Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | March 7, 2017

Hur lägger man rouge?

hur lägger man rougeIdag tänkte jag gå igenom hur man lägger rouge korrekt. Det finns vissa saker att tänka på så att ditt rouge blir något som lyfter din look istället för att “tynga ner.”

Först och främst leder du rätt på vart ditt kindben börjar, det gör du enkelt genom ett penselskaft efter bara ditt finger. Det är precis där det är lite av en grop i kinden, där det liksom sjunker in. Det stället ska vi hitta.
hur lägger man rougeDärefter tar du lite rouge på borsten och plattar till den mellan fingrarna. Varför? Jo för att då får vi en mer precis applicering.
hur lägger man rougeVi sätter in borsten i gropen som vi hittade innan och borstar lätt uppåt. Men borsta inte för högt upp utan gör mer snärtande rörelser.hur lägger man rougeFrån “gropen” och upp till kindens högsta punkt.hur lägger man rougeTänk två-finger-regeln. Man ska få plats med två fingrar från näsvingen innan rouget kommer. Och samma sak gäller från ögast underkant.hur lägger man rougeSådär, testa där hemma nu och se om ni fick till ett bättre resultat med er rouge. 😉


6 kommentarer6 kommentarer om “Hur lägger man rouge?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra tips! Tack! Kan du möjligtvis också visa hur man lägger grundskugga på ögonen? Gärna vilken typ av borste du använder och hur du får till skuggan under ögat. jag är makalöst dålig på detta och har tittat på dina tidigare tips men vill gärna se mer för att vara med på banan.

  Reply
 • Hej Annica!
  Du som har koll på hudtoner etc.. har alltid trott att jag har en så kallad neutral underton men sen läste jag att om man har gröna ådror (vilket jag har) så tenderar man att gå åt det mer varmare hållet.. stämmer det? tycker ibland att jag upplever foundations lite för rosa så då kanske det stämmer att jag bör satsa på färger för varm underton?

  Kram H

  Reply
 • Jag upplever liknande. Har gröna ådror och trodde att jag är varm i hudtonen. Men då sägs det att man passar bäst i varma hårfärger och jag passar inte i det alls. Såfort jag har orange/rött i hårfärgen så skär det sig. Passar bäst i kallt svart hår eller kalla bruna färger. Passar dock i varmare läppstift, inte i kalla. Och många foundations ser rosa ut på mig, som även Hanna nämner. Och så har jag hört att om man passar bättre i vitt än i beige så är man varm, men jag passar bäst i beige. Vore intressant med ett inlägg som reder ut allt detta ???Kram! ❤❤❤❤❤

  Reply
 • Hej Annica! Vilken färg har du på Bareminerals complexion rescue?
  Kram Hanna

  Reply
 • Så bra guide! Nu fattar jag varför jag failar varje morgon!! Tack 😀

  Reply
 • Bra tips, brukar bara köra runda svep med borsten där kinden är som “bulligast” om man säger så?

  Reply