Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:01 | May 18, 2016

Jag ska bli PT!

P5020108Älskar detta!

Gud om exakt två veckor börjar jag min PT-utbildning. Såg att det var några av er som missat detta så jag tänkte berätta lite mer.

Först och främst har jag alltid vart intresserad av skönhet och hälsa, därför gick jag min makeupartistutbildning. Det var så kul och så lärorikt men för att bli en bra makeupartist så bör man har bra konstnärliga egenskaper, man ska vara bra på att skapa och få ner sina tankar och idéer på ett ansikte. Jag skulle aldrig kunna jämföra mig med fantastiska makeupartister som tex Linda Hallberg, hon är så konstnärlig att det är sjukt, det hon skapar är magi. Jag däremot brinner inte för det, jag älskar att göra naturliga saker. Rena baser med naturliga övergångar och jordnära toner på ögonen, allt för att det ska se naturligt och rent ut. När jag jobbade på Parelle så älskade jag när någon som hade problem med sin hud kom in, då fick jag hjälpa dom genom at visa hur man kunde lägga en makeup för att det skulle se fint ut och dom skulle känna sig bekväma. Den känslan i kroppen att kunna hjälpa någon var fantastisk och det är så jag vill jobba. Jag vill hjälpa andra att känna sig bekväma och att tycka om sig själva! Ge dom de här små enkla knepen i vardagen som gör att man genast känner sig finare, inte täcka dom i massa spackel och det är det jag brinner för.

För fyra år sedan började jag träna, jag ändrade om hela min livsstil. Jag festade, rökte, rörde mig knappt, åt skräp och en dag så vaknade jag och kände att det är inte såhär jag vill vara. Jag mådde inte bra och kände mig inte bekväm i min kropp och det var då jag äntligen tog tag i mig själv. Jag kommer ihåg den dagen när jag öppnade ett stort paket som jag hade beställt. Det var massa kosttillskott och träningskläder och den dagen var min vändning. Sedan den dagen har träning alltid vart en viktig del i mitt liv för att jag har mått så mycket bättre sedan dess. Idag så mår jag hur bra som helst! Det är så stor skillnad på Annica idag och Annica för fyra år sedan. Jag älskar min livsstil och jag älskar alla vänner som kommit med den. För fyra år sedan fattade jag inte hur man kunde prioritera bort en fest-fredag mot att gå och träna, hur man kunde lägga pengar på en träningsresa istället för en solsementer men idag förstår jag det och jag gör det alla dagar i veckan! 😀

Jag älskar mitt liv och min livsstil och jag vill att alla ska känna så! Att alla ska brinna för ett hälsosammare liv, lära känna sina kroppar och göra det bästa de kan med den för att den ska må så bra som möjligt. Jag vill hjälpa folk att komma på banan och ge dom receptet till det bästa levnadssättet de bara kan ha sedan är det upp till dom att baka kakan. 😀 Så därför bestämde jag mig för att ta Safe Educations PT-utbildning för jag har vänner som gått den och det är också den bästa.

Det här blir ett nytt kapitel i mitt liv och det känns bara så rätt. Jag är så taggad på det som jag har framför mig nu och jag tror verkligen att detta är rätt väg för mig! 🙂


26 kommentarer26 kommentarer om “Jag ska bli PT!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är så glad för din skull! 🙂
  Om jag hade bott närmre så hade jag anlitad dig som min PT direkt.. men vem vet, jag kanske hänger med på en av dina framtida träningsresor? 🙂

  Reply
 • Man behöver inte bo nära 😉 Jag har en ide som jag kommer att avslöja när jag är klar 😀

  Reply
 • Du kommer bli en grym PT 🙂 Lycka till 🙂

  Reply
 • Tack snälla du! Jag tror också det eftersom jag gillar att hjälpa andra 🙂

  Reply
 • Det kommer säkert bli jättebra!!

  Reply
 • Det tror jag också! 😀

  Reply
 • ååh första tjing på att bli kund hos dig!

  Reply
 • Jaaaaaaa 😀

  Reply
 • J tycker det är jättekul o gympa o vi peppar varandra. Gick ju över 10 år förut men sen kom det annat i vägen så som det kan vara i livet. O nu strålar solen o det känns bra. Härligt o ha hela sommaren framför sej. O j ska vara ute mycket i naturen. Älskar o vara vid havet o även promenera i tex skogen. Så skönt.

  Reply
 • Det låter ju super!

  Reply
 • God vad roligt! 🙂 Det verkar passa dig. Kommer bli hur bra som helst!!

  Reply
 • Tack L!

  Reply
 • Kika gärna in på min blogg! 😀 Livsstil, foto, mode och träning! Just nu ett inlägg om min spexfotodag uppe! ;D

  Reply
 • Vad roligt!! Har själv funderat på att gå en PT-utbildning. Hur lång är en sådan? Dagar/veckor? Lycka till! 🙂

  Reply
 • Det beror på, jag kommer bli klar i höst eftersom det jag startar sista delen på utbildningen en månad senare då det krockade med något annat. Men det är ca 3 månader.

  Reply
 • Åh vad spännande! Kommer passa dig perfekt! Förstår dig så mycket när du pratar om make up också! Själv älskar jag att känna mig fin på ett naturligt sätt, vill gärna piffa mig men utan att det ser för mycket ut! Har också hittat träningen och älskar det, jag älskar att känna mig stark och kunna orka mer saker! Träningen är så viktigt för framtiden känner jag:)

  Reply
 • Åh vad härligt! 😀

  Reply
 • Lycka till fina du! Du har ju redan lyckats förvandla om mig så detta kommer att gå sååå bra! kram <3

  Reply
 • Kära Caisa! Du har gjort allt själv! Det var bara att bestämma sig. 🙂
  För er som inte visste har Caisa gått ner 20kg, minst. Hon började träna när hon började läsa min blogg och idag är hon så fin, hälsosam och härlig person! <3

  Reply
 • Kul för dig!
  Kommer garanterat att gå galant, med tanke på intresset du har och resultaten du har i både kropp men även själ!
  Lycka till 🙂

  Reply
 • Tack Caroline! 🙂

  Reply
 • Grym du är! Synd att jag bor i Skåne annars hade jag lätt haft dig som PT. Du verkar vara så jordnära och kärleksfull mot vänner och bekanta. Och vet vad du gör.
  Lycka till med utbildningen.

  Ha en bra dag!

  Reply
 • Åh men det jag tänkte göra kommer även kunna inolvera dig, vart man än är! 😉

  Reply
 • Hej!
  Vad roligt att gå en pt-utbildning! Jag har alltid tränat olika sporter när jag var yngre men under de senaste fyra åren har jag låtit min kropp “förfalla”. Nu har jag äntligen tagit tag i träningen igen och jag känner verkligen igen mig i det du skriver om att man mår så mycket bättre med en hälsosammare livsstil.
  Jag tänkte fråga hur det gick med 3D bryns utbildningen? 🙂 kommer du göra det på kunder?
  Tack för en inspirerande blogg!

  Reply
 • Åh gud vad kul! Stort grattis till dig. Har följt dig ända sen BB-tiden, så kul att få ha följt med i ditt liv sen dess. Tror att du kommer bli en fantastisk PT, som kommer att gå långt. Hade själv så gärna haft dig som PT 🙂

  Reply
 • Åh så kul! Har följt din blogg mycket mer ända sen du började blogga om din träning, det är så motiverande att gå in här! Kommer nog passa dig perfekt med PT-utbildning, funderar själv på att gå en när jag slutar skolan, så blir kul att få följa med dig på den resan med! All lycka, kram!

  Reply