Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | January 30, 2017

Allt om ögoncreme!

Innehåller adlinks.

jan marini ögoncremeVarför ska man använda ögoncreme?

Det är inte så lätt att hålla koll på vad man ska använda och varför och ögoncreme är en sådan produkt som många struntar i just för att de inte förstår funktionen riktigt eller bara tycker att den är onödig. Man smörjer ju ändå sin ansiktscreme där… eller?

Det finns ofta en bra anledning till varför de flesta produkterna finns och just ögoncremens funktion är att ta hand om just ögonområdet. Det som skiljer en ögoncreme från en vanlig ansiktscreme är att den har mycket mindre molekyler som gör det lättare för cremen att ta hand om området. För huden kring ögonen är väldigt mycket tunnare än i resten av ansiktet.

Jag själv använder Jan Marinis fuktögoncreme. Man kanske inte kan se på förpackningen vad det står just för att den legat i Marcelo necessär. Ni kan läsa mer om den produkten här.

Just den produkten är svindyr men självklart finns det grymma produkter till ett bättre pris, tex Biotherms Aquasourse Eyegel. Den ligger på ca 240kr just nu på Kicks.ögoncremeHur mycket ska man använda?

Det är inte så lätt att veta exakta mängden på allt men när det kommer till ögoncreme ska du ta så lite att det nästan känns löjligt. Du tar ungefär den här mängden på ringfingret och det ska räcka till båda ögonen.

Varför på ringfingret? Jo för att där har man lättast tryck när man ska applicera.
applicera ögoncremeVarför ska man applicera ögoncremen?

Om du känner under ögat så finns det ett ben där, ögonbenet. Där ska cremen läggas med ett lätt tryck, inifrån och ut. Inte närmare. Känn strax under brynet också, där har du också ett ben som du applicerar cremen på.

Anledningen till det är för att ögoncremen sprider sig när den väl kommit ner i huden och smörjer du för nära kan du lätt bli irriterad i ögat, det kan börja rinna och klia. Många brukar missta sig och tror att det är en allergi när det egentligen kan handla om att du bar smorde för nära. varför ögoncremeNär ska man börja med ögoncreme?

Huden kring ögonen är så otroligt tunn och känslig så var noga med att ta hand om den. Tänk er själva, vart är det man ser ålderstecken först? Jo kring ögonen, så ta hand om huden där.

Jag skulle säga såhär, den dagen du börjar med ögonmakeup är det dags att införskaffa sig en ögoncreme. En creme då som är återfraktande. Jag själv är 26 idag och använder mestadels fukt i min hudvård just för att huden är lite som en vindruva. Utan fukt blir den som ett russin så se till att boosta huden med fukt för då kommer den hålla sig finare längre. 😉varför ögoncreme


11 kommentarer11 kommentarer om “Allt om ögoncreme!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Jag är bara 14 år men använder concealer och mascara ibland inte varje dag utan kanske några gånger i månaden. Känner dock av att jag blir väldigt torr i ansiktet under vintern jämfört med sommaren. Tycker du att det är för tidigt att börja men ögoncreme? Har du några tips på märken som är bra?
  Kram E

  Reply
 • Jag tycker att du borde börja rengöra och smörja in huden morgon och kväll med återfraktande produkter till att börja med. 🙂

  Reply
 • Göm inte att det är lika viktigt för huden att dricka vatten .

  Reply
 • Precis 😀

  Reply
 • Hej Annica! Jag använder också Jan Marinis hudvård men tål inte alls steg 3, bioglycolic lotion, som är den mest “aktiva”. Förstår det som på din hudvårdsvideo att du inte heller gör det? Har fått info om att byta hudvård pga detta. Men du använder alltså utan det steget? Sitter du på nåt tips ang detta så skulle jag vara så tacksam!! Tack för en grym blogg!

  Reply
 • Jag använder också M! Testa att ta bioglycolic bioclear burken j
  Istället för lotion! Den är för torrare hy

  Reply
 • Hej! Ja jag har precis köpt den faktiskt 🙂 hoppas verkligen det funkar bättre, jag är extremt yttorr, tack! 🙂

  Reply
 • Sååååå bra inlägg!! Mer sånt här. Du är grym och förklarar så att man förstår.

  Reply
 • Jag vet inte jag, Annica!

  Jag tror att för många produkter förstör hyn.
  :
  Jag är född i slutet på femtio-talet. Har aldrig använt ansiktskräm, brunkräm eller foundation. Aldrig något som har stört hudens egen produktion av celler. Trots att jag har levt jetset-liv på Cafe opera och i St Tropez (Byblos), St Maxime, Nice, Milano, Como, Cannes och Marbella.

  Allt jag har använt är puderrouge på kinder, ögonbryn och panna. Folk tror att jag är tjugu år yngre.

  Första gången jag använde ansiktskräm istället för barnsängens fasta tvål i ansiktet var jag säkert 45 år.

  Jag har inte använt deodorant förrän jag var över 40 år och upptäckte Clinique Aromatic deodorant.

  Råd: skippa krämer, smink osv det åldrar …fort! Låt bli krämer från de stora modehusen och läkemedelsföretagen.. Hitta någon enkel rengöringskräm från typ nivea från ICA på hörnet och billigaste krämen från nivea eller L’Oreal.

  Reply
 • Jag har ju tyvärr aldrig brytt mig om att använda ögonkräm..Så nu har jag massa små rynkor under ögonen fast jag bara är 24 år. Finns det någon ögonkräm, fillers eller botox som kan rädda det tro? Kan tillägga att jag har extreeemt torr hy.

  Reply
 • Har detta sertifikat för att inte testat på DJUR?

  Reply