Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:06 | October 5, 2016

När ska man börja med anti-age?

PA032352Hej Annica, tänkte höra om du kanske kunde göra att inlägg om anti-ageing produkter. När ska man börja med dem, vad ska man titta efter när man letar sådana produkter osv. Har tidigare hört något om att man ska börja när man är 35 men det känns lite sent. Jag är 25 och det börjar redan synas lite smått i pannan. Kanske har du resan gjort ett sådant inlägg tidigare men har inte kunnat hitta det och jag gissar att ett nytt kanske skulle vara intressant även för andra läsare.
Tack för en grym blogg med många bra tips!

SVAR: Hej!
Egentligen börjar man med anti-age redan när man börjar att återfukta huden. Tänk såhär, huden är som en vindruva. Utan fukt blir den till ett russin och så fungerar huden. Ju äldre vi blir desto fuktfattigare blir huden och då även tunnare. Titta på små bäbisar, hur fluffiga är inte dom!? 😀

Självklart är allt väldigt individuellt men jag kan dra lite generella riktlinjer:

Yngre! Så fort du börjar med makeup så börja även med att rengöra och återfukta huden, fukt i fokus!
25/30 år! Runt 25 års ålder brukar dom sätta produkter när det kommer till de första synliga ålderstecken. Du kan fortsätta med fuktcreme men du kanske kan byta ut ditt serum och din ögoncreme till sådana som arbetar lite mer aktivt.
30/ 40 år! Linjerna blir mer synliga och här skulle jag rekommendera att man även byter ut sin crème mot en som arbetar med på linjer.
40/ 50 år! Dags att uppgradera allt till produkter som arbetar på linjer men även elasticiteten i huden.
50+ år! Här behöver vi Rolls Roycen, crèmerna och serumen som arbetar på allt som heter med linjer, elasticitet och lyster att göra. När man blir äldre kan man lätt se lite glåmig ut i huden och då gör lystergivande produkter mycket.

Kom ihåg att vi alla har olika förutsättningar när det kommer till huden. Är vi lite torrare kommer linjerna tidigare, är vi fetare i huden kan linjerna komma senare. Vår livsstil påverkar även huden, om man röker, äter dåligt, stressar, utsätter huden för mycket sol etc. Så mitt råd för att få en så bra hud som möjligt är att använda rätt produkter för den, dagligen använda skydd mot UV-strålar, ät och drick bra, håll er borta från rökning, för mycket alkohol och stress! 😉

Sedan kan man även använda sig av injektioner etc för att huden ska hålla sig fin, det är inget jag tänker hymla med eftersom jag själv använder det. Min hud är väldigt viktigt för mig så därför gör jag alltid det lilla extra för den med diverse behandlingar. 😉


15 kommentarer15 kommentarer om “När ska man börja med anti-age?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh, bra tips! Precis vad jag funderade på häromdagen. Tack!

  Kika gärna på min blogg: ettvitthus.wordpress.com

  Reply
 • Vad skönt att du fick ett svar nu 😀

  Reply
 • Gud, det är som ett slag i magen att inse att jag kvalar in på 40/50 års-kategorin! Vad hände med tiden 😮

  Reply
 • Det är väl då livet börjar!? 😉

  Reply
 • Jag skulle säga “aldrig”. Börja aldrig med aniti-age produkter. Bara acceptera att dagarna är förbi med ungdomlig hy eller kropp. Rynkor eller märken i huden avgör inte din ålder. Det beror från person till person vad man tycker självklart, jag tycker dock att man ska gå efter hur man ser ut och inte ändra så mycket. Blir det mer acceptabelt/modernt än att “se ung ut” så skulle folk nog ha bättre självförtroende.

  Reply
 • Fast det där är ju upp till var och en. Vill du har rynkor-fine. Vill jag vara slät- fine!

  Reply
 • Åh, älskade din ögonsminkning du har på bilden. Vad har du använt för skuggor, och närmst fransraden?

  Reply
 • superfint!
  har du lösfransar på bilden eller nån speciell mascara ?

  Reply
 • Lösfransar 🙂

  Reply
 • ANNICA! Du måste verkligen hjälpa mig, vet ärligt inte vad jag ska göra snart..
  Såhär är det, jag lägger fuktgivamdd ansiktskräm på morgonen, sen primer, sen går jag på med kat von D foundation och här blir det kaos! Min näsa, så fort foundationen kommer på så lixom spricker hela näsan och börjar flagna nästan? VAD SKA JAG GÖRA?

  Reply
 • Exfoliera! Få bort döda hudceller minst 1 gång i veckan. Kanske se över att du har rätt hudvård för din hud och även om foundationen passar dig. 🙂 kanske behöver någon mer återfuktande.

  Reply
 • Oh du hade svarat, bra där Johanna! 🙂

  Reply
 • Hmm brukar du peela ansiktet. Det kan vara att du är för torr om näsan och det är svårt för produkterna att sjunka in.

  Reply
 • bra inlägg 😀 vill bara tipsa om att cocoa butter också har en sjukt bra effekt på huden.

  Kram<3
  http://camillaesi.se

  Reply
 • Fast när blev botox anti-age??

  Reply