Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:23 | March 9, 2017

Hur går man upp i vikt?

Mixed NutsHej!
Har på senaste försökt att gå upp i vikt, både genom styrketräning och mycket bra mat. Men ibland är det svårt att äta mycket mat, min mage blir oftast väldigt uppblåst och det gör ont. Vilket gör att det blir svårt att äta mycket/ofta. Om jag t.ex äter proteinpannkakor till frukost får jag oftast ont i magen och kan sitta på toa ett tag, vilket gör att det blir svårt att äta mycket till lunch och mycket resten av dagen. Vill verkligen gå upp men det är svårt att äta med magbesvär, har du något tips hur jag ska bära mig åt?

SVAR: Halloj!
Det du kan tänka på för att försöka att gå upp i vikt är att välja lite fetare alternativ när du äter. Tex den fetare creme fraichen, när du dricker mjölk så ta den röda varianten. Du kan dricka proteinshake mellan måltiderna eftersom det inte är så mättande men hjälper dig att gå upp om du ta det utöver din mat. Du kan också lägga till nötter till vardagen, dom innehåller inte bara bra vitaminer utan dom är kaloririka så ät lite mer sådant också.

Tänk inte på att äta onyttigare bara för att du vill gå upp men istället för en sallad så våga ta en pasta med en gräddig sås, no problemo. Sedan måste du även luska ut exakt vad det är du blir uppblåst och får ont i magen av för att ha magproblem är inte roligt.

Det du också kan göra är att ställa klockan på 5-6 gånger under dagen och då ser du till att äta. Även om du inte är hungrig så kanske du kan få i dig en smoothie eller macka och se till att minst tre av dessa måltider är rejäla matiga varianter. 😉


10 kommentarer10 kommentarer om “Hur går man upp i vikt?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Alltså, jag har NOLL KOLL (Typ tre månader sen jag började äta frukost…)
  MEN jag äter iallafall två riskakor (naturella) med keso, kvarg och i den har jag färska bär (kiwi och/ eller jordgubbar) en kopp kaffe och ett glas med citronvatten.

  Jag har fått för mig att jag äter en rå bra frukost men är det verkligen så? (Googlat runt lite och tydligen är jag fett onyttig eller värsta nyttighetsgurun beroende på sidor..

  Vad tycker du?? Eller har du tips på någon annan frukost för en människa som har typ 5 min på sig att gör en..
  Vänder mig till dig pga känns som du har sten koll 🙂

  Reply
 • hej! men om man vill gå upp i vikt men inte bli tjock i magen eller där man mest får fett ( i mitt fall magen) ska man ända välja den röda mjölken pasta med sås?
  tack!!

  Reply
 • Alltså det är enkla knep för att gå upp i vikt. 🙂

  Reply
 • Jo jag förstod det. Men jag tex kämpar med att gå upp och äter mycket (pasta,sås,sötpotatis,rödmjölk)men blir bara tjock fast samtidigt som mina ben växer ( så det är bra) men vill inte få mer fett på min mage. Börjat med cardio pågrund av att jag gått upp som jag ville men fick med fett på magen på köpet som jah nu måste få bort. Men vet inte hur jag ska äta.. förvirrad tjej.
  Men de kanske så de måste gå till. Ingen aning.

  tack

  Reply
 • Fett=blir fett. Ät mycket potatis, ris, bananer, mango. Fett är svårt att bryta ner vilket kan göra att man får ont. Men fett är också bra för hjärnan och för nervsystemet så det bör man ändå få i sig. Det finns ju bra och dåligt fett. Smör, rödmjölk =mindre bra. Advokado, tahini, hampa, nötter, frön, (blötlagda och torkade) lättare att bryta ner + bra fett. Tips bara 🙂

  Reply
 • Tack!! 😀

  Reply
 • Hej Annica! En fråga bara, hur länge ska ni ha Duchess hos er? För ni är bara tillfälliga vakter åt henne, eller? Har missat när du skrivit om detta. 🙂 Lycka till med hundarna!

  Reply
 • Hej!
  Hon åker hem på onsdag 🙂

  Reply
 • Hej Annika!
  Kan inte du visa mer bilder på lägenheten och berätta om den :)?

  Reply
 • Jag har gjort en film där du kan se vår lägenhet, dock är den för ett år sedan men det ser ungefär likadant ut. 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=5QPlZiPBxSk

  Reply