Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:46 | August 4, 2016

Licensierad PT

P8040039Jag klarade det, nu är jag äntligen klar med min PT-utbildning på Safe Education. Jag fick tillbaka teoriprovet online igår och jag klarade det med väldigt höga poäng, jag trodde att jag knappt skulle klara det men all info har tydligen satt sig i skallen ändå. Och idag kom posten, idag kom resultatet från det praktiska provet där vi tränade en person och vi hade en examinator som kollade oss hela tiden. Vi gjorde intervju, kroppsanalys, träningsprogram och tester. Jag var så nervös när jag skulle öppna brevet trots att jag var inställd på att misslyckades jag så är det inte mer än att göra om. Men när jag såg “Grattis till din PT-licens” så höll jag på att smälla av. Jag blev så glad, hoppade och skrek, skrattade och sprang runt. FaceTimade direkt med Marcelo och visade stolt upp min licens. Fan vad bra jag är! 😀

Det har vart en jäkla roligt tid, fått lära känna massa härliga människor. Fördjupat mig i ämnen som jag aldrig någonsin trodde jag skulle vara intresserad av. Tex skelett, senor och muskler, jag älskar anatomi! Sedan har det vart tufft med plugg samtidigt som jag bloggat på sidan om, så ja det var kämpigt där ett tag men när jag nu har denna licens i min hand -fan vad det har vart värt det! 😀

Det firade jag med ett rejält konditionspass idag på gymmet. Jag körde långsamma intervaller för att känna på knät, jag sprang 3 minuter powerwalkade 1 och så gjorde jag i 20 minuter. Sedan avslutade jag på löpbandet med tabataintervaller men kom aldrig riktigt upp i maxpuls. Efter det så satt jag mig och körde intervaller på cykel. Cyklade 30 sekunder allt vad jag hade, 30 sekunder lugnt tempo och så gjorde jag 10 gånger och efter det var jag klar. Svetten bara rann om mig men det var ett riktigt skönt pass. 😀

Och eftersom jag cyklar till och från gymmet så blir det 6km extra, på hemvägen är det bara uppför och det sög i låren. Trots det tog jag en extra sväng till affären för att hämta ut paket och köpa ingredienser till mina morgonsmoothies.

Jag känner lite nu när jag är klar med detta, “vad ska jag göra nu?” trots att jag vet vad jag vill göra. Utöver det så vill jag såklart satsa mer på träningen, det är redan många gym som mejlat mig och frågat om jag vill börja hos dom och även en hel del läsare som vill att jag ska börja träna dom. Men ha is i magen, snart kommer jag berätta vad det är jag ska göra och jag är så taggad! 😀


23 kommentarer23 kommentarer om “Licensierad PT”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ett jättejättejättestort GRATTIS till dig fina Annica. Fan vad du är värd det och vad du är duktig, riktigt bra jobbat med bloggjobb och studier, kan inte ens föreställa mig hur svårt det måste ha varit i vissa lägen, men du gjorde det, otroligt bra gjort. Du är så värd ditt diplom/din licens och jag ser verkligen fram emot att få höra vad du har för planer i framtiden. Väntar så sjukt ivrigt!!

  Måste få fråga, vad tog du för kurs? Personligtränare eller den som heter PT365? Jag har varit inne och nosat på Kostrådgivningen men vet inte om det kanske är lika bra att ta hela grejen som pt också? Kan du snälla berätta mer om hur kursen är uppbyggt och vad du valt? Vad kan du jobba med efter detta, är det verkligen som pt? Efter en sån kort kurs? Är jättenyfiken eftersom min gamla pt säger att alla hennes pt har gått högskola i flera år.. Hoppas du orkar svara. Stort grattis och lycka till nu bästa du. <3

  Reply
 • Till Diana jag har kompisar som känner personer som pluggat flera år på högskola för att kunna jobba som pt. Vet du isåfall hur det är upplagt på långa utbildningar har hört att dom långa utbildningarna är jätte populära för många. Många går dom för att sen jobba utomlands o kan ta mycket betalt per timme. o hört att tex usa söker efter utbildad personal men dom kräver lång utbildning. Är nyfiken på detta kramis.

  Reply
 • Grattis. Hur många blev kuggade, eller klarade sig alla.??

  Reply
 • Skulle vara konstigt att bli kuggad av någon man förmodligen har ett samarbete med.
  (Är ju alltid länkar till utbildningen).

  Reply
 • Maria G: Nej tyvärr jag kan inget alls om dessa utbildningar, är minst lika nyfiken jag med he he. Men jag har tränat länge med Olga Rönnberg (på MammaFitness) och när jag bad henne om råd hur jag kan gå tillväga för att få en pt utbildning så sa hon att hon kräver högskoleutbildningar för att anställa inga kurser eller snabba certifieringar. Lite synd faktiskt för jag är väldigt sugen på Annicas utbildning/kurs men inte om man inte får jobb. 🙁 Är jättenyfiken, hoppas Annica svarar lite 😀 Lycka till Maria 😀

  Reply
 • Till Diana tack för svaret. Ja det är olika hur seriösa gymen är dom flesta pt tar mycket betalt o så klart man vill ha tillbaks o få rätt kunskap m m. Det är ju ganska stort ansvar o vara pt. Många arbetsgivare gillar om man tex först pluggar till dietist o sedan går en pt utbildning. Hoppas du kommer fram till vad du vill låter spännande ha det fint kramis.

  Reply
 • Att bli tex Lic.kostrådgivare el hälsokonsult efter bara i bästa fall ngn veckas “utbildning” är helt förkastligt…likaså med många pt-utbildningar…man behöver absolut mer erfarenhet/studier än de i många fall kanske bara 100 tim som många kurser ger….inte konstigt att många skadar sig med dåligt utbildade pt:s…. 🙁

 • Att bli tex Lic.kostrådgivare el hälsokonsult efter bara i bästa fall ngn veckas “utbildning” är helt förkastligt…likaså med många pt-utbildningar…man behöver absolut mer erfarenhet/studier än de i många fall kanske bara 100 tim som många kurser ger….inte konstigt att många skadar sig med dåligt utbildade pt:s…. 🙁

 • Till anonym ja men Axelsson har ju gott anseende o längre utbildning. Där får nog många jobb sen. Tyvärr så finns det ju som i alla branscher oseriösa pt som köper dyr men kort utbildning för o få ett diplom. Men det är upp till var o en o kolla upp pt eftersom det kostar mycket. för mej spelar det roll också hur mycket kunskap pt har innan av träning o gym .

 • Till anonym ja men Axelsson har ju gott anseende o längre utbildning. Där får nog många jobb sen. Tyvärr så finns det ju som i alla branscher oseriösa pt som köper dyr men kort utbildning för o få ett diplom. Men det är upp till var o en o kolla upp pt eftersom det kostar mycket. för mej spelar det roll också hur mycket kunskap pt har innan av träning o gym .man för pröva sej fram.

 • Ja som i alla branscher finns det dom som inte är seriösa. Stod i tidning att många går några veckor o betalar typ 50 000 för o få diplom. Axelsson har ju bra utbildningar o många där får sen jobb. Så i själv skulle kolla upp min pt eftersom det är dyrt o vill ej få skador mvh maria.

 • Grattis

  Reply
 • Congratz

  Reply
 • Grattis 🙂

  Reply
 • Stort Grattis Annica! Bra jobbat 🙂

  Reply
 • Grattis till utbildningen!

  Reply
 • Hej Annica!
  Du är min största inspiration när det kommer till skönhet och kroppen. Jag undrar om du har koll på kroppsformer och hur man tar reda på vilken kroppsform man har. Jag vill veta vad jag har för kroppsform men tycker det är svårt att avgöra själv. Kan man gå till en butik typ H&M och fråga? Eller ska man gå till någon annan speciell butik som kanske har mer utbildning om just sånt?

  Reply
 • Grattis 😀

  Reply
 • Grattis 😉

  Reply
 • Grattis, vad roligt!! 😀

  Reply
 • Vad betyder att man är “licensierad pt” ?
  Vilka kunskaper krävs för att vara licensierad och vem utfärdar den licensen.

  Reply
 • “utbildningar” som man kan köpa är ingen utbildning. Tror ni man kan köpa en läkar eller juridikutbildning? Det finns högskolor av en anledning sen finns det företag som säljer “utbildningar”

  Reply
 • Haha åt du bitterfitta soppa till lunch Isabelle? 😉 Utbildning som utbildning, allt är värt att firas. stort grattis Annika, bra jobbat 🙂

  Reply