Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:36 | May 20, 2016

Stolt att vara från Östersund!

Skärmavbild 2016-05-20 kl. 08.16.39 Skärmavbild 2016-05-20 kl. 08.17.38 Skärmavbild 2016-05-20 kl. 08.17.54 Skärmavbild 2016-05-20 kl. 08.17.00 Skärmavbild 2016-05-20 kl. 08.19.34Igår kväll satt jag mig framför tvn efter att jag bakat nyttiga chocolate chip cookies och när jag slog på den så fastnade jag direkt för programmet som visades på SVT1. Programmet som visades heter “Känn dig som hemma” och det är ett program hur några eldsjälar från Östersund hjälper flyktingar från Syrien att få boende, dom får hjälp ut på arbetsmarknaden och dom får även vara med om roliga och häftiga aktiviteter. I gårdagens program så fick man se hur några från lägret fick följa med till Norge på fjällvandring. Det var så härligt att se hur mycket dom gillade det och hur stolta de var över sin egna och andras insats, jag blev så rörd när jag såg hur glada de blev när de nådde toppen.

När Emma, en eldsjäl i denna organisation, berättade att många av dessa människor har vandrat i bergen tidigare men då pga ett måste, en stress, för att dom ständigt vart på flykt. Denna gång fick dom vandra och uppleva en frihetskänsla och det är så jäkla fint att se hur människor som Emma gör allt det här för dessa utsatta människor. Vi behöver fler eldsjälar i världen. Jag tycker verkligen att ni borde sätta er ner och kika på ett avsnitt eller två för det gör så ont i hjärtat samtidigt som man blir så rörd och glad att se vilka människor det finns.

Det gör mig så stolt över att vara från Östersund när jag ser saker som det här, och när dessa flyktingar berättar om hur Östersundsborna välkomnar dom så fint och hjälper dom att få ett hem och få börja om sina liv i en tryggare värld. Det är fan fint alltså, ni borde känna er så jäkla stolta över att få höra och vara med om detta. Dessa människor har vart med om så fruktansvärda saker, ingen av oss som vuxit upp i det här samhället kan föreställa sig hur det kan ha varit. Att slitas från sin familj, inte veta om dom lever eller inte, kanske till och med sett hur ens familj blivit dödad mitt framför ögonen…

Till alla er som gör ert bästa för att hjälpa utsatta människor, kom ihåg att det är den finaste egenskapen en människa kan ha- att hjälpa andra och se till att dom också har det bra. Fan vad jag är imponerad! ♥

Snälla ni, ta er verkligen tiden att titta på avsnitten som ligger ute. För det är så jäkla fint gjort och man kan liksom inte sluta titta och man får även ett helt annat perspektiv på saker och ting. Jag tror att vi alla behöver det för att se vad vi själva kan göra för att hjälpa till!

Här kan ni se alla avsnitten!

 

OBS!! Är det något företag där ute som läser detta och har tittat på avsnitten, snälla hjälp dom! Dom behöver all hjälp och support dom kan få för att detta ska fungera för dom och för att kunna fortsätta att hjälpa människor!


6 kommentarer6 kommentarer om “Stolt att vara från Östersund!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Skulle jätte gärna vilja ha ditt recept 🙂

  Reply
 • Hemskt med alla barn som blir drabbade. Krig är ju bara heartbreak o leder bara till misär. Tur att vi i Sverige inte haft krig på länge o hoppas det fortsätter o vara fred.

  Reply
 • Det är nog jättebra att flyktingar som kommer hit blir aktiverade och inte bara blir sittande i ett flyktingboende . Och insatta i det svenska samhället. Men jag är av den åsikten att kan man hjälpa dom på hemmaplan i sitt eget land så är det de bästa.

  Reply
 • Ha en bra dag 🙂

  Reply
 • En kvinna och resten män bland flyktingarna på bilden, det tycker jag är riktigt dåligt! Vart är alla kvinnor och barn?

  Reply
 • Men barn skulle välj inte orka med detta men däremot håller jag med om att det kommer mycket män från kriget o barn o kvinnor är kvar .

  Reply