis samma sak som dig! Aldrig att jag skulle lämna mina hundar utanför affären, tyvärr… Finns ju så många puckon här i världen. 🙁

  Reply
 • Det är inte pälsen i sig som man är allergisk mot. Pälsen är som vårat hår ett dött material, Det är enzymerna i skinnet som utsöndras eller om hunden slickar på någon. Då kan man få en allergisk reaktion.
  Tänk så många hundägare som går omkring med päls på sig från sina hundar. Men så länge en allergiker inte vet om det så gnälls det inte.

  Reply
 • Grejen är väl ändå att man gör så här trots att man är medveten om regler och varför de finns. Det är nog det som sticker mest i ögon.

  Reply
 • Men snälla, det skedde en gång. Inte som att Annica systematiskt bryter mot butikens regler.

  Reply
 • Det borde finnas regler också för dom som kommer direkt från stallet. Att stå bakom någon i tex kassan som stinker stall är inte okej. Många är även allergiska mot hästar. Fullt med hår från hästen samt spån mm på stövlarna ärt äckligt i en affär.

  Reply
 • Suck… detta är så typiskt svenskt. Vet ni att i länder som tex Italien får man ta med sig hundar in i affärer, apotek osv. Och då syftar jag inte bara på vanliga affärer som H&M, Zara osv utan även lyxbutiker som Prada, Gucci osv (har sett det med mina egna ögon flera gånger). Det finns även speciella stränder för hundar och deras ägare med speciella solstolar till dem, veterinär på plats om något händer osv. Medans vi här i Sverige inte ens får ta med hunden snabbt INNANFÖR jackan dessutom för att hämta ut ett paket utan att det blir kaos/debatter/artiklar osv. Skärp er och väx upp och ja nu lär jag får massor av folk som är allergiska som går loss på den här kommentaren men vet ni? I don’t give a ….. (Och Annica, jag tycker du gjorde rätt som tog med henne innanför jackan, vad skulle du har gjort??? bara onödigt av folk att reagera så starkt…)

  Reply
 • Då ringer vi dig nästa gång någon svullnar upp och får andnöd. Vet du vad som händer den personen ? När du känner att du inte får luft och kan andas? När ögonen svullnar igen och du inte kan se ? Kanske du skulle behöva jobba på allergi mottagning eller akut för att förstå. DET ÄR JÄKLIGT RESPEKTLÖST mot människor med allergi ? Dom har inte valt det själva

  Reply
 • Innehållet på kommentarerna som försvarar Annica, säger mycket om vilka de flesta läsare i denna blogg är. Ingen hänsyn till sjuka.
  Vad blir det för bättre för att andra låter hundar gå in i butiker. Sverige kan bättre i det fallet.
  Det finns mycket ändå som inte går att undvika.
  Pollen, indränkta i parfym, tobaksrök etc.
  (men nu har väl bloggaren fått kommentarer som det här inlägget var gjort för). De kommer med jämna mellanrum..
  Paketet innehöll förmodligen bara gratis smink.

  Reply
 • Haha, tycker snarare att din kommentar säger mer om dig än vad dom andra kommentarerna som försvarar Annica säger om dom. Sannolikheten för att någon i butiken ska vara så pass allergisk att denne ska få stora problem bara av att vara i samma butik som en valp som är instoppad innanför jackan är otroligt liten, och är man så pass allergisk skulle man lika gärna kunna få problem av att gå förbi en hund utomhus, så det är inte något som går att undvika ändå, tyvärr… Detta skedde EN gång för att Annica inte hade speciellt många val och det är så tragiskt att man alltid ska hitta något att klanka ner på 🙂

  Sista delen av din kommentar tänker jag inte besvara, tycker den talar sitt tydliga språk för vilken typ du är på sin egen hand ändå.

  Reply
 • Håller med. Klart man måste ha respekt att en del är allergiska. Men sånt här skapar ju klick o kommentarer. O folk blir provocerande. Fel sätt att ta upp ett sånt här ämne.

  Reply
 • Så bra skrivet! Står på din sida. Så svenskt med alla dessa förbud hit och dit. Hunden är en familjemedlem! Amen på din kommentar!

  Reply
 • Håller verkligen med, själv bor jag i Schweiz och här får man ta med sig hundar överallt, många restauranger har till och med egna hundmenyer så att vovven kan få lite mat samtidigt som man själv äter :). Här är det inga problem att ta med hunden in i affären.

  Reply
 • Jag har jobbat i butik, och även om jag älskar hundar och har hund själv skulle jag aldrig ta med min hund in i en butik – pga förbudet. Jag har haft kunder som “gömt” sin lilla valp innanför jackan och inte sagt något otrevligt men liksom “för mig personligen är det OK den här gången men inte igen”. Tänk om alla skulle ta med sina djur in i butiken… det handlar ju om hygieniska skäl såklart. Finns något som heter “miljö och hälsa” som dyker upp i butiken och kollar läget, inte så bra om alla går runt och gömmer valpar i jackorna. Jag tycker vi med hund ska respektera förbuden med att inte ta med dom in i tex mataffärer.

  Sen håller jag med ovanstående, ni måste börja lämna henne själv annars kommer ni få problem. Det är inte kul att ha en hund som inte kan vara ensam. Mina föräldrar har en hund som inte kan vara ensam länge, och speciellt inte på kvällar när det är mörkt och det har ställt till det mycket.

  Jag började lämna min valp ensam redan efter någon vecka. Några sekunder till att börja med. Stängde tex in mig i ett annat rum, sen blev det när jag var till tvättstugan, sen när jag handlade osv osv. Nu är han snart fem månader och har absolut inga problem med att vara ensam, det verkar snarare som att han gillar att vara ensam – han kopplar av och sover (han är annars ett energiknippe då det är en schäfer från försvarsmakten. Dom är avlade för att ha lite adhd, om jag säger det så. :))

  Reply
 • Det finns regler när det gäller valpar.
  Och alla valpar är olika, min ena hund klarade sig bra vid tidig träning, min nuvarande på 4 &1/2 månad klarar knappt 20min lämning. Så det är en så onödig kommentar. Alla uppfostrar sina barn/djur olika, alla har olika behov.

  Inget som säker att valpen inte klarar sig sen, men man får inre lämna en 10 veckors valp. Bör inte lämna den längre stunder innan 16 veckors. Min syster jobbar på hundbruksklubb-grej. 🙂

  Reply
 • Och, skall man då få ta med sig hunden till ICA. Nej….

  Reply
 • Finns inga regler, bara sunt förnuft. Googla så får du se vad tex SKK och Fredrik Steen säger om ensamträning. Att lämna en valp några sekunder/minuter i början dör den inte av. Mina tidigare hundar och min nuvarande har inte dött. Däremot hade ju jag dött om jag varken kunde skita eller handla mat för att hunden inte klarade sig ensam.

  Sen så är det inte OK att ta med en hund in i en mataffär. Punkt.

  Reply
 • Annica, du som är så duktig på träning 🙂 kan inte du visa lite olika övningar man kan göra med hjälp av gummiband? 🙂

  Reply
 • Det är skrämmande att läsa vissa kommentarer här. Finns verkligen ingen respekt mot människor med allergi. Dom har inte valt det själva. Deras liv begränsas ganska mycket pga andra människors nonchalans. Att knappt kunna åka buss,gå på bio, handla mm. Folk kommer direkt från stall, är indränkta i parfym mm. Jobbar själv på jourmottagning och möter dessa människor som kommer in med panik för att dom inte får luft,ögonen igen svullna mm. Tycker alla borde läsa på och lära sig respektera andra!!!!!

  Reply
 • Om butiken har livsmedel får man inte ta med hundar in av hygieniska skäl och detta är förmodligen något som livsmedelsverket har bestämt.
  Jag tror inte att det endast är av hänsyn till allergier för det finns så många som är allergiska mot parfymer, nötter och annat som finns i butiker så jag tror att det mest handlar om att det finns en regel mot detta med hundar i livmedelsbutiker och som butiksägare är det nog bäst att följa dom 🙂

  Reply
 • Jag är allergisk och skulle jag gå i närheten av dig inne i en butik där du har hunden innanför jackan skulle jag känna det direkt. Jag kan ej låna en tröja av någon som har hund eller krama någon som precis varit i närheten av pälsdjur. Får jag en allergi chock så svullnar min hals igen på bara några minuter och jag får ständigt ha sprutor med mig som jag får ta för att dämpa det.

  Reply
 • Man blir så himla trött på att säga till folk och förklara när deras svar alltid är “men vad ska jag göra med hunden då?”, är det förbud så är det förbud. Det är ALDRIG upp till oss som jobbar i butiken att veta vad du ska göra av din hund du tar med dig till en affär med hundförbud.
  Att det är hundförbud har ingenting med allergi att göra, det har med livsmedel att göra. I butiken jobbar man med mat och därför får det oftast inte vistas pälsdjur i lokalen.

  Reply
 • Hej Annica! Ta inte åt dig av alla negativa kommentarer, tycker de flesta är onödigt irriterade? Förstår att du ville ta med henne in, eftersom det finns idioter som tar hundar som finns utanför affärerna. Det är omöjligt att aldrig möta på hundar eller andra djur.

  Jag har inte alltid varit allergisk mot hundar, för vi hade en egen hund i 10 år innan jag tyvärr började reagera likt alla mina syskon. Nu reagerar jag i princip på alla hundar, men jag älskar djur för mycket så kan inte hålla mig borta ändå. Jag reagerar främst på hundar när jag klappat de och sedan inte tvättar händerna direkt efteråt. Så jag är inte tokallergisk som vissa kan vara, men jag kan trots det reagera om jag är i ett rum eller har hundhår på kläderna.. Inte så ofta däremot! Hoppas du fick svar på din fråga, kram!

  Reply
 • “Ta inte åt dig av alla negativa kommentarer”?? Jo det ska hon absolut! Det är nonchalant att strunta i regler. Dessa regler finns ju inte bara för allergiers skull i en mataffär liksom.

  Reply
 • Är nog svårt att sätta sig in i en allergikers situation om man själv inte är allergisk men jag tycker ändå att det var fel att ta med in hunden i butiken. Jag tog aldrig med min mops valp in i någon butik just med anledning av att jag reagerar med andningsbesvär så fort någon har stark parfym på sig.. så kanske lättare för mig då att förstå att människor kan reagera på en hund innanför en jacka..

  You live and you learn:)

  Reply
 • Hon skall som alla andra följa regler, det finns anledningar till att dessa finns. Ta reda på dom. Punkt, slut.
  (ett fult knep att locka besökare på, men det fungerar).
  Det är inte säkert att damfriseringar, arbetsplatser etc tillåter hundar, kan även där vara kunder som inte tål pälsdjur.

  Reply
 • Av de kommentarer jag läst här verkar det finnas två kategorier av synpunkter: de som tycker att regler gäller för alla och de som tycker att regler “typ” gäller för alla men att det är ok att bestämma själv om man vill följa dem eller inte.

  Annika och många andra tillhör uppenbarligen den senare kategorin och gjorde ett val att hon inte behövde följa regeln för att den inte passade henne.

  Paketet kom säkerligen inte samma dag som var sista dagen för att hämta ut det. Hon har därför tidigare valt att inte ordna så att hon kunnat hämta ut paketet när hon haft någon annan som kunnat se till hunden. När hon nu på grund av detta val kommit i tidsnöd kunde hon (som någon nämnt tidigare) ha ringt posten och frågat om de kunde behålla paketet någon dag extra ett annat alternativ hade varit att be en vän eller granne titta till hunden medans hon gick ett ärende om hunden inte klarade av att vara ensam. Istället bestämde hon sig för att hennes behov och intressen var viktigast i sammanhanget och struntade i regeln.

  Reply
 • En fortsättning på min tidigare kommentar: Jag undrar även över var hunden var när träningen pågick, var den med på gymmet också?

  Reply
 • Alltså jag bor i Norrland och har ALDRIG sett någon ta med en hund in i affären??
  Jag skulle inte uppskatta det heller. Jag är inte allergisk men nej, inga hundar i mataffären.

  Reply
 • Hej!
  Som LM skrev tidigare så jobbar jag själv också i en livsmedelsbutik, vi har kontinuerliga besök av miljö och hälsa skulle dom se att en kund tar in en hund i butiken skulle dom stänga ner butiken med en gång.
  Finns en anledning till varför man ej får ta med sig djur i livsmedelsbutiker även om man har dom innan för jackan. Många butiker har öppna delikatesser där det är superstränga regler när det kommer till hygien, vad säger att det inte kommer någon päls från hunden som kanske tillslut hamnar bland färdigmat som ligger öppet tex salladsbar?
  Älskar själv djur speciellt hundar då jag haft en själv men ibland måste man respektera andra och säger butiken ok till en kund hur ska man då förklara till nästa kund att det inte är ok för dom?
  /lisa

  Reply
 • Hej Annica!

  När jag jobbade på Ica och någon kom in med en ledarhund så fick vi placera hunden i ett rum bakom förbutiken (där man hämtar paket)
  Där fanns bakverk men med glad dörrar som skyddade. Men sen fick en av personalen hjälpa personen & handla innan den kunde hämta hunden igen.

  Att hämta paket i en förbutik borde man få göra,
  Men inte gå in med hunden i självaste affären där färskvaror finns m.m 🙂 bara fråga snällt nästa gång så
  Löser det sig säkert, allergier borde ju isåfall reagera lika mycket på dina kläder som
  Om du har den innanför jackan 🙂

  Reply
 • Oj vad det här verkar engagera 🙂 Kan själv säga som svårt allergisk sedan 1 års ålder mot en massa saker, däribland hund & katt, att förbudet nog till 90% är för butikens egna intresse, dvs att få bort risken att en hund (särskilt en större), råkar kissa osv inomhus. Som allergiker utsätts man konstant för allergener och det är tyvärr bara ett fakta som man måste hitta ett sätt att hantera. Hundar är tillåtna på bussar och flyg t.ex (vilket jag så klart tycker är toppen) och man kan inte utesluta dem från samhället. Särskilt också när vi inte lever på 50-talet längre och tryggt kan lämna hunden utanför valfri affär. Jag har faktiskt en vän som råkade ut för just det, hennes älskade labrador blev stulen utanför en affär. Det var flera år sen och hon har fortfarande inte kommit över det 🙁 Just ovissheten att man inte vet om hunden “bara” blev såld vidare, eller om den utsattes för att vara tränings-objekt för olaglig hundkamp. (vet att detta är jättehemskt att skriva men det är ju tyvärr en verklighet) Hur som helst, min poäng är att jag är själv superallergisk men tycker man borde hitta ett sätt att låta vovvar få vistas i affärer!

  Reply
 • Fy, det där är verkligen min (och antagligen varje vettig hundägares) största mardröm… Jag skulle heller aldrig komma över det, och håller helt med dig, man borde kunna komma på något sätt så att hundar slipper lämnas utanför affärerna. Vissa större affärer har ju börjat med hundpassning bland annat vilket absolut känns som ett steg i rätt riktning 🙂

  Reply
 • Skrämmande att endast en handfull kommentarer/människor inser att det handlar om “miljö och hälsa” i en livsmedelsbutik och inte allergener.
  Tror ni som tycker det är ok med hund i livsmedelsbutiker hade varit först i kö och gormat över hur äcklade ni va när ni hade fått hår i er sallad, från en salladsbar eller dylikt.

  Har själv hundar och hade heller aldrig lämnat dem utanför. Livet händer, det går inte alltid att planera, man gör vad man kan helt enkelt, men just i detta fall får ni nog tänka om.

  Reply
 • Tror nog de flesta fattar det, den som inte verkar förstått det däremot är ju killen som satt i kassan 🙂 självklart ska hundar inte tas med in i affärerna, har nog inte sett någon som argumenterar mot det, däremot handlade detta om ett “nödfall” och jag tycker inte det ska bli en grej över att hon hade med sig sin valp innanför jackan i tre minuter för att hon inte hade några andra direkta val…

  Reply
 • Kan tipsa om ett företag som nu finns i Stockholm som heter Dogbuddy, Det är ett företag som hyr ut hundvakter. Ett bra och tryggt sätt att få hundvakt.

  Reply
 • Att inte ens folk som är hundallergiker vet detta.. MEN…
  Det är inte pälsen man har allergi för, det är deras saliv, urin och talgkörtlar..

  Det finns med andra ord INGA allergifria hundar, hur mycket än folk försöker.

  Hoppas det gav dig lite svar =)

  http://www.allergiguiden.com/palsdjursallergi/

  Reply
 • Jag kan tycka att du borde planerat bättre att hämta ut packetet, dock så tycker jag verkligen inte att de är ett så stort issue att ta med sig sin lilla valp innanför jackan snabbt i butiken! Jag menar valpar och små hundar får på vissa ställen följa med in på restaurangen samt uteserveringar är inte det lika illa isåfall ?
  Och att vissa har ledarhundar för att klara av vardagen, man förstår ju att dessa personer behöver sina hundar för att klara av dagen men det är ju faktiskt så att en hund som hund är lika stor hygienrisk då isåfall och personer som är allergiska är ju lika allergiska mot hundarna som dessa personer om inte mer än en liten som sitter innanför jackan 🙂 kan jag tycka..
  Jag säger inte att det är okej att ha med sig en hund i butik, jag skulle själv inte ta med mina hundar in i en butik om jag kan ha dom hemma en sväng eller i bilen om så är fallet men jag tycker verkligen inte att det är ett så stort problem att ha med sin valp i jackan i några minuter .

  Reply
 • Nu är det ju inte vad du tycker som vi skall gå efter. Det finns regler av en anledning, ta reda på den och respektera.
  Sen att jämföra med ledarhundar är bara löjligt.

  Reply
 • Allergiker här, snubblade in på din sida idag. Jag har allergi. Jag skulle nog överleva bättre i ett hundstall än i en tågvagn eller på ett flygplan om en nötpåse, en snickers, nötkrokar eller dessa påsar med sk. “Hälsogodis” öppnades. Då sker nämligen min reaktion snabbt. Med djur är det lite ordvitsigt annat ljud i skällan då räknas snarare minuternas exponering in på kvällens mående. Sådär efter 20.00 på kvällen kommer nämligen dagens exponering av epitelet på djuret alltså även on hunden är en nakenhund är jag allergisk mot hunden! I form av nässelutslag, skakighet, andnöd etc. men som sagt hos mig ingen större reaktion precis vid själva djurmötet. Slutligen har jag även pollenallergi den ger ganska omgående snuva och röda ögon. Uppdagade också lite dramatiskt (och tur i oturen att jag nästan bor bredvid akuten) nu på äldre dar att lokalbedövning inte är min grej längre, trots att jag tagit tandläkarbedövning m.m. säkert minst 20ggr tidigare fick jag en redig reaktion. Jag beskriver detta enbart för att belysa klurigheten i detta med allergier inte för att en hund skulle göra mig skada i en affär!

  Reply