Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:43 | July 3, 2016

Linda stukningar

Linda stukningVi skulle linda händer och fötter.Linda stukningMen jag fick feeling och lindade Gunnars huvud. 😀Linda stukningHan får stå ut med mycket när jag är i farten. 😀Linda stukningSedan fick han linda mina fötter och jag fick även en liten massage där också, snälla Gunnar. 😀

Hemma, alltså jag vet inte vart jag ska ta vägen. Igår när jag kom hem däckade jag, när jag vaknade imorse var jag så seg, även på förmiddagen på utbildningen. Sedan kom jag igång efter lunch och nu när jag kom  hem börjar jag dippa igen, jag funderar på om jag ska ta mig en nap på en timma sedan ska jag ut och cykla. Solen skiner och jag måste komma ut. Har ni vart ute idag eller vad har ni gjort? 🙂

Annars har vi fått lära oss hur man ska linda skador, när man ska göra det och varför. Vi har även gått igenom lite olika brott i kroppen, frakturer och hur man ska träna för att träna på ett så säkert sätt som möjligt. När jag har sett PTs stå med sina klienter göra enkla övningar som utfall, hälsande hunden, stå på ett ben och sådana egentligen tråkiga övningar har jag alltid tänkt “vilken dålig fantasi den PTn har” men det har ju verkligen vart så fel av mig. När man gör den typen av övningar är det för att se hur stabil kunden är, om den har några avvikelser man måste träna upp och vart svagheterna är. För är man svag i en viss led bör man träna upp den för att sedan bygga en stark och stabil kropp. Så jag har verkligen ändrat syn på detta och förstår nu varför man gör det. 🙂

Just nu sitter och lyssnar på podcast samtidigt som jag jobbar, i ett PT-yrke är det otroligt viktigt att man kan lyssna. Att lyssna och ta åt sig är en av de viktigaste grejerna för att veta vad kunden vill och har du inte den egenskapen att kunna lyssna är du ganska körd, eller nästan. Jag själv har svårt att lyssna när det är mycket ljud omkring. När jag behöver koncentrera mig så är det alltid knäpptyst mig för annars börjar jag att fokusera på annat och glömmer bort vad jag höll på mig, så därav podcast. Jag fick tipset av en klasskamrat att börja lyssna på poddar för det kan hjälpa till att man blir en bättre lyssnare så jag gör mitt bästa för att verkligen bli bra på att lyssna på andra. 🙂


6 kommentarer6 kommentarer om “Linda stukningar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har jobbat ett 12timmar skift!!!
  Så jag ska också ut och cykla och rensa skallen och få sol på mig!

  Reply
 • Åh hoppas att du sov bra efteråt!

  Reply
 • Men det är väl skillnad att vara en bra lyssnare som känner in vad den andra personen säger för att sedan komma med råd och att bara kunna lyssna med andra ljud runtomkring?! Lr missförstod jag vad du menade? 🙂 vissa människor är bara bättre på att lyssna på andra och andra människor är mer pratsamma tror jag..

  Reply
 • Det är en grej man måste träna på, att bli en bra lyssnare. Jag kan lätt börja fokusera på annat när jag har ljud runtom, därför kan jag inte jobba med tvn på tex.

  Reply
 • HAHAHAHAHAHAHA!

  Reply
 • Då lär vi ha många bra lyssnare i sverige om några år eftersom alla lyssnar på poddar nuförtiden 😀 ! Haha

  Reply