Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:16 | January 26, 2017

Nyttig och enkel vegetarisk middag!

vegetarisk middagGod kväll!
Jag har kommit hem från gymmet efter ett tungt överkroppspass, jag ville känna mig mör i kroppen efteråt och det gör jag minst sagt. Hela passet kommer ni att få imorgon för nu tänkte jag bjuda på ett recept som jag gjorde i förrgår. Alltså det blev så gott och det är perfekt att bjuda vännerna eller familjen på om man vill ha något speciellt och vegetariskt. 😉

Bakad aubergine med fetaost och granatäpple:
4 port.
Ca 45min

Aubergine
2 aubergine
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, peppar

Fetaoströra
150 gram fetaost
0,5 dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
0,5 citron (skalet)
1 tsk honung
0,5 färsk persilja
Salt, peppar

Sallad
0,5 machesallad
250 gram rödkål
1 förpackning kokta linser
0,5 påse tinade granatäppelkärnor
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 liten påse hackade mandlar
Salt, peppar

Gör såhär:
Aubergine: 
Sätt ugnen på 200°.
Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva. Pressa vitlök och rör ihop med olja, salt och peppar. Gnid sedan röran över auberginehalvorna, lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i 40 min.

Fetaoströra: Mosa ihop fetaost, creme fraîche, citronskal, citronsaft, honung, hackad persilja och lite salt och peppar.

Salladen: Skölj salladen, skär upp rödkålen tunt. Skölj av linserna i kallt vatten och blanda sedan alla “salladsingredienserna” i en skål.

Servera auberginerna med en stor klick fetaoströra mitt på och salladen. Det låter mycket mer avancerat än vad det faktiskt är, tro mig. Detta klarade jag av alldeles själv och jag gillar inte ens att stå i köket. Så kan jag, kan ni! 😉

vegetarisk middagDela upp till fyra halvor.vegetarisk middagSkär upp rutmönster och gnid på vitlöksröran.vegetarisk middagMosa ihop alla ingredienserna till fetaoströran, ställ in i kylen under tiden du fixar resten.vegetarisk middagDen goda och färgglada salladen.


8 kommentarer8 kommentarer om “Nyttig och enkel vegetarisk middag!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • gott

  Reply
 • Så himla gott!

  Reply
 • Denna rätten såg mycket god ut och färg glad och läcker ! Skall absolut testa detta! Vad fin du är i din nya frisyr! En fråga var köper jag frysta granat äpple kärnor?
  Tack för svar!

  Hälsningar Monica i Göteborg

  Reply
 • Gör det för den är så god!
  Och tack snälla du Monica!
  Det finns att köpa på “vanlig” mataffär 😉

  Reply
 • Hej, har en fråga angående kosten. Försöker bli mer medveten om vad jag stoppar i mig (usch så svårt de är). Precis som du beskrev i några inlägg neråt hoppar jag ofta över mål och byter ut mot mellanmål eller snacks. Kan gå en hel dag utan att jag ätit, så kommer jag på det vid 22 och trycker i mig halva kylskåpet.

  Jobbar mycket nätter, vilket innebär att jag sover på dagarna. Vill inte få det till en vana att äta på nätterna, men samtidigt måste jag få energi för att hålla mig vaken 20-08.Så blir ofta saker som godis, riskakor, nötter, frukt, läsk, kvarg, kaffe osv. Sen äter jag frukost när jag kommer hem, sover 10-18 och sen äter jag typ havregrynsgröt och drar iväg och jobbar och börjar natten med godis… du hör ju, inga bra vanor alls haha.. Behöver tips!!!

  Tack för en grym blogg, roligt att följa dig. Kram!

  Reply
 • Heeej, kan inte du och Marcelo göra en till “anncelo kollar på BB”? Så roligt klipp, älskar er säsong verkligen 🙂

  Reply
 • Vi har gjort det, har du inte tittat på min youtubekanal? 😀

  Reply
 • Men GUD så gott detta ser ut, ska testas i veckan som kommer!!

  Reply