Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:02 | October 4, 2016

Finnar på bröst och rygg

8806297534494Hej Annica! Först vill jag bara säga att jag har lärt mig MASSOR från din blogg. Den är verkligen bäst! Men jag har en fråga: Jag är en tjej på 15 år och har haft problem med finnar på ryggen och bröstet ganska länge nu. Jag orkar verkligen inte med det längre, det känns som jag har försökt med allt. Jag har nu köpt en tvättsvamp som man ska ha i duschen och skrubbar varje gång jag duschar, sedan sätter jag upp håret i en toffs efter att jag har haft balsam i håret. När jag duschat klart så smörjer jag in ryggen och bröstet med en bodylotion. Tror du detta kan hjälpa? Och hur lång tid tror du det tar isåfall? Annars ger jag snart upp med att bli av med dessa finnar. Mvh Sophia


SVAR
: Hej Sophia!
Detta är väldigt vanligt i tonåren att man får, det är mycket hormoner som spökar. Har du även problem i ansiktet eller är det bara på bröst och rygg?

Jag skulle vara noga med att ha en speciell rengöring, kanske den du har i ansiktet även till bröst och rygg. För även om du tvättar med duschtvålen så kanske du rubbar balansen i huden ännu mer just i det området och ju mer du skrubbar desto värre kommer det att bli. Och det kommer heller inte läka så fint om du “river upp” finnarna. Jag vet ju inte vad det är för typ av crème du smörjer in huden med men även den kan skapa problem då den kanske är för fet eller parfymerad.

Testa att använda en mild duschcreme när du ska duscha och skrubba inte huden på ett tag utan låt den få läka. Sedan när du smörjer in kroppen så gör det men en väldigt lätt men återfuktande bodylotion utan parfymer. Eucerin har bra produkter till ett bra pris som hjälper till med balansen i huden, kolla på det märket. Sedan om du har möjligheten, gå till en salong med hudterapeuter även fast den kan kännas jobbigt så visa dina problem och fråga dom vad du ska göra. Det kostar inget att fråga och tro mig, hudterapeuter älskar att hjälpa folk med att få ordning på sin hud annars skulle dom inte jobbat med det dom gör!


7 kommentarer7 kommentarer om “Finnar på bröst och rygg”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra tips. Detta märke är så bra. O priserna ok. Jag vet många som använder dessa produkter o är nöjda.

  Reply
 • Vad skönt att höra!

  Reply
 • Hur är det mellan dig och Marcelo är ni i hop eller är det slut? Du nämner honom inte på bloggen eller på instagram eller snap längre och samma med han han nämner inte dig . Tacksam för svar .

  Reply
 • Till dig som lämnade kommentaren: testa Murad Clarifying Body Spray! Den har hjälpt mig med exakt samma problem! Man får ha lite tålamod, och använda den morgon och kväll (och gärna någon extra gång) men tycker verkligen att du ska googla det och beställa hem. Klarar mig inte utan den!

  Reply
 • Hej Annica, tänkte höra om du kanske kunde göra att inlägg om anti-ageing produkter. När ska man börja med dem, vad ska man titta efter när man letar sådana produkter osv. Har tidigare hört något om att man ska börja när man är 35 men det känns lite sent. Jag är 25 och det börjar redan synas lite smått i pannan. Kanske har du resan gjort ett sådant inlägg tidigare men har inte kunnat hitta det och jag gissar att ett nytt kanske skulle vara intressant även för andra läsare.
  Tack för en grym blogg med många bra tips!

  Reply
 • Har någon av er prövat på Beconfidents nya unika Anti-akne startpaket?
  http://www.beconfident.se/anti-akne-startkit

  Reply
 • Jag får typ “finnar” direkt när jag använder hårmedel, alltså typ värmeskydd osv. Sånt som råkar komma på ryggen om man kanske sprayar i håret. Så det kanske också kan vara boven i dramat?

  Reply