Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:09 | May 30, 2016

Få slankare ben!

shutterstock_136095470Det är så snyggt när man ser konturerna på benens muskler, speciellt den där på sidan på låret! 😉

Hej underbara du! Tack för en så inspirerande blogg och även youtubekanal, fast det hade vart roligare om du vloggade mer. 😉 Sommaren är snart här och jag tränar för fullt men vill lägga extra fokus på mina ben, jag vill att dom ska bli fastare men inte mer muskliga om du förstår vad jag menar. Har du några tips på övningar som man kan göra för snabba resultat?

SVAR: Tack snälla du! Jag ska bli bättre på att vlogga! 😉
Ledsen att göra dig lite besviken nu med mitt svar men jag ska vara ärlig. Först och främst så finns det inga genvägar till en vältränad kropp, det tar tid och då menar jag månader och i vissa fall år. Sedan är kosten också otroligt viktig om man vill att resultaten ska synas extra tydligt.

Du tränar redan vilket är bra, men vilken typ av träning? Hur ofta? Vilken nivå ligger du ungefär på? För att få tajta ben så sägs det alltid att man ska göra benböj, utfall mm och det är korrekt men för att det ska hända något bör du lägga på vikt och när benen börjar få muskler ja det är då dom blir tajta. Om du vill ha smalare ben så kommer dom inte bli lika fasta och slimmade som när du lägger på lite muskler.

Och var inte rädd för ordet muskler, det betyder inte att du får stora bodybuilderben utan det betyder att benen blir tajtare, fastare och snyggare former. Så mitt tips för att få ett par snygga ben är varierad benträning, säg två pass i veckan, kör olika övningar vid varje pass och använd tyngre vikter. Då får du även en snygg rumpa på köpet. Kör 6-7 olika övningar, 8-10 reps, 3-4 varv. Lägg till ett konditionspass i veckan också, använd trappor istället för hiss, ta cykeln istället för bilen (man får grymt snygga ben av cykling) och passa på att promenera massor nu när sommaren och solen är här! 😉


12 kommentarer12 kommentarer om “Få slankare ben!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Mycket bra råd annica. Själv är jag nöjd med mina ben. Men jobbar på o få magen i trimm. Ha en fin sommarvecka o njut av värme o sol fina du.

  Reply
 • Det är kosten som är A och O för snygg mage 😉

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag undrar om du har några tips på ryggövningar (som man kan göra hemma). Jag har dålig hållning så jag behöver lite tips på övningar som kan träna upp muskler för att förbättra just hållningen. Sedan undrar jag om du vet några enkla övningar för bröst.
  Tack på förhand!

  Reply
 • Det kommer! 😉

  Reply
 • Snälla Annica, jag behöver din hjälp så himla mycket. Jag har rå panik över mitt hår, jag vet inte vad som är fel!
  För ca ett halv år sedan så köpte jag ett schampo och balsam från samma serie ifrån TRESemmé. Det var skitbra, mitt hår mådde jättebra i deras serie. Men sen tog det slut så köpte jag ett vanligt schampo ifrån Wella. Vilket är ett schampo som jag har använt i flera omgångar i flera år och mitt hår har mått jättebra i det också. MEN nu kommer vi till det problemet. Efter jag började med Wellas schampo efter första tvättningen så blev inte mitt hår fluffig och mjukt som det alltid blir. Det blev som jag inte hade duschat på 2 veckor. Det var tungt, gjorde ont, det var så jävla fettigt. Det var allmänt jävla skitigt som håret alltid blir några dagar efter man inte har tvättat håret. Jag fick rå panik, vill ju inte gå ut med skit fettigt hår. Har inte använt Wellas schampo efter det. Men använder ett schampo som kommer ifrån Head And Shoulders vilket också är jättebra. Men mitt hår är inte detsamma igen, det är mycket bättre men det är fortfarande lite stripigt och fettigt efter jag har schamponerat 2 gånger (som jag alltid gör i duschen) gnuggat och stått och masserat in schampot men ingenting hjälper… Jag sover som vanligt, jag äter som vanligt. Så det kan inte vara något utav det. Jag vet inte vad jag ska göra, jag behöver verkligen rådgiving 🙁 Hoppas du ger svar, och förlåt för en lång kommentar och lite krånligt läst. Men jag kan inte formulera mig bättre. Ha det bäst, kram!

  Reply
 • Har du testat att gå tillbaka till tresemme? Det kan vara så att just de produkterna du testat efteråt tynger ner håret och ju mer du tvättar desto fettigare blir det. Införskaffa torrschampo och använd det, tvätta håret 2 gånger i veckan och när det blir fettigt använder du torrschampo!

  Reply
 • Jag har funderat över en sak, festar du inget mer? eller när du väl festar dricker du inte alkohol? Varför isåfall? Vore kul att veta kram 🙂

  Reply
 • Jag festar när det väl är ett uppstyrt event, inga mer krogrundor för jag är så less på dom. Jag kan ta ett glad för att jag tycker att det är gott men jag dricker mig inte full för att jag inte mår bra av det plus att jag vill hålla mig fräsch och ha kontroll hela kvällen 🙂

  Reply
 • Hej!
  Har en fundering du kanske kan hjälpa mig med.
  Jag har hittat en bra och varierad träningsform som jag trivs med och tycker är ganska kul.
  Jag är lite lätt överviktig och skulle behöva gå ner en 10 kg, men undrar nu.. Jag står lite still i mitt gymande. Ska jag lägga på tyngre vikter eller fler reps?

  Tycker du har en helt FAB kropp och du inspirerar

  Reply
 • Du brukar ju alltid blogga på morgoen, saknar dewt idag!

  Reply
 • Jag sov för länge 😀

  Reply
 • Kan inte du göra en sån här bild? Jag tror det skulle peppa många!

  http://www.chic.se/modellens-bikinibild-visar-sanningen-bakom-ytan-pa-instagram/

  Reply