Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | June 30, 2015

Framhäv din ögonfärg med kontrastfärger

För att framhäva din ögonfärg på absolut bästa sätt ska man arbeta med kontrastfärger. Han man blå ögon som mig kommer den blå färgen fram bäst i en orange skugga men vågar man inte bära upp det kan man köra en försiktigare variant som en ljusare brun eller terrakottafärg. Har man bruna ögon ska man satsa på en lite mer grönare ögonskugga och vill man inte ha knallgrön färg för att framhäva sin färg kan man ha en mörkare djurgrön färg.

Har man väldigt mörka ögon, nästan svarta så kan man köra på ljusa skuggor för att framhäva ögonen. Tex cremefärgade, beige. Man bär man inte ögonskugga till vardags man ändå vill framhäva ögonfärgen kan man bara lägga en ögonpenna eller en tunn eyeliner i kontrastfärgen så kommer du se skillnad på dina ögon. 🙂

250px-BYR_color_wheel_svg
Namnlös

15 kommentarer15 kommentarer om “Framhäv din ögonfärg med kontrastfärger”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • lär sig nått nytt här varje dag ju! så bra 😀

  Reply
 • så snyggt, har länge velat ha ett sånt inlägg om färger på ögonen och vad som passar bäst. Tusen tack fina Annica <3

  Reply
 • Vad som framhäver bruna ögon beror på vad för “typ av bryn” man har. Är det lite mer rött i det bruna så framhävs det av färger med grönt i sig. Om ögonens bruna färg har lite mer orange i sig så framhävs ögonen med blått. Bruna ögon kan även ibland ha mer gult i sig, och då är det lila. Så bruna ögon måste man alltid titta ordentligt på för att ta reda på vilken färg som framhäver dem! 🙂

  Reply
 • har man grönblå ögon som jag då?

  Reply
 • Då kan du mixa mellan röd- orange 😉

  Reply
 • Gröna då?

  Reply
 • Färgen som ligger på motsatt sida i färgdiagramet.

  Reply
 • Bra blogg

  Reply
 • Svarar till Maria ( sry, kände mig tvungen) : Om du har flera färger i ögonen så kan du välja vilken färg i ögat du vill framhäva mest. Om du känner för att framhäva det blåa i dina blågröna ögon så kan du använda en orange skugga, vill du framhäva det gröna mer än det blåa så använder du en röd färg. Vill du framhäva båda färgerna lika mycket så kan du kombinera skuggan med röda och orange färger! 🙂

  Reply
 • Jättefint!

  Reply
 • Gröna ögon?

  Reply
 • På mig funkar lila jättebra! En lila med lite “röda drag” i blandad med en mörkare mer blåtonad lila 🙂

  Reply
 • Jag har gulgröna ögon hur framhäver jag dom?
  Tycker dom är lite häftiga så när jag har linser ser dom gula ut och hur gör jag då vilka färger?

  Reply
 • Kolla vilken färg som är tvärsöver på färgkartan. 😉

  Reply
 • Hej! Jag tycker det är oerhört svårt för mig att framhäva min ögonfärg då ena mitt öga är helt grönt medan det andra ögat är grönt & brunt. Har du något tips på hur jag kan få ögonfärgen framhävd utan att behöva ha olika ögonskuggor på vardera öga. För de är ju inte så fint. (Inget jag brukar ha dock haha) 🙂

  Reply