Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:13 | April 30, 2014

Magträning

Visste ni förresten att det var prins Daniel som hade Balance innan? Det är sant, jag tror dock att han såld det nu men jag är inte helt säker…Nåja. Såhär såg mitt träningspass ut där idag:

20 minuters löpning, 10km/h med lite lutning.

DSC_0007 DSC_0010DSC_0009Ingen aning om vad denna övning kallas men åh så bra den är för magen. Man står i plankan, skjuter bak kroppen och sedan drar man ihop sig som en fällkniv, och det är otroligt viktigt att göra detta långsamt och spänna magen under hela övningen så att man inte börjar att svanka. Detta gjordes 7 gånger i 3 set.

Desktop2Sedan blev det cirkelträning. Första övningen var denna.
Håll fötterna ovanför masken och för en vikt från ena höften diagonalt upp ovanför axeln. Gör detta 10 gånger och sedan byter du sida. Jag körde med 6kg.

Desktop-001Sedan pressade jag upp 6kg vikten mot taket 20 gånger, snabbt upp långsamt ner. Efter detta gjorde jag 10st omvända crunches. Dessa tre övningar gjorde jag tre varv, vilade mellan varven och inte mellan övningarna.

Hoppas att ni gillar att jag börjat med träning igen och att ni också kommer att bli motiverade till att komma i form! 🙂


4 kommentarer4 kommentarer om “Magträning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Daniel har sålt, det var länge sen!

  Reply
 • Åh, tack så jätte mycket för tipsen på magövningar!!
  Jag har jätte svårt för just magövningar, jag vet aldrig vad jag ska göra, för jag avskyr att göra vanliga sit-ups det är så himla tråkigt och så får jag så ont i svanskotan, men nu ska jag absolut ta in dessa och köra dem nästa gång på gymmet!! 🙂

  Reply
 • Vem fotade?

  Reply
 • Hej Annica!

  Jag har aldrig varit mycket för att träna på gym, är väldigt blyg och tycker det är jobbigt med mycket folk. MEN, nu har jag faktiskt tänkt att försöka mig dit ändå.

  Grejen är den att jag är gravid, och då inte vill träna magen eller lyfta tungt. Har du några tips på vad man kan göra för lätta övningar i början, och sen kan man öka på efter förlossningen?

  Jätte tacksam för svar

  Reply