Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:16 | March 7, 2017

Banana Bowl

banana bowlbanana bowlDagen startade tufft… Vi är två vuxna människor och två hundar i sängen, jag har inte kunnat röra på mig på hela natten då jag haft en hund i håret, en hund mig och en person bredvid mig så jag har sovit så obekvämt. Sedan hann Marcelo inte ta ut Stitch imorse så hon väckte mig och då fattade jag att det var dags att springa ut. Så fort jag satt ner henne för att ta på mig ett par brallor blev det kiss – och skitkalas här hemma… Men det var bara att ta nya tag, olyckor händer.

Efter det gick vi och lade oss igen för att jag var tvungen att få min sömn, jag hade så ont i huvudet och jag börjar även bli förkyld på det. Kroppen är i obalans och då blir mitt immunförsvar kasst och jag blir sjuk. Men då förvandlas Stitch till värsta ligisten och hoppar på Duchess, biter henne, biter mig, skäller och får verkligen fnatt. Men då röt jag ifrån och hon blev tyst som en mus, lade sig fint bredvid oss och somnade om. Precis då ringde mitt alarm… Marcelo kom hem!

Jag smsade Marcelo och sa “du tränar inte i eftermiddag idag utan du kommer hem asap”. Det som är svårt just nu med att ha en stor hund och en valp är att jag har svårt att gå ut med dom samtidigt för Stitch vill inte sitta innanför jackan längre. Hon vill hoppa ut och springa omkring vilket inte går då hon kan springa iväg för hon är ruggigt snabb. Hon är heller inte van vid koppel så det är svårt att få till bra promenader på morgnarna numera. Ni som har haft stor hund och valp samtidigt, hur har ni löst det?

Jag ska gå ut med dom alldeles strax men måste komma på en bra lösning på detta. Under tiden njuter jag av min Banana bowl som jag gjort:

2 Bananer
0,5 dl Turkisk yoghurt
1 msk Honung
1 msk Jordnötssmör
-Mixa ihop allt och toppa med valfria tillbehör! 😉


34 kommentarer34 kommentarer om “Banana Bowl”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du skulle vant henne från första dagen vid koppel ..blir svårare ju längre du vänta …aldrig haft problem med det ..har t.o.m. katten i koppel .

  Reply
 • Vi har börjar lite med att hon ska vänja sig vid halsband men vi kör igång med koppel nu med!

  Reply
 • Börja med koppel asap!!!!

  Reply
 • Ska bli!

  Reply
 • När jag skaffade en valp och tog ut den stora hunden hade jag en sittsulky till valpis. På med sele och sen fick den sitta där i under promenaden. Tog ur valpis ibland så den fick göra sitt och springa lite. Det funkade hur bra som helst.

  Reply
 • Finns o köpa på Vidaxl vagn för hund eller katt. Eller om det var visar vidarxl

  Reply
 • En gammal begagnad barnsulky går utmärkt att ha. kanske finns någon i bekantskapskretsen som har en stående. Eller hitta på någon loppis. Så behöver man inte betala så mycket för en vagn som inte behövs om någon/några månader. Sen en filt att gosa in valpis i.

  Reply
 • Men hundvagn är bra o ha. Om den dålig men behöver få frisk luft o sen till äldre hundar o katter. Var inte dyr heller vet ej om den finns kvar. Sett den på blocket med.

  Reply
 • Vi tycker att det känns lite onödigt med en sådan eftersom det bara är en sådan kort period…

  Reply
 • Omg lider med dig så mycket angående sömnen. Oavsett vad så år det för jävligt. Min kille var helt hjärndöd och fan vad jag blev som ett monster. Mycket jobb, mycket hemma, ingen sömn på det.

  Huvudet sprängs påriktigt och man kan ju inte bara gå och sova..

  Lycka till iallafall!! (Jag tog en natt på hotell ensam och ba sooooovaaaa!!)

  Reply
 • I hear ya sistah!

  Reply
 • Haha det är så himla kul o läsa hur du reagera på detta kaos! Man förstår likom själv vilken jäkla hjälte man är som mamma :)) Alltså inte kul att du känner som du gör men jag vet ju att du snart har en mer vuxen hund!
  /Sovit 6 hela nätter (6h) på över 2 år. (Sant… Sjukt va?!)

  Reply
 • OMG ni mammor är krigare!

  Reply
 • Hej! Med vilka produkter tar du bort smink? kram

  Reply
 • Just nu använder jag en rengöringsmjölk från Eucerin eftersom jag är så torr.

  Reply
 • Har 2 hundar. Den ena är en riktig ängel. Han va 4 år när jag skaffade den andra. Det va aldrig problem att gå med båda i koppel. I början hade jag minsta lös, han höll sig nära nära. Sen började vi koppelträna. Den stora gick som vanligt bredvid mig, han va van vid koppel. Och den lilla busade i kopplet, men jag hade en i varje hand och det gick bra. Visst busar de mycket, men de lär sig fort att gå i koppel efter lite övning. Börja med att koppelträna lite inomhus. Eller lämna Duchess inomhus ensam i 15 minuter och koppelträna Stitch ute. Det kommer gå jättebra!
  Den värsta perioden kom efteråt för oss… När den lille började äta på allt. Han levde f*n! Åt blommor. Klättrade på allt. Rev ner blommorna från fönsterbrädan. Rev i gardiner. Hoppade upp på diskbänken och fiskade ut porslin ur skåpen och hämtade dem till sin korg. Tog bestick ur lådorna. Vi fick låsa allt, tejpa allt och verkligen barrikadera hela lägenheten. Han drog upp jordiga blommor i sängen mm. Han hittade på allt man kunde och mer därtill. Men det gick över efter några månader. Jag ångrar inget och skulle inte byta mina vovvar mot nåt i världen. Och nu i efterhand kan man se tillbaka och skratta, men när man är mitt i det hela så är det tufft.
  Ni kommer klara det galant! Hundar är kärlek och de ger tillbaka så mycket! Tänk på det när det är som jobbigast. Jobbigaste perioden är när de är små och bråkiga, men den går över fort och då har ni en ärlig, kärleksfull och trogen vän. ❤❤❤❤

  Reply
 • Oj va långt jag skrev. Va inte planerat ??? ❤❤❤

  Reply
 • Oj Katrin också roligt o läsa. Vad dom små liven ställer till. Katter klättrar ju även på gardinerna. Ja så är det.

  Reply
 • Gud det låter som Stitch redan är i “tugga på allt och ta till sin kort”- period nu. Hon tar våra skor, biter i stolar, lister, våra ben, allt. Så jag har tagit bort allt från golvet som är löst. 😀

  Reply
 • Börja med koppel asap – som några redan skrivit. Jag har en 4,5 månaders valp hemma nu och eftersom vi bor i lägenhet har vi haft koppel från den dagen han kom och därför aldrig haft det problemet. Sen hade jag låtit Stitch promenera bredvid den stora och låtit henne springa runt lite. Det kommer hon inte att dö av. 🙂 Lycka till!

  Reply
 • Fast vi bor så nära vägar så det känns inte tryggt att låta henne springa omkring runt Duchess så det blir koppelträning asap!

  Reply
 • Ursäkta men det var så roligt skrivet. Ja sånt är livet. O dumma snön är tillbaka. Ja visst har ni fått liv i luckan nu när hundarna kommit!

  Reply
 • Åh, jag vet exakt hur det känns. Vi skaffade valp i september och även om man ville det och älskar sin hund, så var det en sån stor omställning. Jag hade väldigt mycket ångest för allt var nytt, man oroar sig, det är frustrerande när det sker olyckor inne och så lite sömn på det. Vill bara säga att du inte är ensam om att känna att det är tufft, valptiden är inte bara kul även om det såklart är underbart också. När vi skaffade valp trodde jag det bara skulle va underbart, jag förstod att det skulle va mycket jobb, men jag var inte beredd på de känslor jag skulle få kring det nya. Jag har ju växt upp med hundar och är van vid det, men att uppfostra och ta hand om en helt själv med sin sambo är annorlunda. Nu när vår hund är äldre och förstår vad han får göra och inte göra, t.ex inte biter i saker och gör sina behov ute känns allt så mycket bättre. Vår hund var inte heller van vi koppel först, det gick inte han bara la sig ner och vägrade gå. Blev även orolig där för alla säger ju “vänj dem vid koppel direkt”, men när det inte går riktigt som man tänkt sig då?? Men nu går han jätte bra i koppel, allt löser sig med kärlek/disciplin och övning! Kram

  Reply
 • Tack Lisa. Vad skönt att du berättade detta, då är jag inte helt knäpp 😀

  Reply
 • Nu är ju “problemet” med att ha båda hundarna med på prommis något tillfälligt då ni är hundvakt till den stora…annars så finns det bra “hundryggor”i olika varianter som är super när man har liten valp och en äldre hund som måste få sina dagliga prommisar/träning…även bra i övrigt om man har en liten ras och man kanske skall ut på längre turer som hunden inte orkar med det första året tex.. 🙂

  Reply
 • Det har min syster o hennes kille haft till alla tre hundar när dom var små. Ryggsäck för hund jättebra. Dom bor på landet och går på fritiden långa sträckor. Så kan valpen vara där om den blir trött går o ha ryggsäcken både på sin rygg och framme på magen.

  Reply
 • Köp en sele istället för koppel – jag skulle ALDRIG ha koppel runt en liten valp hals … jag har alltid haft sele till min hund och har det är idag. Mycket snällare mot hundens kropp och rygg. För mig kändes det helt enkelt inte rätt att dra i min lilla hunds hals. Det finns små hundselar, testa detta så kommer det gå galand är jag helt säker på. Vår hund ville heller inte ha ett halskoppel minns jag nu, när hon var liten hon tyckte det var läskigt helt enkelt. Så jag rekommenderar starkt sele.

  Reply
 • Sele är jättebra! Vi tyckte det var lättare att vänja vår valp att gå i koppel med den och sen den funkar även perfekt nu när hon är vuxen. Vi testade halsband men selen funkade överlägset bäst så vi har hållit fast vid den. När man går promenader och stöter på andra hundar känns det nästan som alla verkar ha sele numera.

  Reply
 • Hej! Så bra blogg!! Jag har själv en Fransk Bulldogg och en av hennes hund kompisar skaffade för några månader sen en till hund. I början hade hon valpen i en liten valpväska som går att köpa på nätet och hon trivdes väldigt bra i den! Så det kanske skulle fungera?

  Reply
 • När vår yngsta hund va valp så körde vi koppelträning direkt. Bar henne över vägar och om hon inte orkade gå o så men annars fick hon gå jämter den stora. Gick ju inte alltid så snabbt framåt?? men till slut lärde hon sig ??

  Reply
 • Älskar dina frukostrecept, så nice inspo till nyttiga frukostar!! Mums

  Reply
 • Hej Annika!
  Vill först säga att du är en stor förebild för mig och jag har följt dig ända sedan Big brother och för varje dag som går blir du en större inspriations källa för mig! Jag undrar dock lite angående synliga abs. Du säger ofta att det handlar framförallt om kosten när det gäller att få mindre fett på magen men jag undrar om det innebär att totalt skippa pastan och kolhydraterna med ett byte av salladen? Skulle vara toppen om du kanske kunde göra daglig menu för ungefär vad man ska äta under en dag för dem där härliga absen. ?

  Reply
 • Hej Annica!
  Vill först säga att du är en stor förebild för mig och jag har följt dig ända sedan Big brother och för varje dag som går blir du en större inspriations källa för mig! Jag undrar dock lite angående synliga abs. Du säger ofta att det handlar framförallt om kosten när det gäller att få mindre fett på magen men jag undrar om det innebär att totalt skippa pastan och kolhydraterna med ett byte av salladen? Skulle vara toppen om du kanske kunde göra daglig menu för ungefär vad man ska äta under en dag för dem där härliga absen. ?

  Reply
 • Men yummm!

  Reply