Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | June 23, 2016

Moroccanoil torrschampo + Q/A

moroccanoilI slutet av maj lanserade Moroccanoil sin första torrschampo, en för ett ljusare hår och en för ett mörkare. Produkten doftar precis som resten av deras serie så med andra ord amazing! Formulan är skapad för att absorbera sebum från hårbotten samt rester av stylingprodukter som gör håret oljigt och livlöst. Produkten innehåller UV-skydd och ger en bra volym, det som jag gillar också är att håret känns lätt efteråt. Man kan fortfarande dra fingrarna genom håret utan att det känns kladdigt, strävt eller ger motstånd. 😀

Dry Shampoo Dark Tones är framtaget för mörkare toner och innehåller stärkelse från ris som bryts ner vid applicering och lämnar därför inga synliga pulverrester i håret. Dry Shampoo Light Tones innehåller även den stärkelse fån ris men är också berikat med subtilt violetta toner som hjälper håret att upprätthålla blonda nyanser. Produkterna passar alla hårtyper.

Pris: 249kr

Stylingtips!
Efter applicering, föna håret med låg värme för att bygga upp volym samt för att forma håret till önskat resultat.


moroccanoildryschampoJag testade den för ljusare toner men det blev ju lite som det blev med tanke på att jag är mörk i botten med blond i längderna. Så tänk på det ni som också kör på en ombre att eventuellt satsa på den för mörkt hår om ni har en mörk bottenfärg.
moroccanoil torrschampoFöre och efter. Så fräscht!torrschampoo

Q/A om torrschampo!


Varför ska man använda torrschampo?
Ett torrschampo använder man som ett komplement istället för att tvätta håret. Man ska ju inte tvätta håret för ofta för då rubbar man den naturliga balansen i hårbotten och för att håret ska hålla sig fräscht mellan tvättarna så kan man använda torrschampo. Man kan även använda torrschampo om man vill ha lite mer stadga och volym i håret.

Hur appliceras det?
För att det ska bli så bra som möjligt så kan du dela upp håret i flera sektioner. Se till att skaka flaskan ordentligt och börja spraya på de oljigaste stället. Se till att inte hålla för nära för då blir det vita fläckar, ett avstånd på ca 20-30cm är bra och spraya lite underifrån. Spraya inte på ett och samma ställe utan rör flaskan i cirkulerande rörelser fram och tillbaka. När du sprayat klart alla sektioner kan du massera lite lätt i hårbotten och borsta genom håret så hela håret blir fräscht!

Hur ofta ska jag torrschamponera?
Det här är väldigt individuellt men så fort du märker av att håret ser “kladdigt” ut i hårbotten och bara känns allmänt ofräscht.

Vad gör jag om jag råkar överdosera?
När man applicerar torrschampo så bör man vara noga med att ta lite i taget, att man hellre får fylla på då det är mycket lättare än att ta bort. Du kan försöka att blåsa bort det med hårfönen eller vända huvudet upp och ner och rufsa lite i hårbotten och se om det hjälper.

Kan torrschampo skada håret?
Använder man för mycket torrschampo så kan det täppa till hårsäckarna och har man ett torrschampo som ger en sträv och hård effekt så kan det också bryta av håret. Men om du tvättar håret ca 2-3 gånger i veckan och märker att håret känns ofräsch mellan tvättarna ska det inte vara några problem. Men om du struntar i att tvätta håret och endast kör torrschampo ja då kan du räkna med att det kommer skadas.


5 kommentarer5 kommentarer om “Moroccanoil torrschampo + Q/A”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har upptäckt att om jag har i torrschampot direkt efter tvätt (jag tvättar på kvällen, sätter upp det i en knut över natten så det är fuktigt på morgonen. På morgonen har jag i torrschampo och fönar det torrt), så håller det sig fräschare mycket längre! 🙂

  Reply
 • Men vilket grymt Torrschampo!
  Ser verkligen hur snyggt och fräscht ut som helst på efterbilden!

  Reply
 • Vet du när frågestunden på youtube kommer komma ut? Bästa yt kanalen har du!!!!!

  Reply
 • Var kan man köpa denna?

  Reply
 • Luktar otroligt illa! Min man kunde tillslut inte stå ut med stanken så han slängde flaskan….

  Reply