Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:22 | June 30, 2015

#GayIsOK

IMG_7515 IMG_7512Fantastisk tvål från Lush! Denna tvål är dock inte godkänd i alla länder pga antigay-lagar. Jag hoppas att inom en snart framtid att alla kan ha en sådan här tvål hemma hos sig utan att det är olagligt!

Det är väl ingen som missat det historiska beslutet om att amerikaner har rätt att gifta sig, oavsett kön eller sexuell läggning. Jag tycker att det här är helt fantastiskt! Vem är det som tidigare beslutat att detta inte skulle vara okej? Jag förstår inte varför man inte skulle få gifta sig med den personen man älskar. Varför finns det ens en lag i länder som Polen, Sebien, Lettland, Litauen som säger att ett äktenskap ska  ske mellan man och kvinna? Det är vidrigt att det finns de som bestämmer vem man får knyta band med för resten av sina liv. Jag tycker det är skevt att det fortfarande idag finns de religioner där föräldrarna väljer vem du ska gifta dig med. Ingen ska tvinga dig att spendera resten av ditt liv med någon du inte älskar för då kommer man aldrig att få uppleva det vackraste och bästa känslan i världen.

Jag har så många kompisar som är gay och jag är så glad över att dom är som dom är och att dom är stolta över sin läggning, det är det som gör dom så fantastiska! Våga vara stolt över vem du är och vem du älskar för att leva i förnekelse eller hålla tillbaka sina känslor kommer aldrig göra dig lycklig! Och är det någon som trycker ner dig pga din läggning, skicka dom till mig så ska jag göra kaos med dom! 🙂


11 kommentarer11 kommentarer om “#GayIsOK”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fast Polen är ett katolskt land och det är väl en av anledningarna till varför man inte vill legalisera det. Sen undrar jag varför du går på balkan länderna och inte andra länder i världen, typ Sydamerika, Asien osv… konstigt att ge sig på de länderna specifikt.

  Reply
 • Men ska jag rabbla upp alla?

  Reply
 • Annica, du har en förmåga att låta som en tjurig tonåring i dina svar. Jo, jag känner till ditt “mogna” resonemang om att får du skit så ger du tillbaka ännu hårdare. Jag kan dock lova att trevlighet är ett mer effektivt sätt att bemöta icke konstruktiv kritik. Ex i det här fallet: “Jag hade kunnat rabbla upp samtliga länder, men jag tänkte att inlägget hade blivit lite väl långt då”.

  Jag tycker att det är synd att du så tydligt tar efter Kissie mer och mer. Jag förstår att det är för att öka antalet läsare, men den typen av attityd klär dig väldigt dåligt. Anledningen till att jag började läsa din blogg var för att du kändes så äkta och jordnära, du körde liksom din grej och skillde dig från mängden. Jag vet att du har skinn på näsan, men inte av den kalibern som gör att du kan ta det hat som din nya attityd resulterar i. För Kissies del så rinner det mesta av hatet av henne som vattnet på en gås, men detta gäller inte för dig – nej, jag känner inte dig men dina upprepade försvarsinlägg säger en hel del. Missförstå mig rätt nu; hat är aldrig OK, och att påverkas av vad andra säger till en är ju helt naturligt – att inte påverkas av hat är ju nästan lite skrämmande, för hur tjockt skal måste man inte ha skaffat sig då, och hur mycket hat ligger bakom det. Istället för att rikta blicken mot andra bloggare, så tycker jag att du ska rikta blicken tillbaka mot dig själv – ett klart bättre koncept.

  Om jag nu tycker att du har förändrats till det sämre så varför slutar jag inte då bara helt enkelt att läsa din blogg? Svaret är för att även jag verkligen gillar skönhet, och du gör ett väldigt bra jobb när det kommer till tips kring detta.

  Reply
 • Tycker inte hon var speciellt “tjurig” i sitt svar. Där ser ju du ( V ) hur olika man uppfattar en skriven text. Jag tycker din lilla uppsats är “otrevlig” men det hur jag uppfattar den.

  Reply
 • Är du seriös!? Hon gav ju bara exempel… Jag tycker att det är sjukt att det är olagligt P.g.a. religioner också, ingen ursäkt precis…

  Reply
 • Varför inte fokusera på det positiva i texten istället? Och förklaringen med att religon är en anledning till förbudet är ju just en av de sakerna som gör det hela så fel.

  Reply
 • Ja alltså ärligt, håller med dig så galet mycket. Jag menar, varför är det ens något vi diskuterar. Det borde vara så naturligt, som att köpa mjölk typ. Att få gifta sig med vem fan man vill. Det är inget att diskutera, att be om lov över och söka tillstånd till. En annan sak om det handlar om att få gifta sig med barn, DEN tåls att diskutera, förbjuda, mörda för… ja nu tar jag i.. men jag hajar inte, att man ens lägger krut på bry sig om grannen gifta sig med en man han med, eller att båda är kvinnor. Orka. Barn svälter, barn misshandlas och våldtas, det känns som att det kan vara viktigare saker. Men viss, hey, hejja Obama som äntligen klev in i 2015! 😀

  Ha en bra dag fina

  Reply
 • Fint skrivet kärlek är något underbart o j själv har
  gay kompisar o dom är toppen j tyckerxså synd om
  dom som bor i länder där dom blir straffade eller utfrysta pga av att dom är gay det får bara inte vara så
  i moderna tider kramis fr mej.

  Reply
 • Men annicka skriver sina åsikter hon kan ej skriva
  andras tankar utan vi tycker ju många olika .

  Reply
 • Förstår vad Annica menar, och såklart ska alla få älska den dem vill och dela sitt liv, det är upp till var och en. Jag tror att med många länder så är det väldigt konstigt för dem, homosexuell är för många i många länder (de som kanske inte är så moderna eller i vår tid) Som tex min mormor, alltid varit väldigt kristna å kommer från en by i ett land och sen kommer hit till Sverige, försökte förklara homosexualitet för henne, men för henne fanns de inte ens på kartan och hon tyckte det var jätte konstigt för att hon aldrig hört om det eller ens sett, och är helt inne i man och kvinna, även det i bibeln. Såklart blir det då väldigt konstigt att man kan viga homosexuella i deras kyrka de växt upp i. Menar inte att nån har fel eller rätt, tror bara det inte finns i deras värld, Men jag hoppas att alla som är homosexuella en dag ska känna, oavsett land de befinner sig i, att de FÅR älska varann och få vara med den de älskar

  Reply
 • Men sen finns det ju länder, där de bara inte är okänt kring homosexualitet utan att de även skadas och utfryses, det är hemskt!

  Reply