Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:08 | October 25, 2016

Hjälp mot torr näsa!

1456337017-97931Hej Annica!
Jag har torr hy och ser alltid till att smörja in ordentligt på kvällarna och även innan jag ska ta på smink, funkar jättebra i hela ansiktet förutom näsan. Vad jag än gör är min näsa alltid torr vid näsborrarna och på tippen så att säga. Det är så frustrerande för sminket ser verkligen inte bra ut där. Känns som att jag försökt med allt haha… Exfolierar två gånger i veckan och är extra noga kring näsan, har testat att använda återfuktande ansiktsmasker (bland annat en av The Body Shops nya som du tipsat om), använt både krämer och oljor men inget verkar hjälpa. Har till och med testat att lägga på lite av Elizabeth Ardens 8-hour cream innan jag ska sova. Har du något tips på hur jag kan fixa detta? Sminket ser SÅ illa ut just där trots att jag inte ens har puder på och använder en återfuktande foundation som funkar jättebra i övrigt förutom just kring den där jäkla näsan haha…

SVAR: Hej!
Okej det låter som att du gör allt jag skulle tipsa dig om. Men om du nu gjort detta och inget fungerar så skulle jag råda dig till att låta bli att just peela näsan. Det kanske är det som är problemet här att du kanske peelat den lite för mycket, den behöver få återfukta sig själv lite genom att du låter den vara helt enkelt.

Vad är det du annars rengör med? Det kan vara så att huden kring näsan upplever att rengöringen är för uttorkande så den behöver vila lite ifrån det, har du en rengöringsmjölk/ crème du kan använda dig av?

Näsan behöver inte mer fett utan det är just fukten den behöver för att huden ska bli mjuk och smidig. Så mitt tips till dig är att lägga peelingen åt sidan ett tag och låta huden få vila och hitta sin balans. Rengöra med något mildare så att du inte rubbar PH-balansen i huden och återfukta lite extra. Jag hade jätteproblem med torra läppar ett tag och sedan testade jag Eucerins Aquaphor, den gjorde verkligen sitt jobb och jag blev bra redan efter två dagar. Den finns att köpa på bland annat Apoteket så kila in där och testa om det blir någon skillnad. Du behöver inte alls lägga ett tjockt lager utan lägg på näsan över natten och återfukta hela ansiktet med en bra crème på morgonen så kommer det nog bli bättre! 🙂

Hör av dig om problemet inte blir bättre! Kramar


1 kommentarerEn kommentar om “Hjälp mot torr näsa!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Lider av precis samma sak, har gjort det sedan tonåren! Riktigt jobbigt. De dagar jag inte har använt smink så rengör jag med kokosolja istället för rengöring och vatten. ( går att använda kokosolja som rengöring också, men personligen tycker jag att det inte tar bort allt. ) Vatten är uttorkande och sätter PH-värdet i obalans. Som créme sätter jag också kokosolja och låter huden suga i sig av den, torkar sedan bort överflödig olja med papper. Har nu gjort detta i ca en vecka och min näsa är genast mycket bättre! 🙂 Lite mer pormaskar har jag fått, men jag har hellre det än en flasig näsa som man får skämmas över.

    Reply