Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:04 | June 19, 2014

Vad är airbrush?

DSC_00232 Desktop2-0013Här kan ni se hur naturligt det ser ut. Jag har en bas, shading, rouge och en ljusbrun ögonskugga i ytterkanterna. Jag har en väldigt bra hud men reagerar väldigt lätt på produkter och beröring men här får jag ett silkeslent resultat utan att ha pillat i ansiktet.

 

Vad är airbrush?
Svar: Det är makeup som man sprayar på i ansiktet, det är så simpelt och går otroligt fort och därför är det väldigt smidigt att använda det tex om man är MUA och arbetar mycket med modevisningar. Det går snabbt att spraya på modellerna. Du kan göra nästan en hel makeup med bara airbrush, det du behöver lägga till är mascara på fransarna. 😉

Vad innehåller produkterna?
Svar: Produkterna som jag använder är från Avantgarde och jag som annars reagerar väldigt lätt på produkter och blossar upp vid beröring i ansiktet älskar detta för det sprayas på så lätt och innehåller så gott som endast naturliga ingredienser. Inga parabener eller silikoner! I stället är de baserade på naturliga oljor och berikade med vårdande blomextrakt, färgpigmenten består av naturliga mineraler. De innehåller ett naturligt solskydd på 6.8 SPF, och ger en lätt silkeslen känsla. Här kan du läsa alla ingredienser.

Är det inte knepigt att göra på sig själv? airbrush:a ?
Svar: Nej det är otroligt lätt och det kan nästan inte bli fel eftersom det blir sådant tunt lager att det smälter ihop väldigt bra med din hud. Är det så att man tex fått ögonskugga under ögat kan man lätt bara torka bort makeupen och sedan spraya på nytt utan att man ser att det blir ett “hål” där, det smälter ihop så bra med resten eftersom den sprayas på och då blir det snygga övergångar. Vid ögonen får man gå in med en pensel sen eftersom man har små linjer på locket med det går på två röda. 😉

Varför ska man använda sig av airbrush?
Svar: För att det går så himla mycket snabbare och det är enkelt att få det snyggt. Blossar du lätt i ansiktet vid beröring är det här det absolut bästa eftersom det sprayas på och kyler lite lätt samtidigt. Det är väldigt drygt, produkterna räcker otroligt länge så du tjänar mycket på att använda detta. Du använder endast sex droppar till en hel bas. Visste du att varje gång vi snurrar runt en kabukiborste i ansiktet peelar vi bort hud!? Det kan vara en orsak till att man faktiskt blivit känslig i huden i ansiktet.
När det kommer till oss MUA så är det mycket att lättare att arbeta med airbrush för att du kan få lösdelar som tex näsor att se mer verkliga ut eftersom man får snyggare övergångar.

Är det inte svårt och jobbigt att göra rent allt efter användning?
Svar: Nej det tar inte längre tid än att stå och rengöra sina penslar plus att pistolen inte behöver ligga och torka. Du sprayar igenom den med lite vatten eller annan rengöring, sedan skruvar du ut nålen och drar av all färg, torka rent runt om munstycket och sedan är det klart. Det går på max fem minuter att göra rent allt.

Vad finns det för märken?
Svar: Tyvärr är inte Airbrush så stort i Sverige med det som jag själv har hört mycket och väldigt positiva saker om är just Avantgarde.

Varför använder inte fler airbrush?
Svar: Vi i Sverige är tyvärr lite efter, de i USA började med detta för många många år sedan och det är väldigt vanligt att privatpersoner använder detta istället för “vanlig” makeup. Jag älskar airbrush, jag blev besatt av det direkt när jag kom i kontakt med produkterna eftersom det är så himla enkelt och det går så snabbt. Du sparar så mycket tid på morgonen för att få ett så snyggt och naturligt resultat! 😀

Kan vem som helst använda airbrush? Finns den att köpa någonstans, låter ganska dyrt och inte för oss icke make up artists?
Svar: Ja, vem som helst kan använda sig av airbrush men fördelen med att vara MUA är att vi vet hur tex ögonskuggor, rouge, shading osv ska ligga i ansiktet, tekniken hur man ska lägga det för att det ska bli snyggast. Men kan man det ja då är det bara att köra igång med airbrush. Jag gick en utbildning hos Stars of beauty och det är Sophia Elaises som har kurserna samt att det är hon som är ägare av märket. När jag gick den så köpte jag startkitet för 1860kr och då ingår:
Airbrush kompressor set 5 växlar, komplett med kompressor (5 hastigheter, 2 pennhållare), penna (komplett kit med 0,3 mm nål, 2 ml färgkopp, slang och nätadapter 230VAC – 12 VDC).
2 st 15ml Basfärger/foundations
1st 15ml airbrush färg svart.
2st 15ml Ögonskugga, Sandra och Frida.
1st 15ml Rouge Cecilia.
1st 30ml Mixvätska.


6 kommentarer6 kommentarer om “Vad är airbrush?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det verkar smidigt om man har bråttom 🙂 men jag tycker det verkar svårt.

  Reply
 • Hej, jag har en ganska känslig hud. Den är torr, men fet runt näsan och akne runt munnen och på hakan. Jag har läst lite och fått reda på att en mild rengöring är något min hud skulle behöva. Så har du något tips på en mild ansiktsrengöring? Helst oparfymerad och absolut inte uttorkande. Tack för en jätte jätte bra blogg! Kram

  Reply
 • Hej Annica! Jag älskar din blogg, genom dig tog jag tag i min dröm och utbildade mig till makeup artist på Makeupstudion. Men det var en sak som jag reagerade på i det här inlägget, att rengöra en air brush tar betydligt mycket längre tid än att rengöra penslar. Man måste måste skruva ur nålen och rengöra den med t-blå flera gånger. Det tar mins 20 min att rengöra den.
  Hoppas att du snart mår bättre!

  Reply
 • Hej! Här måste jag nästan gå in och svara. Det tsr definitivt INTE längre tid att rengöra en Airbrush pistol än ett penselset. Å man ska INTE använda T-Blå! Vet inte var du fått det i från?! 🙂 Så här är det, olika airbrushpistoler görs rent på lite olika sätt, men framför sllt beror det på vilket märke och typ på sminket du använder. Avantgarde Makeup görs enkelt rent med ljummet vatten (eller i kalkrika kommuner destilerat vatten) och det tar ca 3min.. Med vänlig hälsning, Sophia

  Reply
 • Kan du inte filma en gång när du gör det? 😀

  Reply
 • Väldigt bra inlägg, såg videon också och är jättesugen på att testa detta nu! Men jag undrar om airbrush lämpar sig bättre eller sämre för olika hudtyper? Jag har väldigt fet hud i pannan och blir ofta torr på kinderna, spelar det någon roll? Blir det ett lika matt resultat som vanligt smink? Tack för den superbra blogg Annica! Kram

  Reply