Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:48 | May 31, 2015

Dietist

IMG_4467 IMG_4469

Jag gick till gymmet idag trots att jag var väldigt omotiverad, jag hade liksom ingen plan när jag gick och då när jag väl kommer fram så tappar jag motivationen. Men jag vet att när jag väl sätter igång så är det kul så jag stannade kvar, googlade lite övningar och sedan satte igång. Jag började med 15min pw och sedan fokuserade jag på armar och lite rygg.

Jag har på sista tiden börjat att fundera på om jag ska börja plugga lite, typ bara någon kurs eller så för att använda hjärnan lite samt att jag vill utveckla mitt intresse kring kost. Träningen kan jag, jag känner att jag har koll på hur jag ska göra för att få till den kropp jag vill ha men när det gäller att forma och tona kroppen så är nästan 80% kost. Och det är här jag fortfarande känner mig lite lost och vill ha större koll på. Då är det ju smart att plugga det lite grann och jag kanske fastnar för det och utbildar mig till dietist. 😀

Det här är så typiskt jag och jag älskar det. Känner man att man vill göra något ska man satsa och köra, man ska inte tänka så mycket på “är detta något jag vill göra resten av mitt liv” för jag tror att man ska göra något till man lessnar på det och sedan testa på något nytt. Det är så man utvecklas som människa, genom att testa på saker och gå vidare. Jag tänker alltid så och det är typ därför jag bara jobbat på samma ställe i 1,5-2 år, bloggen är det enda som jag jobbat så pass länge med men det är också för att den är så bred. Det händer så mycket genom bloggen så den vill jag inte ge upp än. 😉

Så en liten kurs skulle inte skada, jag vill inte behöva känna någon press med massa prover och dylikt utan jag vill göra det mest för skojs skull och för att jag vet att det skulle hjälpa mig och min kropp otroligt mycket! Sedan kanske man kan slå två flugor i en smäll, läsa detta i ett annat land över vinterhalvåret. Det låter väl inte helt fel!? 😀


14 kommentarer14 kommentarer om “Dietist”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du kan ju inte bli dietist genom att läsa en kurs? Om du vill ge andra råd inom kost så måste du läsa några år minst. Men om du ska läsa för skojs skull så räcker det med en såklart 🙂

  Reply
 • Nej men jag kanske känner att det är något jag vill bli längre fram eller kanske bara ha lite mer kunskap inom. 🙂

  Reply
 • Öhm, du vill inte bli stressad med prov och dylikt, men vill samtidigt bli dietist? Dietist är en flera år lång utbildning där du varje termin tentar av ett visst område, alltså ett enormt prov. Den ekvationen går ej riktigt hand i hand med att du vill plugga en kurs.

  Reply
 • Ja men ta en kurs är ju inte så svårt.

  Reply
 • Jag var rätt intresserad av dietist innan jag studerade till beteendevetare, men det är ganska svårt att komma in på den utbildningen(iallafall när jag skulle studera. Men det verkar väldigt intressant. Men det är nog mycket kring hur man ska äta vid sjukdomar osv också Men kanske beror på var man jobbar inom det. och det är en rätt lång utbildning som säkert är väldigt krävande, Blivit mer intresserad av kost å äta nyttigt å rätt, men svårt ibland å veta vad som är rätt/bra att äta och mindre bra även fast man vet en del.

  Reply
 • Dietist handlar om kost för HÄLSA och sjukdomar. Inte om vilken kost man ska äta för att “tona” kroppen (för det har ju inget med hälsa att göra).
  Jag vill bara upplysa unga människor som läser om kost på bloggar att vara kritiska. Mat äter man för att må bra!

  Reply
 • Annica får kritik om att inte riktigt veta vad hon snackar om-Annica ska gå utbildning….förut så skrev folk att du inte va ngn utbildad MUA,då går du en liten kurs,men att du inte har en genuin kunskap om kost/näringslära kan du inte gå en liten kurs för att fixa.Jättebra att du tänker på utbildning,det är aldrig fel,men för att bli dietist måste du plugga i tre år tror jag och för det första ha behörighet,har ingen aning om vad du pluggade på gymnasiet.

  Reply
 • Men jag vill lära mig mer genom en kurs. Sedan om det intresserar mig kanske jag utbildar mig. Varför är vissa så tröga?

  Reply
 • Åter igen – ingen verklighetsuppfattning.

  Reply
 • Ni med negativa kommentarer. Läser ni inte vad hon skriver?? Ta en lite kurs inom kost och mathållning för att SEN om det är något för henne utbilda sig vidare. Ni gnäller att hon ska göra något annat än bara blogga och när hon väl gör det så kommer det bara negativitet.

  Reply
 • Vill du läsa onlinekurser har Groupon två bra erbjudanden just nu:
  http://www.groupon.se/deals/dealbank_sv_se/nutritioncube/59957856
  http://www.groupon.se/deals/dealbank_sv_se/shaw-academy-254/62804100
  Man får ju ingen yrkeslicens men vill du läsa för din egen skull kan det kanske vara något 🙂

  Reply
 • Alltså dom där kläderna är verkligen to die for!

  Reply
 • Så sköna!

  Reply
 • Åh vad spännande, klart du ska utforska ditt intresse! You go girl 😉

  Reply