Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:02 | January 30, 2017

Ögonfransarnas faser!

Innehåller adlink.

hair-growth-cycle-anagen-catagen-telogen-phasesHej Annica!
För ett tag sedan tipsade du om en Lancome mascara här på bloggen och skrev även om att dina ögonfransar precis hade varit i en vilofas. Blev så nyfiken då jag inte är så insatt om ögonfransar, så kan inte du berätta om fransarnas olika faser, hur det funkar och hur lång en ”cykel” kan vara?,vad är bra att göra, vad bör man undvika?osv. Och hur vet du själv när dina är i vilofas eller tillväxtfas? Jag har haft jättedålig fransar i flera veckor nu och trodde att det kanske bara är för att jag tvättar hårt eller dåligt eller skadar dom när jag böjer dom. Detta problem trots att jag har använt Xlash sedan en tid tillbaka. Första gången jag använde Xlash fick jag helt otroligt långa och vackra ögonfransar, sedan tog det ett par månader innan jag började använda det igen och nu under andra användningen så händer ingenting! Kan man bli resistent?! Skulle vara jätteintressant att läsa om! Keep up the good work! Du är en inspirerande och intressant människa och det är alltid så kul att gå in och läsa på din blogg!

 

SVAR: Hej kära du och tack så himla mycket! Ni är så fantastiska ni läsare som boostar mig med så mycket fina ord, jag är så glad att jag har er!

Fransarna olika faser:
-Anagenafasen (tillväxtfasen)
Pågår i ca 30-45 dagar och det är då fransen börjar att växa inne i huden och börjar ta sig ut.

-Katagenafasen (övergångsfasen)
Pågår i ca 14-21 dagar och det är då stråt växer till sig till en lång frans.

-Telogenafasen (vilofasen)
Pågår i ca 3 månader. Under tiden den sitter fast pågår tillväxfasen igen och katagenfasen och tillslut kommer det stråt att putta iväg det gamla för att komma upp till ytan och så går det runt i en cykel.

De minsta fransarna är mest troligt i tillväxt- eller övergångsfasen medan de allra längsta mest troligt är i vilofasen. Men hur länge de har vart där är såklart svårt att avgöra. Det finns en del man kan göra för att undvika att fransarna lossnar för tidigt och det är tex att använda en bra eyemakeupremover när du ska ta bort mascaran. Att inte sova med mascara. Inte gnugga ansiktet i kudden när du sover, kan vara svårt att undvika. Inte använda så mycket lösfransar och inte heller gnugga i ögonen med händerna när det kliar, utan klia försiktigt.

Xlash är ett bra fransserum som jag använder själv och som jag rekommenderar till andra som vill börja med fransserum. Ni hittar det här!

Hoppas att du blev nöjd med svaret och lycka till med fransarna. Kramar 😀


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här