Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | May 11, 2016

Välj rätt färg på läppstiftet!

Hur många av er har inte sett ett supersnyggt läppstift på någon och när ni själva köper det och applicerar så ser det inte alls likadant ut? Det är som när man ser någon med en ruggigt snygg tröja men när man väl testar den själv så ser man inte klok ut. Så därför tänkte jag lära er lite färglära. 😀

Vi människor har antingen en varm eller kall underton. Man kan lätt se det genom att ta sig en titt på underarmen i dagsljus. Om du har en rosa lite rosig underton med blå nyans på dina vener så har du en kall hudton. Om du har en gyllene lite aprikosfärgad underton med vener som går lite åt det gröna hållet så har du en varm hudton.ca420079-16ce-4905-82c9-1176ce64efd3warm-skintone-vs-cool-skintone
När du listat ut om du är varm eller kall ja då kan du börja leta läppstift som faktiskt passar dig. Har du en kall hudton precis som jag så letar du efter färger som har en kall underton, färger som är dämpat med blått. Har du en varm ton letar du efter färger som är fylld med gult. Det kan vara svårt att se i början med ett tips då är att jämföra färger med varandra. Är du på jakt efter ett rött läppstift och behöver en kall färg så ta en röd som du tror är kall och jämför med andra, då kan man lätt se om man är på rätt väg! Ibland kan man även behöva applicera färgen på läpparna för att se om den är varm eller kall för även färgen på dina egna läppar kan påverka nyansen på läppstiftet.

Screen-Shot-2013-02-11-at-12.37.47-PMHär ser du en kall och en varm röd.NamnlösOch här ser du skillnaden på ett kallt och ett varmt rosa läppstift.

colorcircle_15Denna färgkarta kan man ta hjälp av till viss del. Är man kall så satsa på de kalla färgerna och tvärtom! Dock är det ju så att alla passar i alla färger men det gäller bara att hitta färgen med rätt underton för just dig. Det här gäller inte bara läppstift utan även när du väljer kläder, nästa gång du går och shoppar så testa en tröja med en varm färg och sedan en tröja med en kall färg. Du kommer se stor skillnad på hur tex ditt ansiktet kommer fram bättre i ena färgen. 😉

Hoppas att denna guide var till någon hjälp nu när ni ska ut i läppstiftsdjungeln! 😀


18 kommentarer18 kommentarer om “Välj rätt färg på läppstiftet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • En kompis gick på kurs i färglära o köpte sen lite nya kläder i andra färger änn hon brukade ha o det var lyckat. Själv passar jag bäst i röda eller rosa läppstift. Är så kul o kolla på
  Nytt smink .

  Reply
 • Vad kul! Hoppas att hon tyckte det var kul!

  Reply
 • OMG vad svårt, vad är jag då liksom? Varm eller? Jag brukar säga olivgrönaktig typ eller?

  Reply
 • Då är du mest troligt varm 😉

  Reply
 • Haha åhh.. Jag har en JÄTTE blå ven och en JÄTTE grön bredvid den.. Jag är så förvirrad haha. Kanske är jag en mutant?

  Reply
 • Man kan vara neutral också, då passar man i både och 🙂

  Reply
 • Oj? Men hur är din hudton? Ser den mer gul än rosa ut?

  Reply
 • Det där är så konstigt. För jag har gröna , eller eg både gröna och blå, medan en annan person jag jämförde med hade bara blå. Och jag gjorde ett hudtest på “Kicks” där dom sa att jag hadevarm hudton. “sand” tror jag dom kallade det.

  MEN… jag tycker verkligen att jag passar bättre i kalla färger

  Reply
 • Hej,

  Den sista bilden är helt missvisande, den med uppdelningen mellan varm och kallt. Flera färger på den varma sidan som är kalla!
  Googla ist “färganalys sommar vinter vår höst”

  Vad man ska göra är att gå på en färganalys (och nej, inte på kicks) en riktig!
  Detta har jag gjort och du lär dig massor, färgskalan är uppdelat på vår, sommar, höst och vinter.
  Där vinter/sommar är kalla och vår/höst varma.

  /Anna

  Reply
 • Hej! Vet inte om du pratar med mig (eftersom du nämnde “kicks”), eller om du pratar med ingen särskild. Men ja jag har länge varit sugen på att göra färganalys. Men det verkar vara så dyrt. Jag har dock läst en massa själv, googlat och läst böcker, om färganlys. Tror själv att jag är “sommar”

  Jag tycker föresten själv att min hudfärg är mer åt varma hållet. Att den är mer gulaktig än åt röda hållet. Så jag var eg inte förvånad över vad dom på “kicks” sa. Men jag tycker ÄNDÅ att jag passar bättre i ganska kalla färger på kläder. Jag tror att min hårfärg är ganska kall, och kanske ögonfärgen också. Så jag tänker att kanske inte endast hudfärgen avgör helt vad man passar i?

  Reply
 • Jag vet men detta är en förenklad version. Jag har själv också gått och jag är en vinter men för de som inte är insatta så blir detta alldeles för avancerat 😀

  Reply
 • Hello:) jag är varm men när det gäller kläder så passar jag nästan bara i kalla färger men när det gäller smink så e det i det varma 🙂 har aldrig gjort någon färganalys men hade varit spännande att göra faktiskt! Och få veta om man är vår sommar höst och vinter! Min hudton är brun året runt och på sommaren blir jag helt galet brun :))

  Reply
 • Tack för det här inlägget! Har länge undrat varför jag inte passar i vissa färger på kläder och läppstift 🙂

  Reply
 • Detta stämmer inte als på mig, jag är ett mellanting jag kan ha både kalla och varma färger!

  Fantastiskt!

  http://www.missjennie.se

  Reply
 • Hej! En gång skrev du att du använde foundations som går åt gult, alltså varma. Borde du inte ha mer åt det kalla om du är kall? ☺️

  Reply
 • Det här med varmt/kallt är lite klurigt! Jag är varm och troligen en höst. Passar bäst i varma färger så länge det inte är rött! Den varma röda som är som exempel i inlägget är en typisk varm röd som inte funkar för mig, det typ skär sig?

  Reply
 • Testa en röd som är dämpat i brunt. Det kommer passa! 😉 typ såhär: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/59/b7/db/59b7dbefc00c7359ba8788041fae61f9.jpg

  Reply
 • Hej, supersvårt att hitta rätt ton på läppstift, men det mest knepiga är att färgen alltid ser helt annorlunda ut på stiftet än på läpparna.

  Reply