Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:12 | June 28, 2015

My everyday makeup

Här har ni min everyday makeup som jag fotade imorse, ni kan ju se hur mitt ena öga inte vill samarbeta utan bara rinner och rinner. 🙁
IMG_7249Här har ni mitt face with no makeup at all. Jag gillar ju att se naturlig ut i ansiktet när det kommer till makeup, jag trivs inte alls i mycket ögonskugga, eyeliner, lösfransar och dylikt. Det kan vara kul att experimentera med det när det är event eller fest men till vardags vill jag se naturlig ut och använder därför jordnära toner när jag sminkar mig. 🙂
IMG_7251Jag börjar med bareMinerals Complexion Rescue för att jämna ut basen lätt, den är som en färgad dagcreme som ger otroligt bra med fukt till huden.
IMG_7257Sedan fyller jag i brynen med Pausa´s Chiose brynduo som är i cremekonsistens som gör att brynen får en bra fyllnad samtidigt som stråna ligger på plats.
IMG_7259För att låsa fast basen så använder jag bareMinerals mineralfoundation med en stor fluffig borste för att inte basen ska se så jättesminkad ut.
IMG_7261Solpuder från Make Up Store för att ge ansiktet lite mer konturer, man ser annars väldigt platt ut och denna lägger jag i panna, tinningar, kindbenen och under käklinjen.
IMG_7264Min älskade Perfect Paletts från .färg använder jag när jag ska lägga rouge på mina kindäpplen.
IMG_7266Jag använder även den paletten när jag ska lägga globskugga och då använder jag den brungrå färgen.
IMG_7271Samma palett när jag lägger skugga i yttre delen av ögat och då kör jag på den brunare nyansen.
IMG_7272Highlight är ett måste för mig, jag älskar lyster i ansiktet och jag använder denna lilla rackare från Pürminerals på näsrygg, kindben, amorbåge och strax under brynet.
IMG_7273Vilken mascara jag använder varierar väldigt mycket beroende på vilket resultat jag vill ha. Idag blev det Marc Jacobs mascara eftersom den inte ger så jättemycket färg på fransarna och man får därför ett mjukare intryck. 😉
IMG_7275Detta är alltså min vardagsmakeup som jag typ har varje dag för att jag trivs så bra i det. Jag gillar inte att se spacklad ut utan jag har alltid strävat efter att allt ska se naturligt ut vilket detta gör. 🙂


11 kommentarer11 kommentarer om “My everyday makeup”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • bareMinerals Complexion Rescue verkar se väldigt fin ut för vardaglig bas , ser ut att släta ut och jämna ut jätte fiiint, det är alltså som en bb creme?, jag har dock testat bare minerals puder foundationen men gillade faktiskt inte den så värst, även fast den ser riktigt bra ut på dig. Kanske passar den mattare versionen mig bättre. Men jag som har bland hy med lite knotter på pannan mm. och vill ha en lättare bas men som ändå jämnar ut är rätt svårt att hitta något för, känns som att det lätt känns äckligt i ansiktet och väldigt kakigt trots att jag försöker med tunnare baser, så himla svårt! Dior air foundationen är på toppen här hemma just nu iallafall.

  Reply
 • Hoppas att du tål Botox om du gjort det du skrivit om

  Reply
 • V jag skulle vilja bli sminkad av dej du är jättebra men jag undrar vad du har får färg på ögonbrynsfärgen j
  ska beställa den o vill ha samma färg ha det fint mvh maria.

  Reply
 • Hej först vill jag bara säga att jag älskar din blogg något otroligt!
  Jag använder också bareminerals complexion rescue, jag har hört om all bra fukt den ska ge men när jag applicerar den så tycker jag den känna torr och den krackelerar, hur kan detta komma sig om den ska återfukta ansiktet? Tacksam för svar

  Reply
 • shit mycket spackel men otroligt fin finish, alltså det ser ju så otroligt fint ut. Helt naturlig och vacker. Jätte, jättefint.
  Stor kram fina du, gillar verkligen såna här inlägg, så inspirerande, lite info man kan nyttja faktiskt. Love it

  Reply
 • Hur får du så fin hy?

  Reply
 • Det behövs tydligen en hel del makeup för att du skall se naturligt fräsch ut….. 😉

  Reply
 • Anledningen till att ögat rinner är för att botoxet har paralyserat nerv till ögat, inte bra alls!
  Det där kan vara farligt för ögat som “vattnar ur” och blir torrt.
  Jag har samma problem som dig, dvs mkt med skrattrynkor, kvinnan som behandla mig vägrade lägga under och bredvid ögat pga av risken för att ögat ska börja läcka.
  När man behandlar sig med botox ska man verkligen välja en kunnig person som vet hur man lägger botulinumtoxin.

  Reply
 • Men nej det är pollen. Det var såhär långt innan botox!!!

  Reply
 • Hej.
  Jag har tittat genom din blogg nu och wow vad inspirerande. Jag har en fråga som jag hoppas du kan maila svar på eller möjligen göra ett inlägg. Jag har köpt bare minerals i färgerna medium och medium beige. Jag är rödlätt med hud som bränns ganska lätt, blir dock brun. Jag har rätt rödflammig hy på kinder och näsa. Jag har även stora porer framför allt på näsan. Dessa syns vad jag än använder. Bare minerals original är det. Jag får inte till appliceringen alls av bare minerals trots massa tutorials på you tube. Sen ser färgen lite märklig ut på mitt rödflammiga. Kan aldrig tänka att jag behöver mörkare. Jag lägger nog på för mycket. Är det vanligt att porerna framhävs mer med bare minerals. Jag har även mineral veil och deras prime time primer. Jag har även testat massor av primers för stora porer. Funkar inte heller. Jag är sent på det men snälla hjälp ska på fest på lördag:-)
  [email protected]

  Reply
 • Hej har en fråga vart kommer sminket ifrån vilken hemsida? Och vilken färg använder du? Nummer? Finns hundratals färger hehe 🙂

  Reply