Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:18 | August 9, 2016

Intervallträning och grön smoothie

P8080201 P8080204
Hej på er!
Min dag har börjat så himla bra! Jag klev upp kl 7, drack ett stort glas med vatten och citron. Gick ner med tvätt i tvättstugan, bytte om till träningskläder och satt på mig pulsbandet. Idag ville jag starta dagen med intervallträning och få upp pulsen så jag joggade sakta bort till en backe ungefär en kilometer bort och där skulle jag köra. Jag skulle springa upp för en 250m lång backe, 10 gånger och ligga i pulszon 4, kommer ni ihåg de olika zonerna? Läs mer om dom i det här inlägget.

Det jobbiga här var också inte bara lutningen på backen utan jag hade motvind så jag fick trycka på extra hårt för att ta mig upp. Jag sprang snabbt upp och joggade långsamt tillbaka, vände i botten och sprang upp igen. 10 gånger blev det, jag var nästan uppe i pulszon 5 vilket är 90-100% av maxpulsen och sedan joggade jag tillbaka en annan runda. Så totalt blev det ca 5km och allt som allt tog det 40min.

När jag kom hem var tvätten klar så det var bara att stoppa om maskinerna och när jag kom upp gjorde jag mig en god smoothie.

Recept 2 pers:
1 avokado
2 bananer
2 nävar bladspenat
1 msk citronsaft
2 dl fryst mango
2 dl vatten

Förresten vad tycker ni om att det är höst ute? Jag hörde på nyheterna att det räknas som höst nu pga graderna under natten, det suger! Jag har iofs suttit inne hela sommaren och pluggat till PT så jag har verkligen inte fått njuta av sommardagarna, men nu är det inte länge kvar till jag har min efterlängtade semester. 😉

Såg även att några av er kommenterat om min senaste video på Youtube, jag och Marro ska leva som vegetarianer/ veganer denna vecka. Köttindustrin är inte bara fruktansvärd utan den kommer att ta död på vår jord så i den peppar vi även er att i alla fall testa en vecka för att se hur det känns. 😉

Ni kan se videon här:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ef32N8FPR9c[/youtube]

 


10 kommentarer10 kommentarer om “Intervallträning och grön smoothie”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Den är ju knappast unik Maria, sluta gnälla..

  Reply
 • Jaha okej? Logiskt….

  Reply
 • Trodde man bara gjorde så på dagis…..

  Reply
 • Alltså svar till Maria

  Reply
 • Läste på en annan blogg med likas smoothe, nen sånt händer!

  Reply
 • Vad spelar det för roll ? Alla läser väl inte den bloggen. Många önskar ju recept och vill arr Annica lägger upp

  Reply
 • Då är vi två 😀

  Reply
 • Hoppas alla minkfarmar förbjuds kom o tänka på det. Fy vad hemskt det är. En dag blir det nog förbjudet hoppas snart.

  Reply
 • <3

  Reply
 • Jättekul att höra att ni ska testa att leva veganskt en vecka! Men håller med Marcelo, ni skulle bra kunna testa det en månad så får ni en bättre uppfattning av det. Angående D-vitamin så får man tillräckligt av det under sommarhalvåret om man är ute i solen en kvart varje dag har jag läst, man behöver egentligen inte så mycket. Och både D-vitamin och B12 (som veganer oftast får brist på) finns tillsatt i många veganska produkter, tex sojamjölk. Jag har levt veganskt i ett år ungefär nu (och lakto-ovo-vegetariskt innan det) och mår bättre än någonsin, även om jag inte äter tillskott. Jag köpte olika vitaminer i början, men tänker att om jag mår bra ändå så behöver jag knappast äta av dem. 🙂

  Jag blev vegan främst med tanke på djuren och miljön, att vara vegan är ju det enda hållbara i längden! Kul att ni tog upp Cowspiracy som är en jättebra dokumentär, titta gärna också på Forks over knives och Earthlings. Titta gärna också in på min blogg där jag skriver om veganism och liknande. Kram

  Reply