Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:55 | July 14, 2016

Eget ansiktsvatten

ansiktsvattenP7131190

Hej på er!
Igår när jag kom hem från min utbildning var jag helt frälst. Jill Paulsson som var vår lärare snackade om det som hon är specialist på nämligen kost. Kost är ett sådant intressant ämne men ju mer man lär sig om saker desto mer inser man vad lite egentligen man kan om saker och ting…

Något som jag kan en hel del om är skönhet, men samma sak här så har jag insett att jag har så mycket mer att lära. Man blir liksom aldrig fullärd. Men bara för det tänkte jag tipsa er om hur man kan göra eget ansiktsvatten. 😀

Först och främst, anledningen till ansiktsvatten är att man ska återställa PH-balansen i huden efter man rengjort den. Men många ansiktsvatten innehåller alkohol eller parfym vilket gör att du rubbar balansen ändå… Så var noga med vilka produkter du införskaffar och använder. Vill du däremot göra ditt egna ansiktsvatten kan du göra det på det här sättet:

Riv lite gurka och pressa ur vätskan i en skål så du får ihop ca 0,5dl. Koka en kopp grönt te och låt vattnet svalna, sedan blandar du det med gurkvattnet. Svårare än så är det inte! 

Jag personligen föredrar riktig hudvård som forskare och liknande tagit fram. Varför? Jo för att dom är framtagna för just huden och behandlas utifrån. Mat mm ska man stoppa i munnen och behandla kroppens insida, det sista då som får någon näring är huden, håret och naglarna och det är därför vi tagit fram hudvården. För att hjälpa kroppen utifrån och in.


1 kommentarerEn kommentar om “Eget ansiktsvatten”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • När jag menar ansiktsvatten så är det sådan man tar på en bomullstuss o tar bort det sista av sminket. Sen finns det ju facemist som kan vara kvar på huden. Hoppas inte du blir sur att jag frågar en del men jobbar just nu halvtid pga min onda höft. O du svarar ju så klart när du hinner. Men ibland kan jag inte låta bli o fråga ha det fint.

    Reply