Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:39 | July 8, 2016

Glashår

aP7060740
I måndags var jag hos min kära vän och frisör Elin Johansson för klipp och färg och såklart massa tjitt tjatt. Elin är den första och enda frisör som fått färgen att fästa i mitt hår, när jag besökt andra frisörer har jag vart med om att när jag duschar så släpper färgen direkt och den liksom bara rinner av när jag duschar.

Jag förvarnade Elin för detta och hon guidade mig hur jag skulle göra innan mitt första besök hos henne och det var att tvätta håret med bland annat detoxschampo. Vad fasen är det? Jo det är ett schampo som är djuprengörande och verkligen får bort alla produkrester från ditt hår och botten samt att den hjälper till att balansera hårbotten. Jag tvättade håret med den två gånger och använde inget balsam efter, ja det kändes ganska strävt. Nåväl, jag besökte Elin. She did her magic och färgen fäste, jag kunde duscha och bada utan problem och färgen höll väldigt bra. 😀

Dock hände det nu efter mitt besök i måndags. På tisdag morgon vaknade jag med ångest och bara lade mig i badet, varmt och länge. Efter en lång stunds slutna ögon ser jag att vattnet är brun grått och jag har fattat vad som hänt. Kommer även på i samma sekin att Elin sagt åt mig att inte tvätta håret direkt efter så att färgen kan fästa ordentligt… Nåväl, grym som hon är så kommer hon hjälpa mig med en ny bottenfärg till på måndag och då ska jag göra min hemläxa! 😉

Vad är då glashår? Glashår är inget som man se såhär direkt med blotta ögat, det är när man behandlat det som man kan märka av att man har det. Men texturen på glashår är motsatsen till ett poröst hår, enklare förklarat så är det att fjällskikten på hårstråna är vidöppna. Fjällskikten på ett vanligt hår är alltså då slutet.

Hur vet man om man har glashår? Jo är det så att man tex färgar håret och färgen bara rinner av kan det vara ett tecken på glashår. Om det är väldigt svårstylat och typ lockarna försvinner efter en timma eller två så kan det vara tecken på glashår

Vad kan man göra åt det? Att ha glashår är som att bli tilldelad en hårtyp, det bara är så. Frisören får anpassa färg och produkter efter ditt hår, har läst att hennafärg kan fästa bättre men det är inget jag själv testat. Vill man kunna styla det bättre så lockar och liknande håller kan man sätta in förtjockningsslingor.

Fördel med glashår? Det ska tydligen vara ganska slitstarkt, jag själv har inte märkt av det då det aldrig någonsin blivit riktigt långt men allt behöver ju inte stämma in på alla…


9 kommentarer9 kommentarer om “Glashår”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ska ge dig ett tips, när du vaknar och det inte känns, bra kliv upp på en gång, dusha kallt,
  inte varmt!

  Reply
 • <3

  Reply
 • Hej!
  Besökte fina Östersund idag, visar sig att parelle har stängt. Så tråkigt gillade verkligen den butiken!
  Tack för tipset, har funderat varför färg o lockar aldrig funkar för mitt hår.
  Kram!!

  Reply
 • Åh just ja. Så tråkigt, det var där jag började min resa till där jag är idag… 🙁

  Reply
 • Hej!
  Besökte fina Östersund idag, visar sig att parelle har stängt. Så tråkigt gillade verkligen den butiken!
  Tack för tipset, har funderat varför färg o lockar aldrig funkar för mitt hår.
  Kram!!

  Reply
 • Samma sak med fransar och bryn !

  Reply
 • Jag har glashår, och helt spikrakt. Har aldrig fått lockarna att hålla hur mycket jag än sprejat. MEN otroligt nog så är det bästa jag gjort är att bleka det! Har slingat längderna x antal gånger, och då blir ju håret slitet och mer poröst, 1000ggr mer lätthanterligt än innan, och lockarna håller hela kvällen

  Reply
 • Ja det blir skillnad när man bleker det 🙂

  Reply
 • Mitt hår är precis lika dant! Färgen rinner av och efter ett par tvättar är mitt hår som innan besöket ungefär. Jag har slingat håret ganska mycket men på sista tiden har det gått av en del så sista gången jag var hos frissan färgade vi botten lite.. Vilket höll i ca två veckor så tråkigt. Skulle vara toppen om du ville berätta var man kan köpa sådant detox schampoo och vilket märke man ska använda! Elin verkar ju helg grym! Henne skulle man ha ☺️

  Reply