Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:52 | November 28, 2015

Smått förnedrad under thaiboxningen…

PB280574Uppvärmning.PB280606Jag och grymma Pischa fick stå i ringen.PB280596Ser ganska rädd ut här, med all rätt för han var inte nådig. Han slog till mig när jag gjorde fel… 😀PB280621Jab.PB280617Uppercut.PB280628Elbow.
PB280633Här plågas Åsa och Tanja. 🙁PB280645Men vi var ganska nöjda efteråt. 😀

Sitter nu i sängen och är helt död, alltså verkligen helt död. Idag var det två tuffa pass, först på beachen där det var gassande sol och svårt att springa plus ett försök till att surfa. Vågorna slog ner alldeles för hård vilket gjorde det otroligt svårt att ta sig ut och det var flera gånger man slogs omkull av vågorna som var ovanligt stora idag. Sedan nu på kvällen var vi på Frontline Muay Thai och hade två timmars thaiboxning. Det har liksom vart min favoritträning, thaiboxning, och det är för att jag känner att jag kan slå och sparka rätt hårt och får till slagen ganska bra men idag var det lite annorlunda än från tidigare träningar på Chokchai Muay Thai.

Det var uppvärmning, vi fick våra händer lindande och övade sedan in slagen och fick även lära oss lite nya kombinationer och sedan var det bara att börja slå på mitsar. Jag hade väldigt ont i mina knän, skinnet började släppa under ena storstån, jag har sår på fingrarna och händerna plus att jag har en lätt sträckning i ena axeln, ganska förstörd med andra ord men jag älskar att pusha mig själv till max trots att det inte alltid är det bästa.

Men det gjorde ont, ja sedan fick vi boxa mot säck för att varva ner lite innan vi skulle avsluta. När vi var vid säckarna så sa dom åt oss exakt vad vi skulle göra och medan vi stod och höll emot säckarna kom dom och piskade oss i magarna med handskar. Jag fick en chock när jag fick fem slag i magen, det var lite förnedrande samtidigt som det gjorde ont men det är så dom gör här. På killarna så sparkar dom i deras magar bara för att man hela tiden ska hålla en spänd bål. Så gjorde dom några gånger och varje gång gjorde lika ont, det sved både fysiskt och psykiskt men det var bara att bita ihop.

Efteråt kändes ju allt bra, det var skönt att det var över men just den psykiska delen är min svaga punkt. Där är typ alla starkare än mig, jag har bara fysiken känns det som men det är också någon man får öva upp. Nu är vi i alla fall klara med de obligatoriska träningarna, det känns väldigt trist för det har vart så roligt men kroppen behöver vila. Och imorgon ska hela gruppen ut på äventyr och det kommer att bli ett grymt avslut på denna resa!


4 kommentarer4 kommentarer om “Smått förnedrad under thaiboxningen…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

  Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell narkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

  Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid – ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen. Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

  Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

  Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

  Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från http://www.prevent.se och dess ledning!

  Reply
 • Tänk på din meningsuppbyggnad i din kommentar. De första meningarna är väldigt långa, innehåller alldeles för många kommatecken vilket leder till syftningsfel.

  Och vad sjutton har detta med Annicas inlägg att göra?!

  Reply
 • OMG vilken härlig träning, jag älskar sån träning, fy så härligt det ser ut, tänk att få vara där, looove it. NU blir jag avis, inte på vädret, inte på landet men faktiskt på den träningen, shit vad kul ni måste ha det.
  Lycka till med allt, må bäst. <3

  Reply
 • Förvånar mig inte att det psykiska är svårt för dig, du ger ett sådant intryck. Pratar hela tiden om hur självsäker du är och bryr dig inte om att folk inte gillar det utseende, men är ändå besatt av skönhet. Men visst. Intala dig du att det är ett intresse…

  Reply