Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:18 | May 11, 2016

I vilken ordning ska hårprodukterna vara?

img_2496-980x653Jag är lite förvirrad. Jag får höra olika hela tiden när det kommer till hårprodukter, alltså i vilken ordning allt ska vara. Vissa säger att man ska köra schampo, balsam, inpackning. Några säger endast schampo och inpackning osv. Kan du snälla göra ett inlägg i vilken ordning allt ska vara? Jag blir inte klok på detta. 😀 Massa soliga hälsningar från Erica

SVAR: Hej förvirrade du! 😀
Jag förstår, jag blev också galen på detta ett tag men nu känner jag att jag har stenkoll och ska göra det lättare för dig att använda produkterna.

-Först och främst ska man ju schamponera håret, helst två gånger för att först få bort alla produktrester och sedan för att verkligen rengöra håret. Jag är själv inte så jätteduktig på detta men försöker att göra det någon gång då och då. Schampo gör att fjällskiktet på håret öppnar sig.
-Sedan kommer inpackningen eftersom det är en behandlande produkt och eftersom strået är öppet så är det lätt för inpackningen att komma in och göra det den ska.
-Sist använder du balsam och ett balsam sluter fjällskiktet på hårstrået. Skulle du använda inmalningen efter balsam så kommer det inte in på samma sätt och du får inte alls samma effekt.

Det finns vissa inpackningar där man inte ska avsluta med balsam men det är väldigt ovanligt men för säkerhets skull kan man alltid läsa på förpackningen. Dom brukar ofta vara duktiga på att skriva ut om man ska avsluta med balsam eller inte. 😉

Hoppas att du blev lite klokare. Kramar Annica


2 kommentarer2 kommentarer om “I vilken ordning ska hårprodukterna vara?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här