Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:01 | June 1, 2016

Just nu…


Vi har en bensträckare på 15 min och såhär ser det ut just nu, omg säger jag bara och det här är bara skelettet. Jeeezuz! Trots att det är lite svårt så är jag ändå taggad på att lära mig skelettet och musklerna.

Har ni något tips på någon bra app eller liknande där man kan lära sig detta så kom gärna med tips! 😀


11 kommentarer11 kommentarer om “Just nu…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Om jag har varit du skulle jag ha gjort högskoleprovet och gått den vägen, inget fel på den där utbildningen
  men den är dyr, och sökt liknade utbildningar som är gratis, hoppas att det går bra, kämpa på!

  Reply
 • Testa appen cram. Där kan man göra egna flaschcards eller träna på andras genom att söka på t ex skelett. Superbra app som jag använt mig av mycket nu när jag läser till sjuksköterska! Du kan sitta med det enkelt i soffan eller på bussen. Skitbra 🙂

  Reply
 • Åh men gud asbra ju! Tack!

  Reply
 • När jag pluggade till hudterapeut lärde vi oss (nästan) alla kroppens muskler, då ritade jag ut dem på min sambo med ett läppstift och övade på så sätt! Man ser det hela tiden och det blir så mycket enklare, nästan så man lurar hjärnan. Kram!

  Reply
 • Åh det ska jag göra på Marro, kanske med kolasås 😉

  Reply
 • Studerar till fysioterapeut och jag tycker att appen Essential Anatomy 5 är ett oerhört smidigt sätt att lära sig med och hjälpte mig mycket när jag skulle lära mig kroppens anatomi!

  Reply
 • Åh jag såg appen, tack snälla för tipset!

  Reply
 • Hej! Vi har precis lärt oss alla muskler och skelett i skolan (pluggar till arbetsterapeut) och Markus Eng har en jättebra bok samt som en kortlek med alla muskler. Det är en bild på vart muskel sitter på framsidan av kortet och på baksidan står det vad den gör samt ursprung och fäste. Jag tyckte de var superbra och lätta att ha med sig om man ska plugga på tex bussen osv!

  Reply
 • Åh tack för tipset Malin! 😀

  Reply
 • Kan tipsa om en minnesteknik jag använde under min PT-utbildning, och det var att identifiera språkliga “mönster” i de anatomiska begreppen. De flesta har sin rot i grekiskan eller latinet, och lär man sig dessa “grundtermer” blir det genast mycket lättare att komma ihåg begreppen, samtidigt som grundtermerna brukar avslöja en del information om muskeln/leden/nerven i sig.
  T.ex. prefixet bi- (som i biceps) betyder 2, alltså har biceps två muskelhuvuden, tri- (som i triceps) betyder 3, triceps har alltså tre muskelhuvuden, ulna- betyder armbågsben, så alla leder, ligament, nerver etc. med denna stam (nervus ulnaris, ligamentum collaterale ulnare etc) relaterar till armbågsbenet. På samma sätt kan man, om man känner till vad abductor betyder på latin (“avledare”, från ab – iväg från, och duct – att röra/flytta) dra slutsatsen att alla abduktormuskler flyttar en kroppsdel bort från kroppens mittpunkt, medan en adduktor (ad – mot) istället flyttar kroppsdelen in mot kroppens mittpunkt. Hänger du med? =) Jag tyckte det var ett toppensätt att lära mig begreppen samtidigt som jag fick lite extra kunskap “på köpet”.
  Bildgoogla typ “anatomical terminology greek and latin origins” så bör du få upp färdiga ordlistor. De är jättebra att ha till hands som referens under framtida anatomiföreläsningar! Gör det enligt mig verkligen sååå mycket lättare att förstå och ta till sig informationen.

  Reply
 • Åh wow Emy tack så himla mycket för tipsen!!! 😀

  Reply