Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:16 | November 30, 2015

Hur får man den bästa solbrännan?

PB300917 PB300918Fick låna Caisas rygg som börjat flagna lite men ni kan se här att huden under inte är så mycket ljusare under så våga skrubba bort det som börjat lossna så får ni snabbt en bränna som håller lite längre. 😉

 

Detta är en fråga som jag får återkommande gånger och det förstår jag, jag vill ju själv ha en så bra bränna som möjligt som håller länge och inte skadar huden.

Det här med att man ska sola solarium innan är bara bullshit! Det skadar huden mer än det gör nytta! Innan du åker så var noga med att återfukta huden, skrubba den en gång i veckan så att man har så ny och fräsch hud som möjligt. Sedan när man börjar sola så ska man smörja med högt solskydd (SPF30-50) ca 40 min innan du vistas i solen. Tänk hela tiden säker solning för det gör också att brännan håller bättre. Ju större risk det finns att bränna sig desto större risk finns det att börja flagna och tappa färgen.

Så smörj in huden med SPF varannan timma eller efter varje gång du badat, våga slösa på solskyddet! Trots att det kan ta lite längre tid att bli brun så håller färgen mycket längre när du väl fått den. Sedan så smörjer du in dig varje kväll med en rejält återfuktande bodylotion, behöver inte alls vara fet eller tjock i konsistensen utan bara väldigt återfuktande. Och minsta tendens till att du börjar flagna ska du skrubba bort det och se till att ny hud kommer fram och får solstrålarna på sig, under solskyddet såklart.

Det är inte bara översta hudlagret som får färg utan det tränger ner en bit så var inte rädd för att skrubba, det går ganska snabbt också för färgen att sätta sig på den nya huden efter skrubbningen. Återfukta även på planet hem, var tredje timma eller så eftersom det är så torr luft på planet och återfukta rejält när du kommer hem, varje kväll. Då kommer färgen hålla väldigt bra och länge! 😉


3 kommentarer3 kommentarer om “Hur får man den bästa solbrännan?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men du rekommenderar att smörja in sig med solskydd rikligt och ofta men hur är det med alla kemikalier och andra farliga tillsatser som finns i krämerna. Frågan jag ställer mig är vilket som är farligast solens strålar eller giftet i flaskorna? Hur tänker du kring det? 🙂

  Reply
 • En annat inlägg kan vara “hur får man hudcancer och rynkor snabbast” = sola jävligt mycket.

  /Baronen

  Reply
 • […] Jag har gjort ett ganska bra inlägg om att inte flagna här, men något som jag tänkte på under resan hem är ju att när man flyger så sväller kroppen […]

  Reply