Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:13 | September 30, 2015

Äta för att gå ner i vikt

photo31Hittade denna gamla bild på mig, vart tog dessa armar vägen? 😀

Hej Annica!
Jag undrar om du vill va vänlig och ge tips på hur jag vet vilken portionsstorlek  som är passande för någon som vill gå ner i vikt? Tycker det är jätte svårt och jag är säker på att mina portioner är på tok för stora.
Hälsningar Karin

Svar: Hej Karin!
Vad är det som gör att du vill gå ner i vikt? Är det siffrorna på vågen, mammakilon eller är det utseendet du fokuserar på? Du är väl medveten om att muskler väger mer än fett så därför tycker jag att det är så dumt att gå efter vågen då man inte vet vad det är som egentligen väger…
Men om fokuset är att gå ner i vikt så är det bästa sättet att få i sig minde energi än vad man gör av med. Jag skulle inte rekommendera att räkna kalorier för att äta ska inte bli en jobbig grej, det ska vara lätt att göra och att få i sig. Först och främst bör du plocka bort allt som är onyttigt och halvfabrikat, jag själv lagar allt från grunden numera och ju renare mat desto bättre. Inget skåpätande, se alltid till att ha med dig en frukt så du enkelt kan stilla hungern när du är på språng.

Sedan så fungerar många olika slags kosthållningar olika på alla, det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig. Men försök att äta med jämna mellanrum, ca var tredje timma för att hålla igång ämnesomsättningen. Ta lite mat i början och när du ätit klar så känner du efter, är du fortfarande hungrig så tar du mer. Men känner du inte hungerkänslan något mer nej då räcker det så väntar du till nästa måltid och se till att göra näringsrika måltider när du väl ska äta så du får i dig bra med vitaminer och mineraler.

Kom ihåg att jag är ingen dietist what so ever men jag tror på att man ska äta så rent som möjligt, alltså sådant som är en enda ingrediens. Inget vitt mjöl är bra för kroppen och alla är mer eller mindre känsliga mot laktos vilket gör att man kan känna sig svullen. Men vill du ha experthjälp så får du vänta dig till ett proffs. Sedan om du vill gå ner i vikt så är det också viktigt att du lägger fokus på lite extra träning så du inte börjar att svälta dig själv!


11 kommentarer11 kommentarer om “Äta för att gå ner i vikt”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Finns o köpa på apoteket ett set med olika storlekar
  sk typ skopor där i tex den största du sätter i tex riset o så vidare många tycker det är bra.

  Reply
 • Måltidsmåttet heter det 🙂 Finns också på apotek.se

  Reply
 • hur tappar man sötsuget? jag är jätte sockerberoende & känner att jag behöver någon typ av socker varje dag, det behöver inte vara godis utan kakor till digestivekex till ett glas saft.

  Reply
 • Det enda du kan göra är att bestämma dej för att sluta. Det är inte svårare än så. Stå emot allt socker i två veckor, sen kan jag garantera att suget är borta till stor del.

  Reply
 • Fast jag är iallafall nöjd med att jag räknade kalorier ett tag. Jag känner att jag fick bättre koll ungefär hur mycket just jag kan äta. Jag fick lättare att gå ner i vikt sen. Jag hade ätit för mycket innan. Jag räknar ju inte nu längre
  Men alla gör ju som dom vill, bara det funkar

  Reply
 • Viktigast är att fokusera på vad som är bra för kroppen 🙂

  Reply
 • När var det du kulle åka utomlands ? o M. på barskola ,

  Reply
 • jag verkligen älskar din stil!!
  jag ska på personalfest på fredag direkt efter jobbet och har noll inspiration ang kläder.
  Vi ska iväg direkt efter jobbet så ingen större möjlighet att fixa sig finns.
  Har du några tips? vad kan man ha på sig som är uppklätt men ändå inte?

  Reply
 • Skulle du kunna tipsa om fina men inte alls för dyra vinterjackor?:)

  Reply
 • Tack så mycket för ditt svar! 🙂
  Jag har en bmi på 28 så jag vet ju att jag är överviktig. Men jag har ändå tränat och skött mig mer än skapligt när det kommer till kosten men ändå har jag bara gått ner 1 kg 🙁

  Reply
 • Har du ingen *body* Ankan så mkan du ha den under på dagen sen bara ta av kläderna:)

  Reply