Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:19 | March 31, 2016

Bristningar

NamnlösJag, precis som många andra har också bristningar. Dessa fick jag för ca 10 år sedan, såhär ser dom ut idag. Marcelo har också bristningar men på ryggen efter muskeltillväxten av träningen.


Hej hej fina du!!

Jag är 15 år och har bristningar på min rumpa, och jag bara undrar om du vet något man kan göra för att få bort de?? Det är inte så att jag mår dåligt över det men skulle helst inte vilja ha de. Vet att man typ kan göra laser (??) eller något sådant på salong men med tanke på att jag bara är 15 är det nog inte så bra ide.. Tacksam för svar!

Kram

SVAR: Hallå!
Vet du vad? Nästan alla människor i hela världen har bristningar, män, kvinnor, du, jag och varför vi har dom är för att kroppen vuxit fort tex i puberteten eller när vi tränar och det är ett tecken på att allt fungerar som det ska. Går man snabbt upp i vikt, magen och brösten växer under en graviditet ja då är det väldigt vanligt att man får bristningar på dessa ställen. Det betyder att huden har bara inte hunnit med när resten av kroppen växt och det är inget vi kan påverka.

Bristningar är som mest synliga i början och då kan dom vara lite röda och blåa och då kan man behandla dom. Det finns olika crèmer för det men ska jag vara ärlig så tror jag inte så mycket på dom. Bristningar bleknar med åren, jag själv fick mina i tonåren och idag syns dom inte alls så mycket. Sedan har jag fått en del på rumpan och lite på mina armar pga min träning men jag ser det inte som något störigt utan då vet jag att det går åt rätt håll.

Jag vet att vissa kan känna sig obekväm i bristningar för att dom ser så olika ut, vissa har mer och vissa har mindre. Ett tips är att inte sola dom när dom är röda/ blå för då läker dom inte lika bra. Sedan kan man brun utan sola sig för att dölja dom lite mer, jag själv upplever inte att mina syns så mycket när jag är brun. Men kom ihåg, vi alla har dom, mer eller mindre. Och kom ihåg; Your Body Is Not Ruined, You’re A Tigress Who Earned Her Stripes. 😉


18 kommentarer18 kommentarer om “Bristningar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra skrivet Annica ritkigt peppande! Heja 🙂
  http://erikalindgren.com/

  Reply
 • Yeii! 😀

  Reply
 • Jag har tänkt testa en sån nålroller/ansiktsroller från Swiss, som finns i olika längder. Läst flera som fått bort bristningar. Jag har lite bristningar (ser mer ut som hudöverskott) på bröstkorgen, efter att brösten växte under graviditeten och sen gått ner igen, och tänkt testa rollern mot det. 🙂

  Reply
 • Nej nej nej gör det inte! Du får absolut inte testa någon sådan roller för att det förstör huden, inget annat. Den snurras ner i huden och när nålarna går upp så sliter dom upp huden inifrån så nej säger jag bara!

  Reply
 • Är den alltså inte bra för ansiktet heller??

  Reply
 • Tror inte heller det är bra skulle aldrig utsätta min hy för sån där roller med nålar.

  Reply
 • Hej Annica!
  Har läst din blogg ett tag nu måste säga att det är en väldigt bra och inspirerande blogg, är ingen bloggmänniska men du har lyckats fånga mig
  Undrar om du har något tips för synliga porer på näsan, går dom få bort?, trycker ibland ut innehållet i dom men gropen är ju fortfarande kvar. Ska jag bara låta dom vara och vara noga med rengöring? Nåt bra tips på att sminka bort dom? Skulle vara kul med en video☺️
  Ha en toppen dag

  Reply
 • Åh vad glad jag blir att du blivit fast! 😀

  Man kan aldrig få bort porer, vi måste ju har dom för att huden ska må bra. Dom är olika stora beroende på vad man har för hudtyp men om det är så att du vill få dom mindre synliga så finns det grymma primers som hjälper till att få huden att se jämnare ut. Tex Lancome La Base Pro. 😉

  Reply
 • Jag tycker det är helt okej med bristningar, tycker inte att de stör eller är fula. Man lär sig leva med de, speciellt när de bara är vita. värre med de mörka, röda som man kan få av graviditeten. Men bristningar är inget man kan göra åt tyvärr. Men det är lite charmigt på något sätt.

  Reply
 • Vi alla har olika uppfattning om bristningar och det måste man ta hänsyn till men jag känner att “alla har dom” så jag bryr mig inte heller så mycket. 🙂

  Reply
 • Ja o om man får dom om man var gravid skulle i vara stolt över dom.

  Reply
 • Hej bästa du!!
  Jag är 16 år och väldigt intresserad i träning, kost osv!
  Men något jag fastnat i är detta tjat om kalorier.. Jag är väldigt smal och strävar definitivt inte efter att gå ner i vikt. Strävar mot att vara smal men väldigt väldigt vältränad och slim!
  Har du någon erfarenhet eller vet något om detta kaloridilemma? Om man ska räkna kalorier, eller bara gå efter att äta så rent som möjligt?
  Kram!!!

  Reply
 • Skit i kalorier! Så länge man äter rent och äter sig mätt så ska det inte vara några problem. Ät ca 5-6 gånger om dagen för att hålla en jämn blodsockernivå och på så sätt blir man inte sugen på onyttiga grejer och då är det lättare att äta bra saker. Och äter man rent kan man äta sig hur mätt man vill för då sätter det sig inte på fel stället 😉

  Reply
 • Det är inte bara en fort tillväxt av fett/muskler som skapar bristningar, ofta har det istället med hormoner att göra. Därför är det just många tonåringar som drabbas i större utsträckning.

  Reply
 • Hej :D! Nu när vi ändå är inne på bristningar och ärr så tänkte jag fråga hur dina ärr ser ut efter fettsugningen av låren? 🙂 Det är nämligen något jag själv funderar på att göra men stör mig på att man ju får ärr, även om de säkert är väldigt små. Syns sånna ärr mindre eller mer än bristningar ang typ om de är vita och ihopsjunkna? Sen undrar jag om det blev helt slätt eller om det liksom blev knöligt alls för det blir väl även “osynliga” ärr under själva huden där fettet tas bort? Sen min sista fråga är om du hade gjort om det där idag, hade du då valt att spruta in det fettet i rumpan istället med tankte på att du vill ha en större:) och träning mest ger stor när man flexar den samt gör rumpan fastare/bättre form men inte så mkt i vilande storlek? Tack för en inspirerande blogg! 🙂

  Reply
 • Tufft av dig att visa dina bristningar! Fint gjort!
  Har själv bristningar sen puberteten, liknande dina.

  Kraaaam 🙂

  Reply
 • Svar till Milli strax ovanför: Alla muskler blir större när man tränar dom, även när man inte flexar och låter dom “vila”/bara vara =) Så rumpan kommer inte bara ha rundare form och vara fastare, den kommer att vara större, även i vila. Sen så spelar genetiken en viss roll också, vissa kan inte bygga särskilt stor rumpa hur mycket dom än försöker. Och så har man ju olika åsikter om vad som är en stor rumpa också så klart.. Men röven kommer växa om du tränar den, det kan jag lova! 😉

  Reply
 • Hej, jag är inne på ett ganska gammalt inlägg men jag ville bara säga att jag är välldigt osäker i mina bristningar och det känns som dem är överallt och att alla kan se dem jag får då tankar att jag börjar gå upp i vikt osv men mina föräldrar säger att det har med min träning att göra och för att jag växer men jag känner mig osäker och vågar inte vissa min kropp men tack vare ditt inlägg så känner jag mig lite mer säker, tack så jätte mycket

  Reply