Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:13 | May 26, 2016

Max Factor Museum

Igår kära läsare tog Smashboxgänget med oss till Max Factor museet, det var här som hela makeuprevolutionen startade. Jag kommer att göra en otroligt bra men lång historia kort, Max Factor var alltså grundaren till makeup och det hela började i slutet av 1800-talet. Max var en man som inte bara tog fram makeupen utan även hårfärg, det var han som gav Marilyn Monroe den platinablonda färgen som blev så trendig, det var han som såg till att alla såg snygga ut inför filminspelningar när det kommer till makeup och hår. Men detta var ju produkter som han själv hade när han skulle styla profilerna inför inspelningar osv men tillslut tog han även fram produkter till konsumenterna så att även dom kunde börja sminka sig till vardags. När Max dog tog hans son över makeupen och utvecklade det och så gick det i arv. Men Max barnbarnsbarn Davis Factor blev fotograf och när han fotade märkte han att makeupen inte satt så bra under en hel fotografering, det var så Smashbox kom till.

Det här museet vi besökte är bevarat från Max Factors tid, ja det var här inne som allt skedde och är man intresserad av makeup och dess historia så bör man verkligen besöka detta ställe!

P5250579 P5250580 P5250581Inne på museet fanns det några rum och alla hade sin färg. Grön, blå och rosa bland annat och det var här som Max Factor kunde se vilken färg som dessa kändisar passade bäst i. När dom klev in i de olika rummet kunde han se på deras ansikten om det såg bra ut- färglära! Precis som vi gör idag med tyger, så gjorde han med rum. Så tex när den brunhåriga Marilyn Monroe gick in i det blå rummet såg Max att hon skulle passa i att vara platinablond och det var då det skedde. 🙂P5250584 P5250583I det gröna rummet kunde man se vilka som skulle passa i rött hår.P5250586 P5250597Såhär såg makeupen ut i början.
P5250591Här färgas håret och makeupen läggs.P5250600Den här mackapären såg fruktansvärd ut men när man satte denna på kvinnornas huvuden kunde man se hur man skulle lägga makeupen för att göra en kontouring så bra som möjligt. Ja redan på den tiden höll man på med det eftersom filmerna var i svartvitt och då arbetade Max med skuggor och highlight. Resultatet såg bra ut genom tv-rutan men IRL så såg det dock fruktansvärt ut.P5250601 NamnlösHär kan ni se på mitt ansikte hur det ser ut i de olika rummen. Vilket tror ni var det rätta rummet för mig? Grön, blå eller rosa?P5250607Här på väggen sitter alla stjärnorna han hjälpte under sina år.P5250606 P5250605 P5250608Btw, visste ni att Hollywood-skylten sattes upp för att sälja land? Ja nedanför den så fanns alltså mark som man kunde köpa för att bygga sitt hus på. När marken var uppköpt så ville dom inte riva skylten så den såldes till staten som då ville behålla en del av den så de tog bort LAND.

Btw, det blå rummet var det som tog fram mina bästa drag. 🙂


9 kommentarer9 kommentarer om “Max Factor Museum”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan inte du göra en video hur du har fixat ditt hår på bilderna? Perfekta lockar. Snälla innan nästa fredag när det är student

  Reply
 • Jag har gjort en film på min Youtubekanal, kolla in den! 😉

  Reply
 • Å , Jag satt länge & kollade igenom detta inlägg. vilket intressant inlägg! Det blå rummet var nog rätt för dig tror jag?

  Reply
 • Gillar man makeup så måste man dit. Yes 😉

  Reply
 • Blått rum tror jag Annica 🙂

  Reply
 • Stämmer bra!

  Reply
 • Så mycket reklam hela din resa! Kolla paulaschoice.com för att få ärliga omdömen om Glamglows masker..

  Reply
 • Reklam? Det kallas rescensioner och det är det jag gör. Visar produkter precis som många andra bloggare

  Reply
 • Men vad man tycker om produkter är ju helt olika från människa till människa. Vad du tycker Ana kanske inte jag tycker. Så vad “paula” tycker stämmer kanske inte vad Annica tycker och upplever. Så vad är det som säger att hennes omdöme är rätt?

  Reply