Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:21 | May 15, 2016

Eurovision 2016

Hejsan! Vaknade till ett ganska grått och trist väder men mig gjorde det inte så mycket, jag är fortfarande trött och seg vilken gör att jag känner att jag inte går miste om fina dagar. Jag och Marcelo knatade iväg till ett bageri som ligger här i närheten och jag startade den här dagen med en lemon cheesecake. 😀

Igår åkte vi hem till Marcelos föräldrar, blev bjudna på emanadas som är typisk chilenskt, det är chilenska piroger men väldigt gott innehåll. 😀 Sedan mös vi ner oss i soffan och kollade Eurovision, dock babblade vi nog mer än kollade på självaste musiktävlingen men mina favoriter var Ryssland och Spanien. Tyvärr tyckte jag att Sverige var en av de sämre, man hörde knappt vad Frans sjöng och han hade ingen utstrålning. Det var en tråkig show helt enkelt så jag är förvånad att han fick dom poäng som han ändå fick.

Sedan vann ju då Ukraina och det var nog den enda låt som jag bara “Var den här ens med och tävlade?”. Jag hade inget minne alls av att den var med, så dålig måste jag nog tyckt att den var men å andra sidan tänkte jag inte på vad låtens budskap var. Men det här är en musiktävling och därför kan jag tycka att det är lite tråkigt att börja blanda in massa politik och sådant i det. För mig är Eurovision fart och fläkt, man ska dras med i låten och känna att kroppen vill svänga loss och det kände jag bland annat när Ryssland och Spanien framförde sina låta och Rysslands nummer var så himla bra. Det var så coolt och tydligen så var det ett av de dyrare numren som framförts under Eurovision.

Ukrainas nummer var så mörkt, djupt och ja det var liksom inte roligt. Men det här är ju ändå en möjlighet att nå ut till så många, förmedla vad som är rätt och fel och de senare åren har låtar som fått mycket sympati vunnit och jag säger inte att det är fel, snarare tvärtom. Det är bra att vi får fram viktiga budskap! Så ja, det var väl nog rätt låt som vann om man lyssnar på innehållet men “låtmässigt” så var Ryssland bäst! 😀

Vad tyckte ni om Eurovision? Vann rätt låt?


10 kommentarer10 kommentarer om “Eurovision 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag höll på Ryssland och sen tyckte jag om Österrike. Australien som var segertippad förstår jag inte alls varför. Men Ukraina..vilken sopig låt. Var tvungen och kolla och lyssna på morgonen vilken det var ( såg inte röstningen) Nä, det är synd att det har blivit för mycket politik i musiktävlingen.

  Reply
 • Kändes som att Ryssland hade härmat Måns med effekterna, rörelserna & allt annat. Därför förtjänade han inte vinna. Ukraina var så värd det, innehållet var den som fick mig att tycka så. Congratz Ukraine

  Reply
 • Jag såg inget av Måns nummer i Ryssens. Tänk så olika man kan uppfatta något. Men nu är ju en musiktävling ingen politisk tävling om vem som har “bäst” budskap.

  Reply
 • Ha en bra dag 🙂

  Reply
 • Hej! Jag tar studenten i år och ska även gå på bal. Problemet är att än hur mycket jag googlar så hittar jag ingen balfrisyr som jag gillar. Skulle du kunna göra ett inlägg med dina favorit håruppsättningar! De ska alltså passa till bal, men behöver inte vara allt för avancerade och gärna lite blandat “fina” med slarviga håruppsättningar. Min hårlängd är till brösten, så ska passa dem med lite längre hår! Kram

  Reply
 • Ryssland hade ett super cool perfomance men Australien borde ha vunnit tycker jag :-))

  Kram<3

  Reply
 • Hej Annica!

  Jag har frågat förut men fick inget svar så jag testar igen, vad använder du för kameror nör du fotar till bloggen & till dina vloggar på youtube? Är ute efter en liten smidig kamera som ändå tar bra bilder & filmar i bra kvalité.

  Älskar både din blogg & din kanal massor. Kram på dig!

  Reply
 • Hej Annica! Jag har velat färga håret ljusare i snart ett år, men har aldrig vågat. Har rått färgat hår nu, men vill ha blondare! Är väldigt osäker på vilken blond färg som passar mig, har kall Hud ton, tror jag, ungefär som dig skulle jag tro! Har du några råd?
  Älskar din blogg och youtube kanal❤️ Du verkar vara en underbar människa och är en stor förebild för mig!

  Reply
 • jag tyckte att dom flesta låtarna var bra…fel låt vann för Sverige skulle ha vunnit så klart för föddes man i Sverige så ska ju Sverige vinna tycker jag.

  Reply
 • Tyckte synd om Frans han verkar uppenbarligen inte fått så mkt coachande om hur man rör sig och beter sig på en stor scen…han stod bara o mumlade och rörde sig knappt….så himla pinsamt….

  Reply