Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | April 7, 2016

Portöm regelbundet!

P4060002Söta Elita!NamnlösAlltså titta, så himla ren! 😀

Igår var jag på en ansiktsbehandling hos Elita Löfblad, det var alldeles för länge sedan jag var där men jag har haft så mycket att göra så jag har liksom inte prioriterat det här….av någon väldigt konstig anledning. Men när jag kom dit och lade mig på sängen så somnade jag ganska snabbt, jag hann berätta att jag hade fått lite knotter i mina tinningar och det visade sig vara lite inflammerade porer efter min brun utan sol. Jag har ju sett att det sätter sig i porerna, det syns väldigt tydligt ibland och när man tvättar ansiktet är så det så viktigt att även få porerna rena. Så hur ska man hålla dom rena själv?

Först måste jag bara säga att det är viktigt att hålla porerna rena för att dom inte ska bli igentäppta vilket leder till inflammationer och finnar. Plus att tömmer du inte porerna regelbundet så kommer dom att bli förstorade, uttöjda helt enkelt. Egentligen så bör du inte göra detta själv för har du fel teknik så kan det leda till att det blir en inflammation istället, du skadar huden, kan få ärr och ytliga blodkärl. Men om du verkligen måste så kommer här steg för steg hur du ska göra:

– Peela huden försiktigt så att de döda hudcellerna försvinner, då blir det blir lättare för pormaskarna att ta sig ut. Har du en kemisk peeling är det grymt annars fungerar en vanlig skrubb men tänk på att vara försiktigt när du är i ansiktet.
– Ta en lång varm dusch så att huden blir mjuk och porerna öppnar sig.
– Är du extra torr i huden kan det vara smart att lägga en rejält återfuktande mask innan själva tömningen för en torr hud är extremt svårt att få ut pormaskar på.
– Rengör händerna noggrant, har du handsprit hemma så svabba in händerna i det.
– Snurra in båda pekfingrarna i pappersservetter.
– Sätt ena pekfingret nära pormasken och var noga med att du inte arbetar med nageln, det är då huden skadas.
– Det andra fingret jobbar en bit ifrån och glider/trycks mot pormasken, rucka lite med fingret samtidigt så kommer pormasken lättare ut. Pormasker är som små vulkaner, du måste klämma vid “foten” för klämmer du för högt upp trycks innehållet nedåt, det blir inflammation och säg hej till den kommande finnen.

Trots att man klämmer pormaskar så finns det en del som kommer tillbaka och det är helt naturligt, dock är det sådana pormaskar som kan lämna “hål” efter. Ju äldre man blir desto svårare har huden att gå tillbaka, den blir lite slappare och ser du inte till att tömma porerna så kommer de där hålen bli större och större.

Så mina tips är att regelbundet portömma, har du råd att gå en hudterapeut som kan göra det så är det grymt! Annars följer du råden ovan och vad du än gör -kolla in youtube. Tänkte tipsa er om det men jag skiter i det för jag höll nästan på att spy! Och sen alla dessa verktyg som finns, pinnar, tänger mm strunta i dom för de kan skada huden!

from-blackheads-to-acneHär ser ni hur en pormask och finne blir till. En vanlig hårsäck blir ingentäppt av massa sebum som kommer underifrån, det är för trångt för den att ta sig ut och det blir en pormask. När den blir vit börjar den bli inflammerad och töms inte den rätt så sprider sig inflammationen inåt under huden…


10 kommentarer10 kommentarer om “Portöm regelbundet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag gick förut regelbundet och gjorde ansiktsbehandling och tömde porerna, men sen kände jag att det var för mycket för min hy trots att jag har oren knottrig hy. Jag slutade med det och känner att min hy klarar sig bättre med bara bra produkter och regelbunden skrubbning av den. Tror inte rena porerna är så himla bra som det är sagt, upplever det inte som så iallafall, min hy kändes känsligare förr men lugnare nu

  Reply
 • I får bara på näsan o tar bort dem själv min mamma hade likadant.

  Reply
 • J kollar din kanal får o få tips om smink o hår. Du får gärna visa mer kläder du köper eller inredning. O ska nog prova Maca pulver . Undrar hur du tacklar taskiga människor. J ej råkat ut för det ofta o tur det i känslig men kan tänka mej att ni bloggare mer utsatta själv jag sådan stöttar o hjälper andra har all

  Reply
 • Oj det bryts ska stå här alltid varit sådan ja som ni är på workout. Bra stämning där.

  Reply
 • Hej! Vilken smoothie maskin använder du dig av? Kram

  Reply
 • Måste verkligen gå och prova det jag med! 🙂

  Jag har just nu en frågestund på bloggen, kika gärna in!
  http://nouw.com/biff3n

  Reply
 • Hej! Jag är en 20 årig tjej som haft lite problem med finnar enda sen jag var 15-16 år. Jag får lätt inombordare och man vet aldrig hur man blir av med dom, inte för dom syns så jätte mycket men dom känns! För man kan inte klämma sånna och det tar evigheter innan dom försvinner. Jag hittar inga bra produkter, för tycker inte krämer osv tar bort finnar, om inte jag har missat nån grym produkt som du vet. Det enda som hjälpt mig är tabletter som jag har googlat fram som tar bort finnar. Vissa dagar kan jag endast ha 1-2 finnar i ansiktet sen nästa vecka har jag helt plötlsligt 10 stycken kanske. Förstår inte varför det går upp och ner så mycket, och att en natt kan skapa så många finnar när man hade nästan inte hade några alls dagen innan. Tips och hjälp snälla! Snart är det sommar och ska fixa mitt hår, och drömmen är att ha en sån fin hy som möjligt.

  Reply
 • Hej Annika! Undrar om ett steg som du skrev.. Ska man klämma finnarna med pappersservett lindad runt fingrarna eller hur menade du där? 🙂

  Kram! Älskar dina skönhetsinlägg & vloggarna. Eller, jag älskar allt! Haha, jättefin blogg 🙂

  Reply
 • Ett bra tips är att basta och sedan ta papper på händerna och ställa sig framför en spegel 🙂 Så brukar jag göra!

  http://www.missjennie.se – skönhetsblogg

  Reply
 • Hej! Måste bara nämna innan att jag älskar din blogg och har följt dig i några år nu. Och när jag var mindre så kollade jag på Big Brother, när du va inne i huset, shit vad du har förändrats och vilken inspiration du är. Låter lite fjäskigt men tycker verkligen det!! Go girl, du är bäst på vad du gör fortsätt så!
  Men hur som helst är jag en tjej på 17 år och jag har väldigt torr hud överallt men speciellt i ansiktet! Det är så pass illa att jag ej kan ha foundation på min hud för det ser så “skrynkligt ut” har nästan aldrig finnar det är bara det att min hud är så pass torr vill kunna ha smink igen (foundation) på min hud igen, jag är ändå bara 17 och vill njuta av att ha en mjuk härlig hud medans jag är ung.
  Jag har länge tänkt att gå till en hudterapeut men det blir aldrig av för jag har svårt att hitta någon, och speciellt någon bra. Vill också kunna köpa hem massa härliga ansiktsprudukter som kan återfukta min hud. Och såklart kunna göra behandlingar där som är bra för min hud.
  Skulle verkligen behöva din hjälp om du vet någon duktig! Och hur man kan kontakta dom, Snälla rädda min hud, tack på förhand! Kramar från Filippa 🙂

  Reply