Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:19 | April 29, 2016

Dåligt självförtroende pga finnar

kendall-jenner-e-i-suoi-problemi-di-acneÄven Kendall Jenner har haft problem med huden i tonåren, men det stoppade inte henne från att rocka catwalken! 😉

 

Hej Annica!
Jag är en tjej på 17 år, snart 18 som har ett jobbigt problem, iallafall för mig är detta väldigt jobbigt. Mina föräldrar är medvetna om detta men tror inte riktigt på mig när jag säger att jag verkligen upplever detta som jobbigt. Jag ser upp till dig, du ger mig inspiration, motivation och jag har följt din resa från Big Brother tiden ända fram tills nu. Det jag undrar över är om du har något bra tips som kan motverka finnar? 

Jag är en tjej som tränar, jag sportar och jag äter bra mat. När jag var liten var jag alltid den tjej som jämförde mig med andra vilket jag ännu gör idag, jag hade mest finnar och det ledde till att jag har så otroligt dåligt självförtroende. Jag hoppas att du kan svara på detta mejl så gott som du kan och genom dina egna kunskaper. Att bara få bort en bråkdel av finnarna jag har så skulle det också hjälpa tror jag men jag önskar att jag var helt felfri från finnar och annat skit. Hur kommer det säg att andra inte har några alls medan vissa har jätte mycket? Jätte tacksam för svar.

En sak måste jag bara tillägga och de är att jag tycker att du och Marcelo är så fina tillsammans.Och att jag ser upp till er, ni ger mig inspiration till mycket. Tack.
Med vänliga hälsningar Johanna, 17år. 

SVAR: Hej söta du!
Jag har också vart ung och jämfört mig med andra men nu några år senare så jag har insett att skulle jag fortsätta göra det skulle jag inte vart lycklig. Man ska inte jämföra sig med andra eftersom vi alla är olika, vi har olika förutsättningar och är skapade för att vara den person som vi är.Finnar är väldigt vanligt när man är i puberteten och det är ett tecken på att kroppen utvecklas. Visst kan man uppleva det jobbigt och jag blir lite irriterad när du säger att dina föräldrar inte bryr sig. Dom borde verkligen ta detta seriöst om du mår dåligt över detta. Sätt dig ner och berätta hur du känner och att du vill ta tag i problemet.

Jag vet nu inte hur din hud ser ut om det är finnar pga hormonerna i kroppen eller om det är början till en svår acne. Det du kan göra är att gå till skolsköterskan och prata, dom har tystnadsplikt och dom ska även ta dig seriös det är ju därför de är där. Sedan kan du även gå in på en skönhetssalong och rådfråga en hudterapeut, missförstå mig rätt men dom älskar problem eftersom dom är så duktiga på att lösa dom.

Låt inte detta sänka ditt självförtroende, detta kommer att lösa sig! Men ta ett seriöst samtal med dina föräldrar först och säg åt dom på skarpen annars får du säga åt dom att mejla mig. 😉


5 kommentarer5 kommentarer om “Dåligt självförtroende pga finnar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Finns ju bra salvor på apoteket som också är skonsamma mot huden o b vitamin funkar bra för min hud mvh maria.

  Reply
 • Hej Annica!
  För ett tag sedan så planerade du inför ditt bröllop osv. Och ja undrar hur gick de? Blir de fortfarande av eller blir de längre fram i framtiden? MVH: Sandra 🙂

  Reply
 • Vi köpte lägenhet för pengarna så vi har liksom skjutit upp allt 😀

  Reply
 • Mitt tips till dig är att söka vård på din vårdcentral och begära att du blir remitterad till en hudläkare om det är så att du har stora bekymmer. Ju tidigare du får hjälp avseende acne desto mer ökar chansen att du slipper ärr i ansiktet. Jag har själv behandlats med roaccutanen, som är en medicin för svår acne, i två omgångar. 98% av mina acnen är borta dock kan behandlingen med roaccutan ge svåra biverkningar. I mitt fall var jag extrem torr i ansiktet och läpparna men det fick jag lösa med speciell ansiktssalva som hudläkare skrev ut till mig och massa av lypsyl =) jag hade gjort om behandlingen med roaccutan alla dagar i veckan och önskar att jag påbörjade behandlingen i tidigare ålder då jag troligtvis hade sluppit mina acneärr. Lycka till och stå på dig hos läkare på din vårdcentral för att bli remitterad till hudläkare om behovet finns.

  Reply
 • Prova shiseido pureness! Visst produkterna kostar en del men dom fungerar verkligen! Hjälpte mig med min acne så för mig var det värt varje krona!

  Reply