Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:26 | December 5, 2016

Hundmässan i Älvsjö

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Här kommer lite bilder från helgens hundmässa i Älvsjö som jag och Marcelo var iväg på. Vi var och provkörde lite bil sedan fick vi höra att det var mässa samma dag så vi drog dit direkt efteråt. Vi hade missat detta de två tidigare åren eftersom vi vart bortresta så det var så kul att vi faktiskt hade möjlighet att dra iväg på detta denna helg.

Vi har ju funderat länge på att skaffa hund för vi har så pass flexibla jobb men samtidigt reser vi otroligt mycket vilket gör att vi tvekat ganska länge. Men nu känner vi att det går liksom inte att vänta. Vi vill så gärna ha hund och vi är redo att anpassa oss efter en. Och sedan reser vi inte så ofta tillsammans utan det är mest jag som reser iväg på jobbresor i några dagar men då är ju Marcelo hemma. Och när vi väl åker iväg på semester eller jobb ihop så har vi vänner och familj som kan ställa upp.

Jag har verkligen saknat att ha något som mer eller mindre tvingar ut mig tidiga morgnar, något som får mig att slita mig från datorn för att ta lite friskluft och för att få röra på mig. Sedan är både jag och Marcelo uppvuxen med hundar runt oss så vi tycker verkligen att det känns tomt.

Problemet vi har utöver detta är rasen, vilken ras ska vi välja? Efter mässan har vi blivit proppat med info, bland annat när det kommer till Fransk bulldog och Staffordshire Bullterrier. Det här med att Frallor har problem med andningen, ja det problemet finns men är inte alls lika vanligt som man kan tro. Detta är något som media står bakom och har förstorat något enormt vilket kändes skönt att höra då det vart det som gjort att jag tvekat på rasen. Marcelo gillar också Frallor men han är mer för en Staffe och dom är nästan lika stora men är lite mer rejäl.

Så vi får diskutera oss fram vad vi gillar och vad som passar oss. Det är ju väldigt viktigt att man väljer en hund som faktiskt passar livsstilen, inte bara att man väljer den för att man tycker den är söt.

Har ni hund? Isf vilken ras?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIrländsk VarghundOLYMPUS DIGITAL CAMERASå stor hund.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHade sett riktigt maffigt ut att komma gåendes med en sådan här på Sture P. Haha!OLYMPUS DIGITAL CAMERADen här njöt av att folk ville klappa den. En lite Bichon Frise.OLYMPUS DIGITAL CAMERADenna rörde sig så jäkla fort så det var svårt att få en klar bild på den. Söta lilla Fralla.OLYMPUS DIGITAL CAMERASå himla charmig och det går ju inte att låta bli att le när man tittar på den.OLYMPUS DIGITAL CAMERATävling, denna hund var så rolig! Den gav all in. OLYMPUS DIGITAL CAMERASedan fick den nog och började skälla på sin ägare. Haha! 😀OLYMPUS DIGITAL CAMERAChow Chow, precis som en nallebjörn med lila tunga.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMarcelos andra favorit, Shiba.OLYMPUS DIGITAL CAMERANågon som var trött efter mässan. 🙂


59 kommentarer59 kommentarer om “Hundmässan i Älvsjö”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej.

  Jag har en Staffe på 7 år och en Jack russel på 8 år och jag tycker verkligen att en Staffe är den bästa hunden som finns.
  Lugn och trygg i sig själv men ändå alltid pigg och glad och vill följa med på allt. Men en Fralla är ju urgullig 🙂

  Reply
 • Har själv en staffe och tycker att det är den perfekta rasen! En perfekt familje hund, lojal, stabil, en liten stor hund (om man nu kan säga så), otroligt klok, lätt lärd och så vänlig! De älskar att mysa, helst liggandes på eller extremt nära 🙂
  Helt klart en underbar hundras!!
  Tipsar gärna om uppfödare om så önskas!

  Reply
 • Vi har en amstaff. Och vi är studenter båda två. Var rätt struligt när man var valp men då fick jag ha med han till jobbet 🙂 men nu när han är fyra är allt hur underbart som helst med honom!!

  Reply
 • Jag gillar franska bulldogar och mellanpinschrar. Pinschern är det bra drag i.
  Chihuahua också, men det är kanske lite för lite hund för nån som vill ge sig ut på långpromenader och löp.

  Reply
 • Hej! Kul med mässa. Vi har en goldenfärgad Cockerpoo. Helt underbar hund på alla sätt. Jättesöt också. Innan det hade jag en brun labrador 🙂

  Reply
 • Tänk till ordentigt. det kan vara mycke jobb, ta en från en hundgård om det är någon son passar, man kan ju skriva kontrakt
  om det inte går bra eller av andra orsaker så får man lämna tillbaks den!

  Reply
 • Staffarna verkar vara mysiga hundar. Ni har ju båda två erfarenhet av att ha hund så att skaffa en valp är nog inga problem.

  Reply
 • NEJ NEJ NEJ! ni skall INTE skaffa hund. Ni går ju på event stup i kvarten, marcelo arbetar och jag tycker faktiskt inte man ska räkna med att familj och vänner ställer upp. Din familj kan ju INTE ställa upp eftersom dom bor så långt bort skall Marcelos familj ställa upp när ni åker till Thailand? Jobbar inte hans föräldrar? NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ ni är inte redo för hund. Det var ju inte bra mellan er nyligen och så går ni och skaffar hund?!?! NEJ NEJ!

  Reply
 • Vem är du att tala om vad dom ska och inte ska ? Dom har ju inte bestämt vilken ras och skaffar väl ingen nu innan Thailand. Vad vet du om tex Marcelos familj ? Dom kanske mer än gärna är hundvakt och så även vänner. Så döm inte saker du inte vet något om

  Reply
 • Man skaffar inte hund för att andra skall ställa upp och passa dom. Har själv två hundar och har fått välja bort mycket.

  Reply
 • Exakt Landskrona, jag har också två hundar och det är en sån uppoffring som Annica & Marcelo borde förstå eftersom båda är uppvuxna med hund.
  Glöm längre resor. Glöm utekvällar. Glöm event på kvällar/helger. En hund skall inte vara ensam mer än 2-3 timmar anser jag och då skall man gå en lång promenad innan så att hunden verkligen ligger hemma och är trött. Att ta med hunden “överallt” kan väl vara OK om det är liten ras. Men att ta med en mellan eller stor hund blir ju svårare. En liten hund kan man ju ha i en “hund-väska” med en gosig filt i men en mellan/stor hund blir ju väldigt svårt anser jag. Jag har fått offra mycket, och min hund är värd det bästa hundlivet hon nånsin kan få. Hon är i stort sett aldrig hemma och jag vet att det kommer finnas stunder när det inte finns någon hundvakt, min fråga är då: -Är ni beredda att lämna hunden till hunddagis eller hundpensionat?
  Det skulle jag aldrig göra, den risken tar jag ALDRIG. Har hört så många berättelser om hundar som blivit sjuka, bitna och faktiskt dött för att personerna inte tagit hand om hunden. Hörde senast igår om en hundägare som lämnat sin lille fine hane som för övrigt är en jätteduktig jakthund. Hunden var där i 2 veckor när familjen åkte på semester. När dom hämtade hunden hade den hela halsen full med bakterier och veterinären hade sagt att han inte kanske skulle kunna skälla. Jaktsäsongen i år fick han inte vara med på. Har säkert ett 10-tal till sådana historier som hundägare berättat för mig, folk som man möter när man går promenader enbart. Så åter igen NEJ NEJ NEJ! Ni är inte redo för en hund. Tänk på hunden, inte på erat ego om att “vi är uppvuxna med hund och vi saknar detta” tänk ett steg längre Annica och Marcelo!

  Reply
 • Kolla in den här videon ANNICA OCH MARCELO:

  https://www.youtube.com/watch?v=JxU4oJiHfsI&t=349s

 • Jag har dvärgpinscher sedan sju och ett halvt år tillbaka. Hon är verkligen min bästa vän och följer gladeligen med på allt hon kan.

  Reply
 • Hej! Gud vilken stötig kommentar från Eva… Hon skrev ju att dom är villiga att anpassa sina liv efter hund och alla förstår väl att dom inte skulle lämna en valp ensam för att gå på event. Och vad vet du om deras familjer är villiga att ställa upp eller inte? Så otroligt negativ och onödig kommentar.

  Ville bara komma med input om frallorna, dom är otroligt charmiga hundar men det där med andningen tror jag är värt att kanske kolla upp igen. Så som jag förstår det så klarar dom av mycket motion osv så länge det inte är allt för varmt. Sommartid kan det alltså vara lite svårare att ta med dom ut på långa promenader. Nu har jag ingen fralla själv så jag är nog inte världens säkraste källa men har pratat med många som äger frallor (& träffar väldigt många hela tiden här i London). Själv har jag en pudel/bichon frisé blandning och hon är otroligt social (älskar hundar, människor och barn) och dom fäller ingenting vilket var viktigt för mig när vi valde ras.

  Lycka till med letandet!

  Reply
 • Så kul med mässa. Vilka söta hundar!

  Reply
 • Att trubbnosarna inte skulle ha några större problem är en riktig underdrift…självklart vill uppfödare sätta sin ras i bra dager.Läs tex denna länk utav en Vet så får du en mer nyanserad bild utav hur det faktiskt ser ut.http://svenskdjursjukvard.se/article/veterinar-marita-asp-tauni-om-extremavel-och-trubbnosiga-hundar/ …Staffar är annars en bra och rolig hund(har tex ett helt språk med läten 🙂 ) mkt hund i liten förpackning….skulle JAG välja mellan de två raserna så skulle det bli en Staffe alla dagar i veckan,och självklart från en välrenommerad uppfödare!Lycka till med valpletandet… 🙂

  Reply
 • Säger bara Samojed! Väärldens finaste ras på alla sätt❤️

  Reply
 • Vi har en staffe och det är världens goaste ras. Och ifall ni vill ha barn i framtiden så är det en superbra familjehund. Dom är ju så barnkära och även kallade “nannydogs”.

  Reply
 • Jag kan varmt rekommendera Vita herdehundar! Har haft två stycken och älskar deras psyke. Old school schäfer med kanske lite mer vall, dom trivs dock kanske bäst på en gård, men drar man ut i skogen spelar ju det ingen roll. 🙂 Fantastiska individer.

  Reply
 • Vi har en 1 årig BORDER COLLIE! Han är något av det kelnaste och trognaste man kan ha! Vår vovve har föräldrar som är importerade från Irland. Man tävlar och tränar dom i vallning och dom ligger idag högst rankade i Sverige i fårvallning?! Eftersom vi inte är ett dugg intresserade av vallning, så tränar vi inte vår goding i det. Vi kör istället vanlig vardagslydnad och han är såå lyhörd! Han är oxå en riktigt trevlig familjehund??!
  Hunden vi hade innan denna var oxå en Border Collie, han blev hela 13 år. Han hade dock betydligt mer vallinstinkt och kunde bli väldigt stressad!
  Lycka till med ert val???

  Reply
 • Jag har 4 stycken Shetland sheepdog, o jag verkligen älskar den rasen!! Den rasen kan jag verkligen rekommendera. så sjukt framåt är dom & tar inte mycket plats. 🙂

  Reply
 • Vad mysigt med hundmässa! Söta hundar också ?

  Reply
 • Har en Finsk Lapphund, finns seriöst ingen vackrare hund! Mycket päls men lossar inte mycket hår alls! Förutom dom 2 ggr per år då den fäller. Lättskött päls för all smuts faller av från dom, borstar igenom en gång i veckan och behövs inge mer. Så lättlärd hund och SÅ tillgiven till sina ägare. En hund som älskar att vara med på allt om den får men älskar även att bara ha sina mys dagar! Fantastisk hund och lagom stor! Älskar älskar min lappe! Mörkbrun med ljusa tecken, så fin och drar till sig allas blickar. Skulle passa dig och Marcelo perfekt! ❤️

  Reply
 • Har oxå en Lappe. Helt underbar.
  Samt en chow-chow.

  Reply
 • Härligt med hund!
  Jag har schäfer , en tik på 4 år som jag haft sen hon var 8 v.
  Självklart säger alla att den rasen som dom har är bäst men allt beror på hur man uppfostrar den och om man vet vad man sysslar med (ni är hundvaktat så där är det säkert inga problem :)).

  Jag skulle rekommendera att ta från valp så ni vet vad ni får för hund och så ni vet vad den varit med om.
  Tar man omplacering så kan det ju vara massa beteenden från tidigare ägare som kan vara bökiga 🙂 även om valptiden kan vara lite jobbig så är det värt den när dom är vuxna sen 🙂 det är min åsikt.

  Hoppas ni hittar en ras som passar er !

  Reply
 • Åh jag ÄLSKAR hundar och önskar vi hade tid med en egen. Jag brukar passa en fralla ibland om vintertid fungerar hennes andningen bra men när det är varmt på sommaren kan man inte gå långt med henne (på dagarna alltså) för hon får så svårt att andas. Men det kan nog bero på uppfödaren också så kolla det isf. Men staffar har jag stött på många och alla är såååå mysiga! Så gulliga och keliga hundar. Vill vara nära och ligga tätt intill, otroligt sött. Lycka till med letandet. Läs på om raserna noga så ni vet ungefär vad varje ras kräver. Tips 🙂 Såg att någon skrev Cockerpoo och de är så söta, Labradoodle likaså! KRAM

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag och min pojkvän har en Cavalier king charles spaniel tillsammans, som är mycket hund i lite mindre format. Tipsar starkt om man vill ha en hund som klarar av långa promenader och löprundor men bor i lägenhet. Allmänt glad, social och orädd, allround-ras även perfekt “första” egna hunden. Finns mycket bilder på honom på min lilla blogg om du undrar över hur rasen ser ut. Mitt tips är att skaffa en hund efter rasens egenskaper istället för efter utseende, som det spår som du är inne på.
  Kram!

  Reply
 • Hej! Jag kan verkligen varmt rekomendera en finsk lapphund! Jag har själv en och den är en otroligt charmig, sällskaplig och familjär hund. Även väldigt lättskött! Lagom stor och otroligt fluffig! Tycker absolut ni ska kolla in den rasen! Lycka till med hund val!

  Reply
 • Jag har en bichon frise. Men min liknar verkligen inte den fluffen på bilden. Jag skulle aldrig klippa min minnie så. Hon liknar mer en malteser i håret. Bästa är att hon är otroligt rolig, snäll, rumsren, lekfull, kelig, mysig i pälsen men fäller inget alls, älskar skogspromenader men är inte en hund som måste ut ständigt och på superlånga promenader. Det bästa hon vet, förutom mat, är att ligga i soffan på min mage och mysa men även leka med nallar 🙂

  Reply
 • Jag har en staffe hemma och skulle aldrig kunna tänka mig en annan ras. De är verkligen hur underbara som helst.

  Reply
 • Antar att du pratade med någon i montern för frallorna när du fick höra att problemet inte är så stort som man skulle kunna tro. Det gör mig arg att någon ens skulle säga något sådant. Du är smart Annica och även om du kanske inte tänkte på det just då, så lär du förstå nu i efterhand att det är självklart att man vill sälja in sin egna ras och dessutom aldrig erkänna att man är ägare till en ras som har ett otroligt välkänt problem med andningen, jag skulle i alla fall skämmas ihjäl då. Min mamma jobbar på djursjukhus och får årligen in hundar som dör till följd av alla dessa problem med deras luftvägar, framför allt på sommaren. Jag tycker verkligen att du ska tänka igenom det inte bara en, men tio gånger innan du bestämmer dig för vilken hundras du ska köpa. Det är ju bara att titta på hunden, det ser inte normalt ut och det är inte normalt. Det är vi egoistiska människor som avlat fram hundarna på dessa sätt för att de ska tillfredsställa våra själviska “vill-ha” beteenden, tyvärr. Så snälla fina Annica tänk till en extra gång om du nu funderar på en fralla eller någon annan trubbnosig hund. Dom mår verkligen inte bra, och dom som säger annorlunda vill bara bortförklara sig och lägga in ett gott ord för sin egna ras, jag lovar! Du kommer inte tycka det är roligt när denna lilla hund som man älskar mer än sig själv helt plötsligt får stora stora problem och kanske måste opereras för att sedan leva ett liv där den konstant kommer ha svårigheter att andas, det är inte värt det. Hoppas jag åtminstone kunde få dig på lite andra tankar! Älskar din blogg 🙂 kram!

  Reply
 • Hej Annica!
  Vad ni än gör skaffa inte en fralla! Där pratar vi djurplågeri jag blir så arg ?

  Jag och min kille ha en staff världens snällaste och mysigaste vill sova nära och mysa. Vi har adopterat ifrån hundarutanhem vilket jag stark rekomenderar. Varför gynna en kennel när de finns hundar som har blivit lämnade och behöver ett hem.
  Lycka till

  Reply
 • Jag jobbar för hundar utan hem och blev så glad av denna kommentaren 🙂 Lycka till mer er fina hund!

  Reply
 • Vi har en Shar Pei! Underbar hund riktigt familjrtrogen hundras!!! ???

  Reply
 • American Bully! Riktigt fina hundar, älskar barn och människor. En riktig familjehund! I storleken pocket/standard är de finaste och lättare att hantera. I storleken XL är de väldigt starka. En otroligt fin muskulös hund men inte så jätte stor.. Har själv en på 3 år och han är helt underbar. Värt att kolla upp tycker jag ?

  Reply
 • Vad roligt att ni äntligen bestämt er för att skaffa hund! Vet att det är något du funderat på länge.

  Jag jobbar med djurförsäkringar och vill bara upplysa om att just frallor har stora undantag i sina försäkringar (för kejsarsnitt och behandling av luftstrupe, mjuka gommen, näsborrar eller förträngningar i svalget) – just pga att de har så mycket problem. Dessutom är de trots begränsningarna väldigt dyra att försäkra jämfört med många andra raser. Sånt hade inte jag en tanke på innan jag skaffade min hund, en fluffig Shetland Sheepdog. Å andra sidan tror jag att en fralla skulle passa er livsstil bra då det är en riktig soffhund som passar bra in i stadslivet och inte behöver milslånga promenader varje dag. Men det finns många andra såna raser också 🙂
  Lycka till!

  Reply
 • Mellanpudel, världens gladaste, piggaste och sötaste hundar och de hårar inte vilket är ett stort plus 🙂

  Reply
 • Självklart ska ni ha en Staffe, det är världens underbaraste ras.

  Reply
 • Tror verkligen att en staffe hade passat er. De hänger med på allt, de är vänliga, glada för människor och barn, aktiva, soffhängare osv. Hade kunnat rabbla hur länge som helst 🙂 Gå med i gruppen staffinfo.se på facebook, så får ni en härlig bild av hur en staffe är 🙂

  Reply
 • Hej, har du fler bilder från agilityn på hundmässan?

  Reply
 • Hej Annica!
  Det är jag som är på bild med den knäppa terriern på agilitytävlingen. 😉
  Så himla roligt att fastna på bild. Han är inte klok, gubbterrier! <3
  Du får gärna maila bilderna till mig.

  Reply
 • Så kul att shiban Pujo är på bild!
  Pujo är 13.5 år!!
  Pigg o alert!!

  Reply
 • Jag har en fralla som är 4 år. Helt underbar liten kille! Han är ett riktigt praktexemplar ur hälsosynpunkt. Väldigt bra andningsvägar och han har inga av dessa problem som ska vara så vanliga för rasen. Det är en väldigt mysig ras med mycket personlighet. Man ska inte va så jäkla rädd för att skaffa en trubbnos om man nu vill ha en. Ja det är vanligt med dessa problem, men ni kommer ju givetvis prata med en erfaren uppfödare som kan hjälpa er rätt.

  Det känns som om att alla ska göra en mycket större grej av att skaffa hund än vad det är. Det kommer knappast som en nyhet för någon att det måsta rastas, matas och uppfostras, det klara ni galant!

  JAG SLÅR ETT STORT SLAG FÖR FRALLORNA OCH GÅR I TANKARNA ATT SKAFFA EN TILL!

  Reply
 • Hej Annika,
  Jag drömmer precis som ni om att skaffa mig en staffordshire bullterrier! Dom är helt underbara! ❤

  Men det får vänta, jag är idag matte till en borderterrier tik på 6 år. En liten hund man kan göra lite allt möjligt med, trevliga, glada och mycket energi. Funkar både som sällskap och tränings hund ?

  Min andra hund är en blandras kille på 4 år, föredetta gatuhund från Irland, räddades och kom hit tack vare Hundar Utan Hem. En glad kille med mycket energi och stort hjärta av guld! Kan varmt rekommendera er att adoptera en hund, dom har många staffar som söker ett för alltid hem! ❤

  Det ska bli spännande och följa er och se vad det blir för någon som kommer till er i framtiden! Mycket trevligt inlägg att läsa ! med vänlig hälsning Sofia

  Reply
 • Den första frågan ni bör ställa er själva, är VAD vill ni göra med hunden?
  Sällskap, promenader? Leta då ras i rasgrupp 9 (sällskaps hundar)
  Vill ni ha en hund att träna, jobba med och kanske tävla?
  Att köpa en staff som ren sällskap kan vara tufft då det är en hund som är galet aktiv, med en terriers hjärna. Det tåls att tänka på. Har själv amstaff, jack russel och chihuahua, och chihuahuan kan nöja sig med promenader och gos i soffan, medans de andra båda kräver MASSOR för att vara nöjda mentalt… Jag tränar bruks, spår, rally och agility med mina och det är vansinnigt kul ?

  Reply
 • Adoptera är det ENDA rätta.

  Reply
 • Har 2 St jackrussel, en av dem som skäller ut min fru i din artikel. Den kräver mycket! Mycket träning varje dag. Envisare hundar får du nog leta efter. Fäller en massa hår konstant.men mycket mysiga när man hittar off knappen. Hund över lag är ett bra sällskapsdjur, sen finns det ingen bättre känsla än att få komma hem till 2 jätte glada hundar, mycket kärlek! Ett tips, lär den inte sova i sängen… Det blir grusigt…

  Reply
 • Hej Annica,

  Jag och min sambo har en fralla som är 8 månader och att skaffa henne är det bästa beslutet vi gjort. En helt underbar och charmig ras – dem är goofballs på fyra ben och du kommer aldrig ha en tråkig stund med dessa.

  Rasen är väldigt anpassningsbar och är nöjd och överlycklig för minsta lilla.

  Vill du se hur en fralla är i vardagen kan du kolla in @stellathefrenchiie på instagram 🙂

  Reply
 • Detta är faktiskt första gången jag någonsin kommenterar en blogg, men efter att läst kommentarerna här så kände jag mig tvungen….

  Jag har själv en fransk bulldogg och det ÄR verkligen världens bästa ras! Dom är så otroligt otroligt snälla, charmiga och roliga. Jag har med mig min fralla överallt och hon är verkligen en lättvindig hund på alla sätt och vis. Ett stort plus är att vänner till mig som annars är hundrädda/ogillar hundar, älskar min fralla pga hennes personlighet.
  I min familj finns även en amerikansk cocker spaniel och en schäferblandning. Cockerspanieln har haft mycket problem med ben och leder, och schäfern är en opålitlig hundkrake som ej går att ha med någonstans, han lider av vattenexem och dålig kondis trots mycket träning. Man får inte glömma att hundar är individer, precis som människor, och därför är alla olika.
  Intessant i denna trion är att frallan har bäst kondis och mest energi! Hade hon inte kunnat andas, så hade hon faktiskt inte orkat gå milen och hålla igång nonstop i flera timmar. Hon hässjjar vid ansträningning, som ALLA hundar gör. När det är riktigt varmt på somrarna orkar hon inte gå promenader, precis som mina andra två inte heller gör.

  Var inte rädd för att skaffa en trubbnos. Det är verkligen en otrolig häxjakt på trubbnosar just nu, tyvärr. Såklart finns det problem inom “min” ras, men det gör det faktiskt inom alla raser! Det man ej får glömma är att många veterinären faktiskt inte är så kunniga inom just trubbnosar (nej, trubbnosar går inte att jämföra på samma sätt som tex en schäfer) och att det tyvärr är väldigt “inne” med både trubbnosar och häxjakten mot dem.

  Det viktiga i ämnet trubbnosar är att köpa en hund FRÅN EN SERIÖS KENNEL! Hets-avel och smuggel är alldeles för vanligt inom trubbnosarna, och det är där de riktiga problemen ligger… Inga blocket-frallor. Inga frallor under 15.000… finns inte föräldrarna på plats, då tycker jag att varningsklockorna ska börja ringa. Köp inte en fralla från en uppfödare som har uppfödningen som sitt leverbröd, utan från en som har det som ett brinnande intresse och inte bryr sig on enbart pengarna!

  Mitt tips till dig är att gå med i “fransk bulldogg Sverige” på Facebook. Skriv där och bolla tankar med oss trubbnosägare. Lycka till och som sagt, var inte rädd för att skaffa trubbnos!

  Reply
 • Vi har en labrador. Jag hade aldrig haft det som alternativ tidigare men nu är jag så glad att det blev just den rasen. Vi kollade också på frallor när vi skulle skaffa hund men vi säger båda att det var tur att vi inte valde det. Vi motionerar mycket och tycker om att springa och bada med vår hund. Mitt tips är att gå helt efter vad det är för rasdrag ni söker och inte efter utseende. Hur mycket ni vill motionera med hunden och hur mycket tid ni vill lägga ner på att träna hunden. Men jag håller med det någon annan skrev här att man måste vara beredd på att ge upp mycket. Och viktigt också att känna att ni skulle klara av att ha hund även OM det skulle ta slut mellan er en dag.

  Reply
 • Har en aussie/border collie och en Newfoundland/flat coated retreiver. Bästa hundarna. De flesta i vår krets som köpt renrasiga hundar med gudomliga stamtavlor har bara haft en massa veterinärbesök medan vi har haft blandraser som aldrig en besök veterinären förutom vid vaccination och chipp. En av våra Newfoundland/flat fick vi i somras tyvärr ta bort pga infektion som hade spridit sig i hela kroppen, men han var inne på 18året så det var (intalar mig själv de iaf) dags.. och andra hunden våran av samma blandning är inne på sitt 12e och är fortfarande lika pigg. Många förspråkar för renrasiga med fin stamtavla, men jag säger blandras (med 2-3raser i sig och inte flera 100 såklart) är faktiskt bättre hundar.. folk får säga vad dom vill om det.

  Reply
 • Håller med dig!
  Jag har en blandras och hon må vara ung än (strax över 1år) men peppar, peppar, får vi många fina år tillsammans. Det första veterinären gjorde var att berömma min vovves temperament och berätta att blandraserna som kommer in är bland de friskaste hundarna hon träffar. 🙂

  Reply
 • Vad roligt att ni ska skaffa hund! Tyvärr när man skriver på nätet verkar det som att det är otänkbart att jobba samtidigt som man har hund, men det verkar ju gå bra för de flesta ändå.. 😉
  Själv pluggar jag (flexibelt schema) och min pojkvän jobbar heltid (egen firma, också flexibel) men om det helt enkelt skiter sig t ex under mina tentaperioder så brukar hunden följa med till jobbet eller få finbesök av min pojkväns kusin som hon är totalkär i.

  Min vovve är 1/4 Staffordshire och resten blandat terrier/vinthund, ett riktigt energiknippe! Ungefär stor som en Jack Russell med lite smäckrare, något längre kropp. Hon har många Stafforshire drag och hon flyger med mig mellan Sverige och USA. Hon är en rescue vovve som någon slängt på gatan här i USA när hon var liten, men det kunde verkligen inte ha blivit bättre.

  Om jag skulle dela med mig lite hur jag tänkte när vi gick i hund-skaffar tankar så tänkte jag såhär – jag ville ha en hund som kan hänga med på allt. Mitt motto har alltid varit “stor nog för att vara med, liten nog att plocka upp om det händer något”. Jag hänger mycket i stallet hemma och är i allmänhet ute mycket, och oavsett om min hund är lydig kan det hända annat så att man vill få upp hunden.
  Du och Marcelo är vältränade och jag kan tänka mig att ni kanske vill ut och springa med hunden? I så fall, för att vara på den säkra sidan hade jag nog valt bort en hund med potentiella luftvägsproblem. Nej, alla får inte problem, och ja, andra hundar kan också få problem. Tyvärr har jag själv haft en del djur med diverse problem, vilket gjort att jag vill göra det så enkelt som möjligt från start om man har möjlighet till det. Det låter så himla hårt, men det är så himla roligt med djur – och har ni valmöjligheten så tänk på vad för ras som passar eran livsstil!

  Okej, nu blev detta en roman.

  Det ska bli sjukt spännande att följa med på denna resan

  Reply
 • Hej Annica! Vi har en fralla, världens underbaraste! Visst hon snarkar lite, men det gjorde även våran Rottweiler. Sen vet jag inte om vi haft tur med våran lilla donna för hon är inte alls speciellt känslig mor värme som alla säger att dom ska vara… I jämförelse att nu ha en liten hund mot när vi hade rottweilern så känner vi att det som är en fördel nu med frallan är att hon kan nästan alltid va med! Och att det är lättare att ta med sig en liten hund hem till folk när man ska iväg och så, hon märks nästan inte☺️ Tycker absolut att ni ska skaffa hund, det ger ju så mycke! Och strunta i alla kommentarer om att ni är iväg på mycke, för det finns faktiskt många som har hund trots att dom har “vanliga” jobb och dom hundarna är nog själv minst lika mycket. Jag och min sambo jobbar skift, och det har funkat kanon. Hon är knappt hemma själv alls, men nån gång kan det ju bli några timmar men det är inga problem. Lycka till med erat val?

  Reply
 • Hej!

  Jag säger också att ni skall fundera över vad ni skall ha hunden till.
  Vi har en Finsk Lapphund. Helt otrolig är hon! Kul att träna med och väldigt lättlärd. Alla hundar kräver ju träning och motion, men en lappis har man inte samma träningskrav på som vid tex brukshundar. Den är oftast glad av att bara få vara med en. Otroligt kärleksfull och har en liten “avknapp” när man är inne. Älskar barn och är väldigt försiktig. Så vill ni ha en hund som inte kräver supermycket motion och träning, så är det en toppenhund!

  Nu menar jag inte att hunden inte skall aktiveras. Bara så ingen missförstår mig. Alla hundar har krav, men vissa mer och vissa mindre.

  Reply
 • Jag hade valt en fralla!! De är så himla charmiga och roliga. Jag skrattar HELA TIDEN åt vår fralla då den gör så mycket tok. De är sociala och vill vara med hela tiden men samtidigt älskar de att lata sig. De anpassar sig efter ägaren helt enkel och är inte alls en krävande hund på det viset. Så mysig ras!

  Reply
 • Jamen visst har jag hundar, en blandras med mycket spets i sig- jättejobbig eftersom han gärna skäller i tid och otid. Den andra är en holländsk herdehund, en rätt ovanlig men mycket fin och klok ras. Denna ras kan jag varmt rekommendera- en allroundhund som kan anpassas till vad som helst. Kika på min hunds kennelsida vet ja 🙂 http://www.hollandroy.net/

  Reply
 • Kul att ni vill skaffa hund! Finns inget som skänker en sådan stor glädje. Vill dock informera att även fast medierna har förstorat upp problemen med frallorna så ligger det ändå mycket problem bakom. Den stackars hundrasen har blivit sönderavlad och de flesta frallor (många de jag känner) har gjort stora operationer för att få bot på deras andningsproblem. Så ha det i åtanke att det kanske inte är det bästa alternativet och inte heller det snällaste att bidra till att hundrasen fortsätter att avlas fram trots deras stora problem som vi människor ligger bakom. Även fast frallorna är underbara och alla har en fin och energifylld personlighet! Men det är hemskt att se ett djur gå runt i vardagen och ha problemet med något så livsviktigt som deras andning.

  Reply
 • Blir så glad över att ni ska skaffa hund. Ni kommer inte ångra er en sekund! Såg er på mässan men vågade inte gå fram.

  Jag har själv en golden retriver bor i Uppsala och jobbar i Sthlm. Han är med mig på jobbet och vi pendlar varje dag. Att skaffa honom hjälpte mig att strukturera upp mitt liv och att planera. Jag får välja bort saker ibland men att få den villkorslösa kärleken väger upp allt.

  För mig var valet enkelt när det kom till att välja hundras. Jag ville ha en hund som är intelligent, arbetsvillig, lättlärd med en vänlig och ödmjuk framtoning.
  En hund med självförtroende och mångsidighet som gör att den passar för en mängd olika uppgifter och med stort tålamod.

  Jag är själv inte någon stor entusiast av trubbnosiga hundraser av samma anledning som många av kommentarerna ovan gällande de allvarliga hälsoproblem som uppkommit av den selektiva aveln men varje ras har sin hälsoproblematik.

  Det viktiga är att ni väljer en uppfödare med omsorg så hittar ni garanterat rätt valp med friska föräldrar ?
  Stort lycka till !

  Reply