Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:00 | September 9, 2016

Bio Oil

P8291823Förutom att det blir mörkare och kallare när  hösten kommer så märker vi även det på kroppen. Vi blir tröttare och segare då D-vitaminbristen blir större, huden känns stramare, håret blir mer sprött och naglarna skivar sig.

Så förutom att vi behöver knapra D-vitamin så bör vi även boosta huden, håret och naglarna med massa näring och fukt och det är något som den här produkten Bio Oil kan ge.

Bio Oil är en produkt som är känd för att göra ärr mindre synliga, många gravida använder denna för att smörja sina magar med under och efter graviditeten för att minska bristningarna. Kanske några av er läsare som testat? 🙂 Sedan är den superskön att mixa med sin bodylotion, jag som är torr i huden älskar att blanda bodylotions med oljor för det där lilla extra. 😉

Nåväl, jag har i alla fall inlett ett samarbete med Bio Oil och har nu använt den här produkten ett tag, bland annat mina hårtoppar innan jag lägger så att längderna ska blir mjukare.
P8291835Jag tar några droppar i handflatorna och drar sedan i längderna i borstat hår. biooilSähär ser det ut före och efter, det blir en stor skillnad med olja i längderna på ett torrt hår! P8291852Sedan kan man även använda olja för att styla håret. 😀P8291851Jag har så mycket babyhår som står åt alla håll och kanter när jag sätter upp håret i en stram hästsvans. Med oljan lägger sig allt på plats utan att se flottigt ut, det blir bara en fin glans. Men kom ihåg, ta bara några droppar. 😉P8291848Sedan drar jag lite i hästsvansen så att den ska hålla sig slät, fin och glansig. Detta vet jag att många stylister gör på modeller som ska gå visning för att håret ska se extra fräsch ut.P8291862En produkt, många användningsområden. 🙂

Mina bloggkollegor Gabriella och Claudia har även testat denna produkt. Claudia som är gravid har använt denna på sin härliga mage medan Gabriella testat denna för att göra huden mycket mjukare.

Läs Claudias inlägg här!

Läs Gabriellas inlägg här!

Här har ni även ett klipp som jag gjorde med Bio Oil där jag även talar lite mer om vad mer den kan vara bra för, nämligen ärr:

 


38 kommentarer38 kommentarer om “Bio Oil”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Alltså nu känner jag att jag faktiskt måste skriva, för det är inte okej att lura människor till något som kan vara skadligt. D-vitaminbrist utvecklar man INTE under bara en höst eller vinter, särskilt inte som ung vuxen. De som däremot kan drabbas av D-vitaminbrist är spädbarn, mörkhyade och äldre människor. Det är absolut inte vanligt och det är ingenting som sker under en så “kort” period.
  Att ta D-vitamin utan att behöva det kan faktiskt vara farligt och leda till njurskador, så jag tycker inte att det är okej att uppmana folk till att käka D-vitamin utan att ha behov till det.

  Reply
 • Men det är väll inte fråga om att lura. Jag har njurproblem men visste inte att d vitamin inte är bra för njurarna ingen som sagt det till mej.

  Reply
 • Därför man ska läsa på innan man tar tillskott eller uppmanar andra att ta tillskott. Man utvecklar inte D-vitamin under en vinter om man inte har någon dysfunktion eller som sagt är äldre (och är ute väldigt sällan, och då kan det handla om ÅR), mörkhyade eller spädbarn. Men att Annika tror att man får D-vitamin brist bara för att hon kör en utbildning på några veckor och för det mesta är inne är bara okunskap. De människor som arbetar på kontor under flera år då? Inte utvecklar de D-vitaminbrist bara för det.. Det är så svamligt alla tillskott som man tror att man behöver.. En ung vuxen behöver troligen inga tillskott alls om de inte tränar på elitnivå.

  Reply
 • Du vet väl att D-vitaminbrist är en av de vanligaste bristerna vi i Sverige har pga vi får så lite solljus under just höst och vinterhalvåret? I min PT-utbildning så hade vi kostlektioner där en av Sveriges bästa kostrådgivare föreläste och hon berättade just om detta. Så jag tycker att du däremot bör läsa på lite mer om just D-vitamin! 😉

  Reply
 • Det där kan läkare kolla om man har vitaminbrist annars ska man inte ta det.

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist på våren. Detta fick jag reda på av ett prov på vårdcentralen som en läkare valde att kolla upp. Rent logiskt är det ju inte alls konstigt att vi i Sverige får D-vitaminbrist!

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist på våren. Detta fick jag reda på av ett prov på vårdcentralen som en läkare valde att kolla upp. Rent logiskt är det ju inte alls konstigt att vi i Sverige får D-vitaminbrist!

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist på våren. Detta fick jag reda på av ett prov på vårdcentralen som en läkare valde att kolla upp. Rent logiskt är det ju inte alls konstigt att vi i Sverige får D-vitaminbrist!

  Reply
 • Haha, jag pluggar till sjuksköterska så jag har redan läst en hel del om D-vitamin 😉
  Du kan ju även läsa på Livsmedelsverkets sida. Där står det klart och tydligt att VISSA grupper kan behöva tillskott, alltså BARN och ÄLDRE MÄNNISKOR. Du som dessutom reser mycket lär ju inte behöva det. Möjligtvis ungdomar som bara sitter vid datorn.. oroa dig inte, du lider inte av någon brist, så du vet lagras D-vitamin i huden och eftersom du alldeles nyss varit utomlands TVÅ gånger och dessutom verkar det som att du även äter kött, fisk och ägg så du klarar dig nog fint utan tillskott 🙂

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist och detta var ändå på våren. Fick svar på det genom ett prov på vårdcentral. Låter hur logiskt som helst att det är en av de vanligaste bristerna i Sverige med tanke på både för mycket mörker under höst och vinter samt för lite sol.

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist och detta var ändå på våren. Fick svar på det genom ett prov på vårdcentral. Låter hur logiskt som helst att det är en av de vanligaste bristerna i Sverige med tanke på både för mycket mörker under höst och vinter samt för lite sol.

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist och detta var ändå på våren. Fick svar på det genom ett prov på vårdcentral. Låter hur logiskt som helst att det är en av de vanligaste bristerna i Sverige med tanke på både för mycket mörker under höst och vinter samt för lite sol.

  Reply
 • Håller med dig Annica! Har själv haft D-vitaminbrist och detta var ändå på våren. Fick svar på det genom ett prov på vårdcentral. Låter hur logiskt som helst att det är en av de vanligaste bristerna i Sverige med tanke på både för mycket mörker under höst och vinter samt för lite sol.

  Reply
 • http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin#skadligt…….massor utav nyttig info om just D-vitamin…..vi uppe i Norden har ofta brist på denna vitamin vilket kan ge alla möjliga symtom…. 🙂

  Reply
 • Använde denna under hela min graviditet men hela magen fick bristningar ändå eftersom det är hormonellt.

  Reply
 • Till Karin är det hormonellt. Visste jag inte jag är tvilling så mamma bar på över 6 kg men hon fick inga bristningar.

  Reply
 • Du är så himla vacker och fin människa, älskar att följa dina sociala medier! Uppskattar allt arbete du lägger ner för dina följares skull!

  Reply
 • Det är ju hennes jobb, som hon får betalt för.

  ,

  Reply
 • Och då är det omöjligt att uppskatta det hon gör? Jag uppskattar det läkarna och sjuksköterskorna gjorde för mig när jag låg på sjukhus i somras, trots att de “bara” utförde sitt jobb. Naturligtvis uppskattning på olika sätt, men likväl uppskattning.

  Reply
 • Jag använde denna efter min graviditet på mina bristningar, fick den och var lire tveksam men tänkte jag testar.. Alltså wow! Mina bristningar är mycket mindre synligare idag efter jag använde den flitigt efter graviditeten! Rekommenderar till alla som fått bristningar. Min kompis har även använt den på ärr i ansiktet och dom har blivit mycket ljusare 🙂

  Reply
 • Kanske därför bloggen inte går som hon tänkt sig, läste att bloggvärlden går ner, tror det löser sig!

  Reply
 • Dar har du fel…D-vitaminet lagras inte sarskilt lange i kroppen,och vi Nordbor har inte tillrackligt många soltimmar för att tillgodose behovet…d-vitaminberikad mjölk tex racker inte till.Anvander du solskydd så blir det nastan omöjligt för huden att ta upp vitamine.Brist på D-vitamin ar en allvarlig riskfaktor vid svåra sjudomar tex…så var inte så otroligt sjalvgod har du “E”…….

  Reply
 • Brist på d vitamin hos yngre är ovanligt fråga en läkare så får du höra.

  Reply
 • Absolutely not…tvartom en av de vanligaste brister vi Nordbor har….lite fakta om Just D-vitaminet finns har…..http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin

  Reply
 • Var har man produkten?? Kostar?? Kan vara intressant som läsare…

  Reply
 • Är väl, som läsare, otroligt lätt att googla på.
  Men om du inte orkar så kan jag berätta att de finns på Åhléns, NK, nästan alla Apotek, och på en väldig massa hemsidor 🙂 Pris beror på vart du köper. Runt en hundring.

  Reply
 • Har inte du anonym dåliga dagar ibland ? När det känns jobbigt ? Livet är inte en rak linje det går upp och ner för oss alla

  Reply
 • Aha! Inte haft den i håret men det var ett bra tips.

  Reply
 • Jag undra hur mycket bloggare får betalt för att promota en sådan produkt, det gäller att vara kristisk..
  Bio-Oil is a product we’re asked about regularly, mostly because it claims to tackle scars, stretch marks, and uneven skin tone, something many people are dealing with. The company maintains that it uses a “breakthrough ingredient” known as PurCellin oil. As it turns out, this oil is derived from ducks (it is the substance ducks secrete from their skin to keep their feathers waterproof), but it has absolutely no research proving it affects the skin concerns that Bio-Oil is touted as being able to treat. In fact, PurCellin oil isn’t even included on Bio-Oil’s ingredient list. Instead, you’re applying a mix of mineral oil and emollients to your skin, along with commonplace vitamins and some irritating fragrant plant oils (which is at best confusing and strangely misleading). Several irritating fragrance ingredients are included, too, all of which adds up to an unabashedly poor product that should not be taken seriously because it simply doesn’t make scars and stretch marks less apparent. All this can realistically do (beyond irritating skin) is provide some moisturizing benefit. That can help minimally if your skin is dry, but it won’t change any other aspect of scarring, nor will it improve an uneven skin tone.

  Reply
 • O så försvann mitt inlägg vad dålig stil. Ja idéer får du ju genom produkter o resor som du den skriver om. Inget positivt i videon. Verkar som du inte trivs. Alla jobb är ansvar. Folk har många resvägar o sliter 8 timmar o har ofta övertid. Sedan hem o där fortsätter jobb med barnen. Vad ska vi läsare göra åt din situation? Deppig video o det efter en fin resa undrar varför?

  Reply
 • Hej Anonym!
  Jag tolkade inte Annicas video som att hon satt och tyckte synd om sig själv. Däremot ville hon nog berätta om det du och jag som läser bloggen inte ser, det som sker bakom. Det är svinlätt att lägga upp en snygg bild, men den fina bilden behöver ju inte representera hur man mår eller har det. Resan kan ju ha varit en katastrof eller hur!? Dessutom är ju Annica där för att jobba, inte semestra. Inte kan hon strunta i att fixa sig en dag, eller lämna kameran hemma. All teknik måste fungera, har hon inte internet så måste hon ta sig någonstans där det gör det. Och medan hon är borta måste hon fortfarande svara på mail, kanske telefonsamtal, planera jobb till när hon kommer hem osv osv. Ett jobb med ansvar som tar mycket tid precis som för alla andra, precis som du säger. Men skillnaden är att hon alltid blir ifågasatt, inte kan lägga över jobb på någon annan och ÄR sin produkt vilket är väldigt pressande ibland.
  Kärlek till dig Annica<3

  Reply
 • Men jag tolkade det så. Fattar du inte att folk är olika. O på en fredag lägga upp sån video efter tung arbetsvecka kunde väntat till måndag. Jag behöver ingen följetong efter men jag tycker vad jag tycker så ingen följetong.

  Reply
 • Hon har valt sitt jobb frivilligt o har bra betalt hon måste jobba med sitt inre märks ju på videon hon inte mår bra. Känner sej knäckt. Mitt råd ta upp med chefen det gör jag på mitt arbete o ibland har jag 2 jobbar extra.

  Reply
 • Vet att du sagt tidigare att du inte är så förtjust i så mycket färg gällande makeup, men måste bara säga att den rosa eyelinern var otroligt snygg på dig! <3

  Reply
 • Har själv den här produkten hemma men jag tycker inte att jag ser någon skillnad alls och då har jag testat den i någon månad (den är väldigt dryg). Föredrar kokosolja om jag vill ha återfuktning av huden 🙂

  Reply
 • Men herregud vilka argsinta människor d va här!
  Klart att man kan och ska vara kritisk men ni behöver väl inte va s jäkla taskiga för det!
  Inget eget trevligt liv för er troligen!!!

  Reply
 • Jag har faktiskt testat Bio-Oil och det ger mig små röda fläckar på huden. Använder tyvärr inte längre. Använder nu för hela min hud och för mitt hår arganolja. Hade ingen aning om att arganolja var så bra. Arganoljan jag använder är ekologisk och 100% ren. Kiod heter den om någon undrar.

  Reply
 • Ok, första bloggen jag någonsin besökt. Skulle kolla om denna produkt funkar på ärr. En tsnke som slog mig är hur alla gafflar om D-vitamin. Min mamma som är läkare bara skrattade “blåsta blondiner” ni kan dränka er i Bio Oil bäst ni vill…för sålänge ni inte dricker det lär ni inte få i er en enda vitamin😂
  Huden omvandlar alltså inte vitaminer, inre vitala organ står för det. Som dom flesta säkert vet så kan kombination av mat antingen förhindra eller förstärka kroppens vitaminupptag. Hade huden kunnat ta upp molekyler i storlek med vitaminer hade alla människor dött…det hade alltså varit dödligt att vistas ute och inne. Vitaminer äter man, förändringen kommer innifrån. Precis som med träning. Det funkar inte att sätta elektroder på musklerna och krampa sig stark…man måste träna…

  Reply