Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:12 | August 14, 2014

12 år och vill ha smink

DSC_0058

Hej Annica jag läser varje inlägg på din blogg! Jag följer dig youtube kanal och din insta! Jag är bara tolv år men gillar dig! Jag är intresserad av mode och skönhet! Jag har en liten fråga till dig, min mamma tycker inte att jag borde sminka mig så mycket! Till skolan tar jag concealer,puder och mascara. Tycker du det är för mycket för en tolv åring? Och vad tycker du att jag borde säga till mamma? Tacksam för svar! Mvh Hanna❤️

Svar: Hej Hanna, vad kul att du följer mig på nästan alla mina sociala medier. 😀
Min lillasyster är lika gammal som dig och där kan jag säga att jag fungerar som din mamma, jag säger åt henne att inte ha för mycket smink för det inte bra ut om man har för mycket i den åldern. Jag tycker att det är okej med lite mascara, läppglans och concealer om man vill täcka någon finne eller så, men inte mer. När man är så ung har man så fin och skör hud ändå och då tycker inte jag att man ska använda för mycket smink för det ser onaturligt ut.

Jag började sminka mig väldigt tidigt trots att min mamma sa nej så gjorde jag det ändå. När jag var 11 så föddes min lillasyster, då tog vi en sådan där familjebild med henne och jag är kolsvart runt mina ögon och idag tycker jag att det ser riktigt fult ut. Hade önskat att mamma gnuggade bort det på mig. 😀

Var sparsam med makeupen! Kan man ha så lite makeup som möjligt är det fantastiskt! Jag själv har väldigt bra hud och sminkar mig därför inte så mycket till vardags, fixar bryn och fransar sedan är jag klar. När jag ska iväg på event eller möten är det lite mer makeup men jag känner mig fin även utan. Lyssna ändå på din mamma, hon har säkert erfarenhet utav detta. Använd inte makeup för att dina vänner gör det. Våga vara naturligt för det är så du ser ut, göm dig inte bakom massa spackel för du är fin som du är! 🙂


7 kommentarer7 kommentarer om “12 år och vill ha smink”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag brukar halka in här lite nu och då men har aldrig kommenterat nåt…det gör andra så mycket bättre än mig. Idag kände jag mig tvungen att kommentera ditt svar till denna unga flicka. Det här är nog det finaste och vackraste ord du h ar skrivit Annica och du ska ha en stor eloge för att du så vackert och klart men ändå koncist svarade på frågan hon ställe…och du förklarade så bra och …ja jag vet inte mer vad jag kan skriva 🙂 Hejja Annica det där var suuuuper 🙂 Helt rätt svar en 12-åring ska och bör få.

  Reply
 • Mycket bra svar du gav till den 12-åriga flickan, bra gjort och klokt.

  Reply
 • Bra svarat Annica 🙂 barn ska vara barn.

  Reply
 • Hej,
  Måste bara skriva att du är fantastisk. Vilket underbart och fint svar du gav denna tjej och vilken vägledning. Det är roligt att se att du som bloggare är så förnuftig och delar med dig av egna erfarenheter. Säger som tidigare kommentar hejja dig Annica!!! Mer jordnära bloggare som dig behövs 🙂 kram till dig!

  Reply
 • BRA SVAR!!

  Reply
 • Jag både håller med dig, och håller samtidigt inte alls med dig. Om man har jättefin hud så är det helt onödigt med smink. Till och med mascara känns överdrivet på barn. Om jag inte hade så mycket acne och acneärr som jag har skulle jag jämnt gå osminkad, det är det finaste! Jag började få acne när jag var 8 och då blev jag otroligt mobbad för i den åldern förstår barn inte vad det beror på eller vad det är. Därför använde jag mycket som täckte mina finnar och eftersom det var så mycket räckte det inte med att dutta lite här och där. Fick medicin utskrivet men ingenting hjälpte. 10 år senare har jag fortfarande acne men det är betydligt mindre så nu känner jag att jag kan gå osminkad ett par dagar/månad då det inte är så illa med acnen. 🙂

  Reply
 • Hej, jag är också en tolvåring som sminkar mig, concealer och highlighter. Om du frågar mig så sminkar jag mig för att det är kul, så är det med de flesta jag känner men om jag ska vara ärlig så är det inte många av mina kompisar (även jag själv) som har särkilt fin hy. Att ”täcka över en finne” kan man ju göra men enligt mig så är det inte riktigt det svaret jag behöver. Vet inte hur gammal dethär i lägget är men jag kommenterar väll ändå!

  Reply