Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | November 3, 2016

Pedikyr hemma

Den här tiden på året brukar jag själv få problem med mina fötter, dom blir torra och fnasiga. Sedan har jag inte anpassade skor heller för den här tiden. Jag blir alltid kall om fötterna och det är då dom blir torra och fnasiga, uh! Men jag går ju på regelbunden pedikyr för att hålla mina fötter fina men det är inte alla som har den möjligheten eller tiden så idag tänkte jag visa er hur ni enkelt kan göra det lyxigt hemma själv. 😀

Nej du behöver inte ha alla dessa grejer, det räcker med olja, fil och crème and you´re ready to go! 😀
Ja och såklart något att ha vattnet i. Den här är så jäkla smidig och smart, ett uppblåsbart fotbad. Sen när man är klar viker man bara ihop den och stoppar ner i någon låda. 😉 Googla “Uppblåsbart fotbad” så hittar ni den. 😉Jag fyllde upp fotbadet med varmt vatten och sedan hällde jag i lite av Pedicare “Uppmjukande fotbad” som ska mjuka upp fötterna. Det räcker med en matsked ungefär men har du rejäla förhårdnader kan du hälla i lite mer. Under tiden kan man pilla på telefonen eller varför inte sitta framför tvn med en god kopp te? 🙂
Just dessa produkter ska finnas att köpa hos fotvårdskliniker och det kanske inte är något man har runt hörnet. Men på matvaruaffärerna kan dom ha AVA fotsalt och om inte annat kan man beställa den produkten för 29kr här!
När jag suttit med fötterna i badet i ca 10 minuter filade jag dom och just den här filen är kupad vilket gör det så mycket lättare att komma åt överallt! (Ni som tänkt köpa Scholl-filen, den som roterar. Nej den fungerar inte, motorn är alldeles för dålig för att man ska kunna ta i och verkligen få bort all död hud så den stannar. Så mitt tips är att satsa på en vanlig fil där du kan bestämma hur hårt du kan trycka!) Sedan torka fötterna noga även mellan tårna innan jag smorde in dom med “Klassisk Vårdande Fotsalva” och trädde på mig ett par bomullsstrumpor.
Detta kan man göra innan man går och lägger sig och sova med sockarna på. Då kommer man definitivt vakna med mjuka fina fötter! 😀


7 kommentarer7 kommentarer om “Pedikyr hemma”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åhh ser ju underbart ut! Måste verkligen ta tag i mina fötter också.. den där pedicare uppmjukande fotbad, får man fråga var den finns att få tag på? kram

  Reply
 • På olika fotvårdskliniker 🙂

  Reply
 • Jag kan verkligen bekräfta att Scoll elektriska fotfilen suger… Jag har inte förhårdnader direkt utan är torr och på mig hjäler den inte alls. Visst så”slipar” den fötterna och de flyger ett fint damm över hela badrummet så att man tror det ger någon effekt. men i själva verket så skulle man behöva stå bra länge på samma punkt för att ens få en synlig skillnad på fötterna.

  Hedelig fotfil är tamejfan guld jämfört med de elektriska <3

  Reply
 • Ja den är så dålig!

  Reply
 • Hej Annica! Jag har en fråga som du säkert inte kommer kunna svara på men jag frågar ändå för du har ju koll på det mesta 🙂 Jag har nämligen sned stortå aka hallux valgus. Det gör ont och jag vill få bukt med detta nu. Men jag vet inte vart jag ska börja eller vad jag ska börja med? Är såna “bandage” ens bra? Måste man välja ett dyrt alternativ för att det ska fungera? Jag förstår om du inte kan svara men det är lika bra att chansa! 🙂

  Reply
 • Hej!
  Jag fick höra från en fotvårdare att man inte ska använda en sån grej du kan ha mellan tårna iaf. För då “förslappas” muskeln. Istället ska man träna upp tån. Stå tex med övriga tår på en trappa och lyft endast stortån upp och ner 🙂

  Reply
 • Gå till läkaren asap!

  Reply